12-05-2025, 11:37:56

Autor Tema: Problemi kod spuštanja alfe 166 - molim za malo prijedloga ili iskustva  (Posjeta: 1479 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

SLOVENAC

• Gost
  • Trade Count: (0)
Kao što je u naslovu. Imam alfu 166 2.0 V6 turbo. Prije tjedan dana mijenjao sam opruge i stavio NOVITEC sportske opruge. Od tada avto mi se ponaša u zadnjem kraju ko da je na ringišpilu. Pleše lijevo-desno, pogotovo na neravnicama. Ako se neko sjedne na zadnje sijedalo sve škripi i avto poprilično sjedne dole. Amortizeri su originalni, prije toga sam imao sportske opruge EIBACH i bilo je sve ok do nedavno, kad je avto zadnji dio samo sjeo. Ako ima netko kakav prijedlog ili je imao takvo iskustvo nek mi molim pomogne s nekom idejom šta bi moglo biti ili šta da napravim.

Hvala svima in pozdrav svim alfistima od Slovenca 

Offline Damir

• Član Alfa kluba 17
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GIULIA super 2.2 180 Q2
    • Lučko, Zagreb
Kao što je u naslovu. Imam alfu 166 2.0 V6 turbo. Prije tjedan dana mijenjao sam opruge i stavio NOVITEC sportske opruge. Od tada avto mi se ponaša u zadnjem kraju ko da je na ringišpilu. Pleše lijevo-desno, pogotovo na neravnicama. Ako se neko sjedne na zadnje sijedalo sve škripi i avto poprilično sjedne dole. Amortizeri su originalni, prije toga sam imao sportske opruge EIBACH i bilo je sve ok do nedavno, kad je avto zadnji dio samo sjeo. Ako ima netko kakav prijedlog ili je imao takvo iskustvo nek mi molim pomogne s nekom idejom šta bi moglo biti ili šta da napravim.

Hvala svima in pozdrav svim alfistima od Slovenca 

Ja isto imam NOVITEC opruge i sve OK  :ok: Da nisi nešto zaboravio pritegnuti, provjeri još jednom :da:
Alfa 145 QV - rally car

Offline Igica

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 146
    • Varaždinske toplice - Varaždin
Možda su ti amortizeri pri kraju. Inače, po mojem je normalno da poskakuje po neravninama, ali ako pleše obavezno na kontrolu ovjesa  :mah:

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
pa Novitec opruge i jesu od Eibacha