Hvala na info, u svakom slučaju sve su informacije o Giulietti dobrodošle.
Još jedno pitanje, što bi mi od ovih motora savjetovali, što bi bilo najpouzdanije:
2.0 JTDM2 DNA
2.0 JTD
1.6 JTD
1.6 JTDM
To su koliko vidim motori kojih najviše ima u ponudi
Mislim da ti bude jasnije nakon ovoga
1.4tb 120 je tjet motor isti je u mitu i fiat ima bravo i grande punto, u osnovi je isti kao i tb 155 u abarth/mito varijanti samo je drugi turbo injektori, poprilično jednostavan za održavanje, normalnih perfomansi, ide u sve generacije giulietta
1.4tb 170ks,ima Multiair,novija generacija 1.4 motora, imaju problema sa multiair jedinicom cca 10tkn popravak, najveći problem su vlasnici prije ako su radili servis na 20-25tkm kako stoji u servisnoj i ako nisu mjenjali filter na multiair, ide u sve generacije giulietta
1750tbi 235 ima Multiair ali nema problema kao 1.4, ide jako dobro i on se nalazi u modelima do redizajna, imaju problem sa jednom cijevčicom za turbo koja se rješavala u opozivu iz ovlaštenog
1750tbi 241 ista priča kao 235, razlika u ks je zbog drugačije turbine, došao sa redizajnom do kraja proizvodnje
1.6 jtd jtdm isti tuki ovisi kako tko napiše i znaku, prve generacije su 105ks, motor isti kao u mitu 1.6 i hrpi drugih talijanskih vozila, druga generacija je 120ks i ta je puno bolja opcija, hoće pucati kućište egr jer je plastično kao i usisna ali to je po meni više stvar sreće nego pravilo
2.0 140/136 ovisi o tržištu sama snaga, mane kao svi moderni dizeli išao do redizajna, najveća je kvaka gumica na uljnoj pumpi koja se vremenom stvrdne pa padne pritisak i sjebe motor
2.0 170/163 ovisno o tržištu, ista priča kao 140, išao do redizajna, razlika naspram 140 motora su turbo, injektori, set kvačila
2.0 150 išao od redizajna, priča ista kao i za sve 2.0
2.0 175 išao od redizajna i samo sa tct mjenjačem, priča ista kao za sve 2.0
Uglavnom gledaj auto sa malo km koji nije umoran i redovito je održavan, iz HR ili izvana svejedno, za budget od 11000e teško budeš uhvatio redizajn u top opremi i motorizaciji sa malo km, sretno u kupnji
Ako imaš puno gradske vožnje stani kreni pali gasi benz ti je super opcija ako ipak imaš malo dulje rute dizel je svakako ekonomičniji, isto tako na dizel ugasi se ekologija pa nemaš onda toliko problema sa tim.Ja bih ti savjetovao da ideš probati nekoliko različitih motorizacija provozati pa budeš pametniji

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk