18-06-2026, 01:46:51

Autor Tema: lupanje i trešnje AR 156  (Posjeta: 3311 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

funky

• Gost
  • Trade Count: (0)
lupanje i trešnje AR 156
« u: 12-10-2008, 22:37:52 »
1,8 ts 99 140 000

znaci problem je sljedeci :
1.
 pri ulasku u zavoj nekom vecom brzinom ne pretjeranom i najmanja rupica na cesti u autu nesto jako lupne u prednjem dijelu te se osjeti jako i na volanu odnosno volan ima trzaj na suprotnu stranu od okretanja

2.
kada kocim cvile mi plocice strasno , diskovi i plocice nemaju vise od 15 000 ,   takodjer kada usporavam sa 130 ili vise na neku manju brzinu tipa 100 110 auto se cijeli trese skupa sa volanom dok kod recimo 80 i manjih brzina nista

Nove amortizere sam stavio prije 1000km

Hvala puno na odgovorima
« Zadnja izmjena: 12-10-2008, 22:40:24 od funky »

Offline dstormyd

• Član Alfa Kluba 10
  • Sa stažom
  • *
  • Spol: Muški
    • Zagreb
Odg: lupanje i trešnje AR 156
« Odgovori #1 u: 13-10-2008, 06:45:15 »
za ovo pod 2. nisi napisao čiji su diskovi i pločice
ps... da li takav zvuk/trešnja se pojavljuje i kad su ti pločice zagrijane :?:

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #2 u: 13-10-2008, 08:07:34 »
1,8 ts 99 140 000

znaci problem je sljedeci :
1.
 pri ulasku u zavoj nekom vecom brzinom ne pretjeranom i najmanja rupica na cesti u autu nesto jako lupne u prednjem dijelu te se osjeti jako i na volanu odnosno volan ima trzaj na suprotnu stranu od okretanja

2.
kada kocim cvile mi plocice strasno , diskovi i plocice nemaju vise od 15 000 ,   takodjer kada usporavam sa 130 ili vise na neku manju brzinu tipa 100 110 auto se cijeli trese skupa sa volanom dok kod recimo 80 i manjih brzina nista

Nove amortizere sam stavio prije 1000km

Hvala puno na odgovorima

Napamet ti to nitko ne može odgovorit, treba auto na grabu i sve pregledat...

1. Vjerovatno imaš dosta lufta negdje na ovjesu pa zato lupa

2. Pločice cvile ako su loše ili ako su skurene, a kod kočenja ti mogu tresti diskovi ako su spigani

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
« Odgovori #3 u: 13-10-2008, 08:33:00 »
Dali je napravljena optika kotača tzv. špur, dali su balansirani kotači te ako su stare gume može i zbog njih tresti dosta.

Dali su mjenjane gornje ili donje vilice, spone balans štange, krajnici letve volana - sve ovo ako je nešt neispravno može proizvoditi lupanje u prednjem kraju ali bi rekao najprije da ti nevalja neki od selena, najvjerovatnije na donjoj vilici jer je to boljka 156, a nije niti čudno kad se vide kakve su naše ceste te (pre)viski ležeći policajci.

Ovo kaj si reko da te baca to bi moglo biti ponajprije zbog špura ako ga nisi napravio nakon izmjene amortizera  jer i ja sam imao isti takav slučaj bacanja alfe po cesti nakon kaj sam si izmjenio amortizere a nisam napravio špur  :ok:
:mahm QVMember of  U B OQV

funky

• Gost
« Odgovori #4 u: 13-10-2008, 23:04:32 »
hvala na odgovorima bar da znam otprilike , ice se uskoro na servis pa javim tocno sta je bilo

speedy

• Gost
« Odgovori #5 u: 19-10-2008, 18:50:31 »
jesi rjesio sta?
Preporucio bi ti da pogledas cijeli trap dali ti je svaka vida dobro stisnuta.....pogotovo obrati paznju na balans stangu....njene su vide skroz u rupama oko 10-ak cm unutra...i zna se desit KAO I MENI da su vide od balans stange stisnute, a jedan nosac je bio puknut po pola...neznam kako je to uspilo...ali zajebavalo me to par tjedana...nisam nikako mogao otkriti sta to toliko lupa  :wal: :wal:...i nakraju...kad sam to otkrio....namucio sam se izvaditi balans stanhu jer se cijeli most mora odvidat :kosa:

joca

• Gost
« Odgovori #6 u: 31-10-2008, 12:20:19 »
Napamet ti to nitko ne može odgovorit, treba auto na grabu i sve pregledat...

1. Vjerovatno imaš dosta lufta negdje na ovjesu pa zato lupa

2. Pločice cvile ako su loše ili ako su skurene, a kod kočenja ti mogu tresti diskovi ako su spigani
kolega LOŠA ti je sve rekao.  :ok:

neki od selena (ili više njih) je otišlo kvragu. moraš mijenjat dijelove ovjesa ili dat uprešat nove selene u stare dijelove.

a drugi problem su ti vjerovatno spigani diskovi. ja sam kod tokića kupio neke lijeve (ATnešto) za svoju 156 prije ljeta i spigali su se nakon 10000km, moram ih mijenjat opet  :henker: simptomi jednaki tvojima  :ok:

knezi

• Gost
« Odgovori #7 u: 01-11-2008, 19:35:02 »
Bok !

1. Najčešći problem na prednjem ovjesu su gornje vilice, pogledaj dali imaju "lufta", pogledaj i viseče sponice torzione osovine kao i gumice same torzionke.

2.Današnje pločice imaju dosta metalnih čestica u svojoj strukturi, a oni su glavni uzrok cviljenja.Probaj pločice nekog drugog proizvođača.

Prije nego promjeniš diskove dobro očisti površinu glavčine na koji dolazi disk, jer ako se ne očisti i novi diskovi če tresti.

ako nisi riješio problem nadam se da če pomoči. 

Alfa_ri

• Gost
« Odgovori #8 u: 07-11-2008, 17:04:22 »
I meni cvile plocice ali mi je reko u servisu mehanicar da to nista nesmeta, a cvile mi jer prosli vlasnik nije stavio orginal plocice,a kazu i da stave original da neznaju dal bi rješili taj problem odnosno da više necvili.Vjerojatno disk ima lufta jer su ga ove prije vec izgrebale.