Pozdrav!
Znači 156 1.8 TS, imam problem s kontakt bravom... Nekad, kad je hladno vani i hladan auto (tipa ujutro) ključ se ne može okrenuti dalje od kontakta. Dakle svijetle lampice i kad hoću upaliti auto ne mrda ni milimetar, kao da brava jednostavno ne ide dalje.. okrenem nazad, izvadim ključ, probam opet i uglavnom iz druge ili treće odjednom okrene i auto se normalno upali. Imam dojam da mi treba vise pokušaja što je vani hladnije, jednom mi na -9 C nikako nije htio i uspio sam tek kad sam ga zadržao na pola zuba, tocno u trenutku kad se pale lampice od kontakta i onda naglo okrenuo i praktički "preskočio" onaj zub od kontakta.. ne znam kako da objasnim, valjda bar otprilike kužite
E sad nekako logično bi valjda bilo da ima veze s hladnoćom s obzirom na vanjsku temperaturu, al nije mi baš jasno kako se uvijek uspije smrznuti samo taj "dio" brave, a do kontakta dođe normalno, plus to se dogodi i na + 6-7 C... pa sam mislio da je možda neki zub pojeden, da se slučajno poklopilo s dolaskom zime, ali zasto onda samo kad je hladan, kod prvog paljenja.. i to se dogodi recimo triput u tjedan dana

Zasad to nije neki znacajan problem, al polako postaje iritantno paliti auto tako da vrtim ključ naprijed-nazad, pa kad prođe, prođe.. Ne znam više u kojem smjeru da razmišljam, pa ako imate kakvu ideju bit cu zahvalan