Kako naslov kaže radi se o dodatku koji omogućava korištenje android auto u modelima koji to fabrički nemaju.
Dodatak se spaja na fabrički infotainment uređaj takoreći pravi se bajpas koji se spaja na fabrički radio i koristi njegov displej.

Redom ispod volana se nalazi komad plastike koji prvobitno skidamo. Dolazimo do fabričkog uređaja koji je pričvršćen sa 2 inbusa. Uređaj se povlači ka dole.

Kabal za napajanje i 2 kabla koji mislim da šalju sliku na monitor se isključuju iz fabričkog uređaja, spajaju na dodatak, a iz dodatka se kablovi (koji se dobijaju uz uređaj) spajaju na fabrički uređaj. Dobra dvoslojna traka kao što se vidi kod mene na slici neka tanka bijela tesina dvoslojna obavlja posao, ja sam uređaje zalijepio jedan na drugi i nije bilo problema drže se jedan uz drugi, a i ne javljaju se nepoželjeni zvukovi od vibracija.

Uz uređja se dobija i mikro usb prelaz da se može koristiti fabrička utičnica

Usb kabal od uređaja rutiramo do usb ulaza. Fabrički panel sa usb ulazom se relativno lako skida iako malo djeluje strahovito

Na označenim mjestima se nalaze kao mali otvori koristio sam nešto u obliku slova L da se može ubaciti u označene rupe zarotirati i povući ka ručici mjenjača, iskopčavamo fabrički kabal za usb ukopčavamo novi koji smo dobili u uređaj i vraćmao nazad.
E sad malo pizdarije ima oko vraćanja nazad jer je sad dodat novi svežanj kablova, ali polako guranjem nazad pomjeranjem kablova vraća se sve nazad, zavrću uređaji sa 2 inbusa i vraćanje plastike ispod volana. I to je to
Fabrički soft

Zadržavanjem dugme menu 2 sekunde se pojavljuje slika sa uređaja.

Izvor na fabričkom uređaju se prebacuje na AUX da bi smo dobili zvuk sa ovog uređaja. Sam software uređaja nudi Music za puštanje pjesama sa usb-a, CarPlay za apple uređaje, Android Auto za androide, Bluetooth za pozivanje ako se dobro sjećam, Video za puštanje snimaka sa USB-a i Settings za podešavanja. Uređaj kao uređaj omogućava korištenje i kamera za 360° pregled. Ono što je veliki plus je da je android auto bežičan pa nije potrebno stalno spajanje mobilnog kablom na uređaj. Naravno ne može sve biti idealno mada jednom ispravkom može. Muzika sa USB-a nije prikazana po folderima nego recimo svih 500-600 pjesama je prikazano na spisku... Komande klime se takođe prikazuju na ekranu što je takođe jedan veliki plus. Za kraj cijena ovog zadovoljstva

I link ka samom uređaju
HRK 1,621.92 34%OFF | 2021 NEW Android Mirror Link AirPlay Car Play Function Wireless Carplay Auto for Alfa Romeo Stelvio & Giulia 16-19 Models
https://a.aliexpress.com/_m0VYo6M