08-09-2024, 14:15:59

Autor Tema: Klak,klak getribak  (Posjeta: 2595 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kemo146

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • Alfa 146 1.6ie
    • Crikvenica
Klak,klak getribak
« u: 08-12-2006, 13:28:14 »
Još jedan problem koji sam primjetio na mojoj boxerici; kod spore vožnje (uglavnom bez gasa)  u prvoj ili drugoj brzini javlja mi se nkakvo lupanje u područiju getribe, neznam ni sam definirati što bi to moglo biti.
Auto poskakuje i proizvodi neki klak klak(stručno rečeno) zvuk.
Već sam par mehaničara pitao da to malo pogledaju al su me proglasili  :az:. Nikome se neda razmišljat previše, svi bi samo plug'n'play!
Ako je možda neko imao nekih sličnih problema neka zine!!!
Puno buke nizašto

Offline Seb

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
Odg: Klak,klak getribak
« Odgovori #1 u: 08-12-2006, 15:12:08 »
ili ti se čuju homo zglobovi ili diferencijal

Boxer

• Gost
« Odgovori #2 u: 08-12-2006, 16:17:59 »
Još jedan problem koji sam primjetio na mojoj boxerici; kod spore vožnje (uglavnom bez gasa)  u prvoj ili drugoj brzini javlja mi se nkakvo lupanje u područiju getribe, neznam ni sam definirati što bi to moglo biti.
Auto poskakuje i proizvodi neki klak klak(stručno rečeno) zvuk.
Već sam par mehaničara pitao da to malo pogledaju al su me proglasili  :az:. Nikome se neda razmišljat previše, svi bi samo plug'n'play!
Ako je možda neko imao nekih sličnih problema neka zine!!!

Evo najvjerojatnije ti  ovai mali zupčanici imaju malo lufta, to je standard greška na 145/6 boxer getribama.

Dok ide vozi, to se zna čuti već na 80kkm a izdrži i do 300kkm bez zamjene.

« Zadnja izmjena: 08-12-2006, 16:19:03 od Boxer »

Offline kemo146

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 146 1.6ie
    • Crikvenica
« Odgovori #3 u: 08-12-2006, 18:09:24 »
Nisu homokinetički znam koji je njihov zvuk, bit će vrlo vjerojatno ovo što je boxer rekao, sad imam 140k km pa  neću čačkat po tome dok se stanje ne pogorša.
 Mislio sam da je možda nešto zabrinjavajuće pa da mi ne završi neki zupčanik u zubima, hvala boxer :smile:
Puno buke nizašto

Boxer

• Gost
« Odgovori #4 u: 08-12-2006, 18:14:07 »
Nikaj se neće dogodit, samo ako se jače potroše(potroši ih naglo kretanje i često paljenje guma jer su relativno poddimenzionirani da vidiš kak su mali nebi te ni čudilo kaj odu) onda prvo preskače pa se čuje pucanje a ako nastaviš i dalje tak vozit onda zdrobi se skupa s diff-om.

Nije neki bauk za zamjenit samo treba skidat mjenjač.
Ovisno koji motor imaš, pašu ti ili s 1.3/1.4 i 1.5 ili s 1.7  (ne 16v) getriba s 33-jke.

Nabavi si ih i ako budeš uskoro mjenjao kuplung set onda kad skineš mjenjač daj i to zamjenit, neće te neznam koliko koštat kad je već mjenjač dolje nekih 200kn+ i to je to :ok:

Offline kemo146

• Pripravnik
  • **
  • Alfa 146 1.6ie
    • Crikvenica
« Odgovori #5 u: 08-12-2006, 18:20:48 »
Hvala na punoj informaciji, sad sam se sjetio neki dan sam šlepao frenda i vozio sam cijelo vrijeme uzbrdo u 2 brzini i cijelo vrijeme je u mijenjaču nešto žulilo (onaj zvuk kao kad voziš u rikverc ili na fićeku u bilo kojoj brzini)!

A i to je bio prizor, alfa vuče BMW :funny:
Puno buke nizašto