Prije koji tjedan sam postavio pitanje što da obratim pozornost pri kupovini.
I evo je Alfa Romeo 156 FL, 1.9, 85kw ispod prozora.
Cijena je bila stvarno extra niska, jer ima nekih ulaganja.
Vilice naravno pod broj jedan.
Sajle ručne blokiraju (ipak je čeljust zadnja blokirala, to sam odmah riješio).
Gume zadnje za skoru zamjenu.
Veliki servis prije 50k, a na satu je sada 315k.

Bivši vlasnik je imao jednu za dijelove PFL, i nažalost kaže da su mu ukrali prije nego što je prebacio i suvozačevo sjedište.
Auto se lijepo vozi, vilice tuku, ali nije jako jako strašno. Nakon svih ovih godišnjih to ću riješiti, i zadnji trap se potrošio, idu felge za unutra..
Malo je masna ispod, netko je vijak od ulja sa papagajkama dotezao, pa tu malo slini, možda i karter negdje.
Također turbina malo zviždi više nego što bi trebala, ali ide to još.
Sve u svemu ja sam jako zadovoljan, cijena je bila odlična, ruke ne plaćam i dijelove imam jeftinije. Bilo mi je samo bitno, kao što ste neki i ovdje napomenuli, da nije trula.
Ima crtica, ali nije nigdje uvijena ili da je nešto baš zgužvano.
E sad imam par pitanja.
Kazaljka od goriva nakon svakog paljenja pokazuje drukčiju razinu goriva (negdje sam vidio da je to do konektora na pumpi a ne do plovka). Je to to ili nešto drugo ? Tu imam dosta toga za maknut dok dođem do nje pretpostavljam pa ne bi htio sve maknut bzvz.
Na BC također na RANGE prikazuje neku nerealnu KM, ima tu lijeka? Ne uvijek ali zna se desiti da baš jako nerealno prikazuje.
Koliko točno prikazuje on potrošnju?
Nisam izašao iz grada 200km, stalno 5.1, 5.2, 5.3L.. Je to točno?
Teško mi je procijeniti jer i ta kazaljka zeza.
Radio je originalan, barem ja mislim, ali se ne gasi kad izvadi ključ, i također ugasi se u vožnji ponekad sam od sebe. Prije toga zapišti par puta, ne znam da li je to do njega ili nešto drugo, na BC nema greške nikakve.
Planirao sam ubaciti neki pioneer ili nešto sa USB i AUX. Mora tu neka posebna blenda i gdje se može nabaviti ?
Zadnji podizači ne rade, izgleda da je onaj child lock prekidač zaglavio, probat ću to jedan dan malo vidjeti isto.
I ono trenutačno najbitnije.
Klima radi odlično, međutim na manual modu ne mijenja poziciju puhanja. Tj mijenja ali ne puše na sredini kao što bi trebala. Dole na nogama super, na šajbu super, ali na sredinu slabo. Na AUTO puše, ali baš baš slabo.
Da li da vadim filter kabine dole, možda je jako star?
Ne vjerujem da je ventilator kabine, čuje se lijepo kako radi, i kako mijenja jačinu.
Isto elektronika sve radi, teško da je do nje ?
Molim tu savjet iskusnih alfista, jako je toplo i to mi je bitno.
Što se tiče sjedala, ovo od vozača je MOMO.
Malo je konac popustio, ali je dobro, međutim nema naslon za ruku.
U planu je ubacivanje znači vozačevog sa naslonom, i suvozačevog.
Da li paše iz 156SW FL prednja sjedala?
Na oglasima za dijelove ima puno više SW..
Pretpostavljam da pašu iz interijer FL, sedan verzija.
Da li ide volan iz GT ili iz 147 ?
Air bag lampica svijetli zbog sjedala.
Ali da li bi bio kakvih problema da ubacim sa airbagom volan iz ovih gore navedenih?
Fali mi lijeva (vozačeva) mrežica i ona plastika od maglenke.
Je paše sa SW ? Jesu isti ti branici?
I zadnje, je ide neki adapter za tablicu naprijed na branik?
Sada je neki polupokidani okvir, ali kao da nešto bi trebalo i iza tog okvira...
Dosta sam davio, evo i par slika sa prvog pranja.