07-11-2024, 01:12:10

Autor Tema: Alfa Romeo GTV 2.0ts 1995g  (Posjeta: 2211 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline branke

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
  • Gtv 2.0ts
    • Zagreb
Alfa Romeo GTV 2.0ts 1995g
« u: 05-11-2020, 09:24:53 »
Pozdrav ekipa još jednom....

Prije par tjedana sam nabavio Alfu GTV 2.0ts 95g... Auto mi je došao u nekoj zamjeni dosta nenadano...
U ovih par tjedana vožnje i druženja, nekako mi je ušao pod kožu i zavolio sam je :)

Na prvu sam mislio da je auto u dosta lošijem stanju, ali kasnijim detaljnijim pregledom, što mojim, što kod mog mehaničara... Meho je zaključio da sam ja prevelika paranoja....

S druge strane auto nije med i mlijeko, top salonski primjerak za prikazivanje u Milanu. :)
Bit će mi to vikend vozilo za guštanje i izlete... Za svaki dan i familly imam noviji obiteljski karavan :)

Što se tiče GTVjke, o njenoj povjesti malo znam :(... Bivši vlasnik mi se čini dosta iskren i on ju je uzeo da bi ju cijelu raskupusao i slagao nekakav Track Car. U međuvremenu se dočepao jedne s Bussom pa je od ove odustao...

Ono što je bilo hitno za napraviti na ovoj mojoj su bili prednji amortizeri.... Desni je zaštekavao i znao ostati kotač gore u blatobranu.... Naručio sam oba nova amortizera i federa i to je majstor zamjenio..... Usput je majstor detektirao (i otklonio) još jednu moju paranoju.... a to je bila potrošnja ulja.... dole na kučištu filtera ulja netko je priručno s nekakvom dihtmasom odradio brtvu i tu je dosta slinilo ulje... Skužio sam po većoj fleki ulja u garaži.... A i učinilo mi se da se u ovih par sto km koliko sam ja tek s njom napravio na šipci ulje smanjilo za par mm.... Uglavnom majstor je, sve očistio i stavio odgovarajuću brtvu, te tu više ne bi smjelo curiti... Naravno napomenuo mi je da je to TS motor koji voli malo popiti ulja, pa da ipak nastavim provjeravati redovno potrošnju ulja....
Slijedeće što me čeka je sanacija auspuha.... Netko je ugradio nekakav novi lonac umjesto katalizatora, a zadnji lonac je gotov... .tako da ćemo prebaciti taj novi na mjesto zadnjeg.... (u radioni za auspuhe su mi potvrdili da odgovara) i ugraditi novi katalizator gdje treba biti....

Sve u svemu ideja mi je složiti pouzdan vikend auto za guštanje, koji će biti prvenstveno 100% tehnički ispravan, a nakon toga ćemo se baviti detaljima... Lagano popisujem listu sitnica koje treba ili popraviti ili nabaviti, ali to su većinom kozmetičke prirode.... Većom mehanikom će se baviti moj meho....

Ako sve bude išlo kako je zamišljeno, u obitelji imam top lakirera koji će mi odraditi kompletno lakiranje, a i susjed/frend mi ima vrhunsku radionu za tapeciranje, pa ću njega upogoniti oko tih detalja...

Ako ima kakve ekipe u ZG s GTVjkama da su voljni popiti cugu i da me malo upute što i kako, rado bih se podružio.

Evo zasad jedna slikica:
« Zadnja izmjena: 05-11-2020, 09:30:48 od branke »

Offline Big D

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
Odg: Alfa Romeo GTV 2.0ts 1995g
« Odgovori #1 u: 05-11-2020, 09:32:16 »
Odlično, još jedna na cesti :-)

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 4
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD; Alfa Romeo GTV 2.0 TS x2
    • Velika Gorica
« Odgovori #2 u: 06-11-2020, 09:04:18 »
Ako je to ona na koju mislim, duze sam ju pratio na njuskalu pa onda na indexu :D  :love:
Sretno  :Thanks: :drive:

Offline Archialfa

• Član Alfa Kluba 4
  • Sa stažom
  • *
  • 916 Spider 2.0TS
    • Rijeka
« Odgovori #3 u: 06-11-2020, 13:12:15 »
TS kad se uredi ima sjajan zvuk, ima vrlo specifično "režanje", pogotovo kad je u Spideru i spušten je krov. :-)

Samo pazi na ulje i to je to.

Sretno!
"Every time I see someone going the other way in a Merc, BMW or Audi, I just want to get the window down and shut at them: YOU BOUGHT THE WRONG CAR!!!!" - Jeremy Clarkson

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 5
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfa 156swJTD, GTA,155wb,Punto,850 tc,Aprilia
    • zagreb
« Odgovori #4 u: 06-11-2020, 14:17:10 »
 :welcome:
Još jedna  :ok:
Dođi do Nsb-a četvrtkom i nedjeljom poslje 19 da ju škicnemo  :hello:
The perfect blossom is a reare thing.You could spend your life looking for one and it would not be a wasted life.

Offline branke

• Učim polako
  • Gtv 2.0ts
    • Zagreb
« Odgovori #5 u: 06-11-2020, 15:20:18 »
Danas sam išao do majstora za špur, kako bih nakon ugradnje prednjih amortizera i federa napravio geometriju prednjeg trapa... Lijepo me čovjek poslao doma :).... Veli da moram zamjeniti prednji lijevi krajnik.... Kao možda i kuglu, ali on to sad ne vidi, pa nek mehaničar pogleda.... Da nema smisla raditi geometriju dok krajnik ima lufta... Kaj je najbolje gledali smo meho i ja dole kompletan ovjes i zaključili da, da bilo bi najbolje da se stavi apsolutno sve novo.... Ali netko je već mijenjao neke selene i da bi trebalo biti zasad dobro i prolazno za tehnički.... Za par mjeseci mi je tehnički i želio bih do tada auto dobro provozati i uvjeriti se da je OK za ulaganja... Ne bih htio upasti u rupu bez dna.... Da mogu uredno bez 100kn proći tehnički i ona po malo kako bude vremena i love slagati auto...

Ekipa jel mi može neko sliknut naljepnicu za dimenzije guma na vratima? Jel ima tko na GTV upisane 205-55-R16 gume... Znam da su standardne 205-50-R16, ali eto ove sam dobio na auto i nisu stare i imaju mesa, pa ih ne bi htio baš hitit.... Baš se pitam kak je tek auto tvrd s nižom gumom ili još na 17".

Kad je četvrtkom čvenk kod NSBa, pretpostavljam iza 20h kad završi Dnevnik?
« Zadnja izmjena: 06-11-2020, 15:28:14 od branke »

Offline branke

• Učim polako
  • Gtv 2.0ts
    • Zagreb
« Odgovori #6 u: 06-11-2020, 15:37:16 »
Ekipa jel ovo ok svječica i. kompresija za TS s 200k km?

Offline Ben

• Član Alfa Kluba 6
  • Pripravnik
  • *
  • 159, 𝒢𝓉𝓋 TB, Giulia ᐯEᒪOᑕE
    • Zagreb
« Odgovori #7 u: 06-11-2020, 16:28:40 »
Ekipa jel mi može neko sliknut naljepnicu za dimenzije guma na vratima? Jel ima tko na GTV upisane 205-55-R16 gume... Znam da su standardne 205-50-R16, ali eto ove sam dobio na auto i nisu stare i imaju mesa, pa ih ne bi htio baš hitit.... Baš se pitam kak je tek auto tvrd s nižom gumom ili još na 17".
Ja sam svoju dobio na 15icama (guma gore je bila 195/65, ispravna dimenzija 195/60) i s obzirom da je spuštena, to je bila blaga katastrofa za vozit kaj se tiče hupsera. Sad imam gore 17ice, i bez obzira na sportske opruge, auto je milina i nije tak strašno po našim drndavim cestama.

Imaš neispravnu dimenziju jer ti je 205/55 češća pa je netko išao uštedit koju kunu na gumama, kao i kod mene na tim 15icama. Ja sam gume bacil nakon tehničkog, ali nitko nije nikaj prigovarao (ovisi na kog naiđeš).

Online Oki

• Pripravnik
  • **
  • GTV v6 24v, GTV6 u nastajanju
    • Turopolje
« Odgovori #8 u: 06-11-2020, 18:00:48 »
TS kad se uredi ima sjajan zvuk, ima vrlo specifično "režanje", pogotovo kad je u Spideru i spušten je krov. :-)

Samo pazi na ulje i to je to.

Sretno!

Čujem li ja to tugu u glasu?

Online Oki

• Pripravnik
  • **
    • Turopolje
« Odgovori #9 u: 06-11-2020, 18:04:34 »
Ekipa jel ovo ok svječica i. kompresija za TS s 200k km?

Vidiš da nije sve tako crno, malo je i sivo  :crazy:

Online Oki

• Pripravnik
  • **
    • Turopolje
« Odgovori #10 u: 06-11-2020, 18:11:42 »
Danas sam išao do majstora za špur, kako bih nakon ugradnje prednjih amortizera i federa napravio geometriju prednjeg trapa... Lijepo me čovjek poslao doma :).... Veli da moram zamjeniti prednji lijevi krajnik.... Kao možda i kuglu, ali on to sad ne vidi, pa nek mehaničar pogleda.... Da nema smisla raditi geometriju dok krajnik ima lufta... Kaj je najbolje gledali smo meho i ja dole kompletan ovjes i zaključili da, da bilo bi najbolje da se stavi apsolutno sve novo.... Ali netko je već mijenjao neke selene i da bi trebalo biti zasad dobro i prolazno za tehnički.... Za par mjeseci mi je tehnički i želio bih do tada auto dobro provozati i uvjeriti se da je OK za ulaganja... Ne bih htio upasti u rupu bez dna.... Da mogu uredno bez 100kn proći tehnički i ona po malo kako bude vremena i love slagati auto...

Ovjes je za promjenu, osim powerflexa koji su novi. Ako ga misliš zadržati, jedino buš zadovoljan ak sve odjednom promjeniš.

Jesi li provjerio kaj je u prometnoj upisano? Mislim da sam vidio da je još nekaj bilo upisano, ak se ne varam. Ak nije onda je kriva dimenzija, 205/50 r16 je prava

Offline branke

• Učim polako
  • Gtv 2.0ts
    • Zagreb
« Odgovori #11 u: 10-11-2020, 12:36:02 »
Danas sam išao do majstora za špur, kako bih nakon ugradnje prednjih amortizera i federa napravio geometriju prednjeg trapa... Lijepo me čovjek poslao doma :).... Veli da moram zamjeniti prednji lijevi krajnik.... Kao možda i kuglu, ali on to sad ne vidi, pa nek mehaničar pogleda.... Da nema smisla raditi geometriju dok krajnik ima lufta... Kaj je najbolje gledali smo meho i ja dole kompletan ovjes i zaključili da, da bilo bi najbolje da se stavi apsolutno sve novo.... Ali netko je već mijenjao neke selene i da bi trebalo biti zasad dobro i prolazno za tehnički.... Za par mjeseci mi je tehnički i želio bih do tada auto dobro provozati i uvjeriti se da je OK za ulaganja... Ne bih htio upasti u rupu bez dna.... Da mogu uredno bez 100kn proći tehnički i onda po malo kako bude vremena i love slagati auto...

Kad je četvrtkom čvenk kod NSBa, pretpostavljam iza 20h kad završi Dnevnik?

Offline Archialfa

• Član Alfa Kluba 4
  • Sa stažom
  • *
  • 916 Spider 2.0TS
    • Rijeka
« Odgovori #12 u: 11-11-2020, 08:58:16 »
Čujem li ja to tugu u glasu?

Riješio sam tugu nabavkom V6 GTV i jednim Spiderom iz 1981. Čekam da Weberi zapjevaju...  :clap:
"Every time I see someone going the other way in a Merc, BMW or Audi, I just want to get the window down and shut at them: YOU BOUGHT THE WRONG CAR!!!!" - Jeremy Clarkson

Offline Archialfa

• Član Alfa Kluba 4
  • Sa stažom
  • *
  • 916 Spider 2.0TS
    • Rijeka
« Odgovori #13 u: 11-11-2020, 08:59:17 »
Ja sam svoju dobio na 15icama (guma gore je bila 195/65, ispravna dimenzija 195/60) i s obzirom da je spuštena, to je bila blaga katastrofa za vozit kaj se tiče hupsera. Sad imam gore 17ice, i bez obzira na sportske opruge, auto je milina i nije tak strašno po našim drndavim cestama.

Imaš neispravnu dimenziju jer ti je 205/55 češća pa je netko išao uštedit koju kunu na gumama, kao i kod mene na tim 15icama. Ja sam gume bacil nakon tehničkog, ali nitko nije nikaj prigovarao (ovisi na kog naiđeš).

Na tehničkom su mi rekli da +/- 5 u visini gume i +/- 10 u širini se tolerira od strane policije i za to se ne smatra da je tehnički neispravna dimenzija (tj. neće pisati kaznu). Po tome bi 205/50 bilo sasvim OK.

Offline branke

• Učim polako
  • Gtv 2.0ts
    • Zagreb
« Odgovori #14 u: 24-11-2020, 18:56:34 »
Ekipa, imate li kakvu preporuku za majstora, za GTV, trebam prednji i zadnji ovjes zamjeniti sve kaj nije zamjenjeno. Moj majstor trenutno rekonstruira garažu pa sigurno mjesec dana ne bude primao mušterije. Preferiram Zg Istočni dio. Netko tko ima iskustva i živaca za Alfu. Tnx

Offline maki147

• Član Alfa Kluba 6
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 GTA
    • Sisak
« Odgovori #15 u: 24-11-2020, 19:16:33 »
Ako Sisak nije daleko mogu to odradit...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline Archialfa

• Član Alfa Kluba 4
  • Sa stažom
  • *
  • 916 Spider 2.0TS
    • Rijeka
« Odgovori #16 u: 24-11-2020, 19:38:41 »
Ekipa, imate li kakvu preporuku za majstora, za GTV, trebam prednji i zadnji ovjes zamjeniti sve kaj nije zamjenjeno. Moj majstor trenutno rekonstruira garažu pa sigurno mjesec dana ne bude primao mušterije. Preferiram Zg Istočni dio. Netko tko ima iskustva i živaca za Alfu. Tnx
Tomo u Vukovini. Majstor od zanata!

Meni upravo slaže GTV 2.0 V6 turbo, prije mi je slagao Spider 2.0 TS i sve ostale Alfe koje sam imao je servisirao.

Pošaljem ti kontakt ako želiš.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline branke

• Učim polako
  • Gtv 2.0ts
    • Zagreb
« Odgovori #17 u: 23-12-2020, 12:00:55 »
Nažalost, kako nakon par mjeseci nikako nisam uspio na zelenu granu s majstorima i nabavkom dijelova, prije par dana GTVjka otišla dalje novom vlasniku. Nadam se da će on imati više strpljenja i vremena da je dovede u solidno stanje, jer strarno nije bila kramp,