27-10-2020, 06:46:16

Autor Tema: Treperenje/blinkanje kilometraže  (Posjeta: 8850 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Antonio15

  • Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Postova: 25
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
    • Čapljina
Odg: Treperenje/blinkanje kilometraže
« Odgovori #40 u: 04-01-2016, 00:30:44 »
Pozz imam problem alfa 147 treperi joj kilometraža, svako 2sec, sad me zanima koji mogu razlozi biti, zobog čega takvo ponašanje i može li se posumnjat na vraćanje istog?
Ako ima već tema da mi je pošaljete jer je nisam našao.
 

Offline sandi147

  • Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
  • Postova: 39
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
    • hum na sutli
Odg: Treperenje/blinkanje kilometraže
« Odgovori #41 u: 04-01-2016, 00:32:42 »
i meni se desila ista stvar prije mjesec dana :what:...od onda se nije ponovilo :hehe:
 

Offline Antonio15

  • Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Postova: 25
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
    • Čapljina
Odg: Treperenje/blinkanje kilometraže
« Odgovori #42 u: 04-01-2016, 00:56:04 »
i meni se desila ista stvar prije mjesec dana :what:...od onda se nije ponovilo :hehe:

Ova je kupljena tako, treperi stalno a ne znam zbog čega
 

Offline IvanGT

  • Moderator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 5531
  • Karma: 67
  • Spol: Muški
  • GT 1.9 JTD
    • Zagreb
Odg: Treperenje/blinkanje kilometraže
« Odgovori #43 u: 04-01-2016, 01:05:17 »
Zato sto ti nesto nije u redu s CAN linijom, nesto ne prihvaca. Odi na dijagnostiku da ti naprave proxy alignement. Tu se na info moze vidjet sta nije ok, i sa proxy align uskladit svi moduli na CAN liniji (klima, tabla, body, navi, radio.. ovisno o modelu i opremi auta)
Tim postupkom se svi moduli upisu u body i onda vise ne blinka jer ih sve memorira.

-Tapatalk-
« Zadnja izmjena: 04-01-2016, 01:06:21 od IvanGT »
 

Offline Antonio15

  • Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Postova: 25
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
    • Čapljina
Odg: Treperenje/blinkanje kilometraže
« Odgovori #44 u: 04-01-2016, 01:17:10 »
Zato sto ti nesto nije u redu s CAN linijom, nesto ne prihvaca. Odi na dijagnostiku da ti naprave proxy alignement. Tu se na info moze vidjet sta nije ok, i sa proxy align uskladit svi moduli na CAN liniji (klima, tabla, body, navi, radio.. ovisno o modelu i opremi auta)
Tim postupkom se svi moduli upisu u body i onda vise ne blinka jer ih sve memorira.

-Tapatalk-
Oke hvala ti
A znači ne bi trebalo bit vraćanje kilometraže?
imala je problema s turbinom i pokazivala grepku na senzoru za pritisak turbine, postoji li mogućnost da je sebe stavila u neki modul rada, pa da nije nešto s tim usklađeno?
 

Offline IvanGT

  • Moderator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 5531
  • Karma: 67
  • Spol: Muški
  • GT 1.9 JTD
    • Zagreb
Odg: Treperenje/blinkanje kilometraže
« Odgovori #45 u: 04-01-2016, 01:42:51 »
Ne. Ovo nije vezano za sam rad motora. Moguce je da ti je tabla promijenjena pa ti stavljena neka s manje km.. Iako na kilometrima se ne vara na taj nacin pa nebibl rekao da je do toga. Nesto je na autu mijenjano od elektronike ne vezane za rad motora, pa nije napravljen alignment.. Ili je jednostavno nest 'ispalo' iz sustava, i to se zna dogodit. Ne mozes nagadjati jer ima dosta elektronike, odi na servis da ti pogledaju sta je. za to im treba 10minuta tako da te ne moze kostat puno. Nekad se samo od sebe sredi, al kod tebe je ocito nest dirano, mozda prekidac za prozore na vozacevoj strani stavljen drugi..


-Tapatalk-

 

Offline borisri

  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 1767
  • Karma: 262
  • Spol: Muški
    • Rijeka
    • Gt 3.2 V6 24v
Odg: Treperenje/blinkanje kilometraže
« Odgovori #46 u: 04-01-2016, 07:48:25 »
Meni su na 147 počeli blinkati km kada sam promijenio tablu. Ivan ti je objasnio proceduru.. Tijekom procesa uparivanja možeš podesiti stvarne km koji jesu ili staviti kako želiš.

Offline sandi147

  • Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
  • Postova: 39
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
    • hum na sutli
Odg: Treperenje/blinkanje kilometraže
« Odgovori #47 u: 04-01-2016, 16:38:04 »
Ivane,ja sam naknadno ugradio navi,jel moze zbog toga povremeno treperit? Znaci,do sad mi se samo jednom,ujutro nakon paljenja desilo,al sam mislio da je zbog akumulatora,jer je bilo prilicno hladno,a akumulator je iz 2009. Godine
 

Offline kizo

  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 4592
  • Karma: 39
  • Spol: Muški
    • Zagreb
Odg: Treperenje/blinkanje kilometraže
« Odgovori #48 u: 04-01-2016, 16:51:20 »
može ti biti do akomulatora ali i do filanja
 

Offline IvanGT

  • Moderator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 5531
  • Karma: 67
  • Spol: Muški
  • GT 1.9 JTD
    • Zagreb
Odg: Treperenje/blinkanje kilometraže
« Odgovori #49 u: 04-01-2016, 17:11:46 »
Ivane,ja sam naknadno ugradio navi,jel moze zbog toga povremeno treperit? Znaci,do sad mi se samo jednom,ujutro nakon paljenja desilo,al sam mislio da je zbog akumulatora,jer je bilo prilicno hladno,a akumulator je iz 2009. Godine

može biti zbog navi...
al navi ti ionako vjerojatno ne radi dobro ako si naknadno ugradio pa ga baš i ne čita u sistemu...
jedino ako si spojio sve žice, za šta treba rastavit pola auta.. a ne znam tko je lud to radit za
orig navi koji je zastario davno... :tooth:
može, ali rijetko biti i zbog akumulatora, al češćese dogodi da kazaljke skaču i na taj način javljaju
da je aku slab..
 

Offline Bekooooo

  • Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Postova: 9
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
    • Njemacka
Odg: Treperenje/blinkanje kilometraže a
« Odgovori #50 u: 05-10-2020, 21:24:39 »
e sad, što znači kad blinka onaj mali displejić gdje piše kilometraža?

tako mi je već dva dana... u čem je problem?
 

Offline Bekooooo

  • Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Postova: 9
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
    • Njemacka
Odg: Treperenje/blinkanje kilometraže
« Odgovori #51 u: 05-10-2020, 21:32:24 »
E ovako neznam dali pisem di treba ali snaci ce te se???
Imam alfa 159 jtdm 2012 god i isti problem imam kilometraza blinka,godinu dana pokusavam popraviti,uz to neradi mi komande na volanu od menu,bluetut,usb u pretincu .
Bio na vise servisa,i to mi je sve od lose baterije,stresao se can bus adapter to kazu na servisu a za popravku niko mema vremena,navodno ispod radia ima crna kutija (elektronika) i ja bi trebao to napaviti drugo pa da oni to zamjene i urade proxy i jos negarantuju.toliko od mene ja sam odustao neka blinka :mehanic
 

Offline Mike20

  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 4015
  • Karma: 72
  • Spol: Muški
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
Odg: Treperenje/blinkanje kilometraže
« Odgovori #52 u: 06-10-2020, 09:20:54 »
Ako proxy ne pomaže, zamijeniš ecu motora, BSI i čitač koda i sve će raditi. Skineš s rabljenog ispravnog.
 

Offline danko0013

  • Član Alfa Kluba 7
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Postova: 19961
  • Karma: 336
  • Spol: Muški
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Odg: Treperenje/blinkanje kilometraže
« Odgovori #53 u: 06-10-2020, 13:08:51 »
E ovako neznam dali pisem di treba ali snaci ce te se???
Imam alfa 159 jtdm 2012 god i isti problem imam kilometraza blinka,godinu dana pokusavam popraviti,uz to neradi mi komande na volanu od menu,bluetut,usb u pretincu .
Bio na vise servisa,i to mi je sve od lose baterije,stresao se can bus adapter to kazu na servisu a za popravku niko mema vremena,navodno ispod radia ima crna kutija (elektronika) i ja bi trebao to napaviti drugo pa da oni to zamjene i urade proxy i jos negarantuju.toliko od mene ja sam odustao neka blinka :mehanic
Tebi je riknuo blue and me modul njega zamjeni napravi proxy i bude sve radilo

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli