Pozdrav,
u zadnjih mjesec dana dogodila su mi se dva čudna slučaja; pustim gas a auto i dalje vuče, ne kao da je pun gas nego kao da je ostao zaglavljena papučica na onom položaju gdje sam maknuo nogu sa nje.
Prvi puta mi je bio uključena poluga tempomata ali nije bio aktivan i trenutak prije toga mi je pala torbica sa konzole baš preko ručice tempomata pa sam zaključio da mi je vjerovatno ona ponovo aktivirala tempomat (premda ne znam kako). Drugi puta, danas, tempomat uopće nije bio uključen, 3. brzina, okretaja skoro pa ništa - cca 1300, spuštam se nizbrdo nekom uskom vukojebinom i na kratkoj ravnini dodam samo malo gasa..pustim gas a auto i dalje nastavi.
U oba slučaja prva reakcija mi je kočnica i kvačilo te u oba slučaja su okretaji momentalno pali na ler-gas.
Po tome bih zaključio da nije problem ovog tipa:
http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=97888.0jer bi inače valjda okretaji nastavili rasti i u leru. Baš izgleda kao da u datom trenutku se uključi tempomat a pritiskom na kočnicu i/ili kvačilo se deaktivira.
Ili sam možda u krivu pa su ovo neke početne naznake da bi mi se mogao desiti sličan problem kao i u spomenutom postu?
Auto ima 245 tis km, chipan je, nema nikakvih problema, štoviše prede kao urica, lijepo ubrzava i ne troši previše niti goriva (cca 5,5 l/100km) niti ulja (uglavnom na 20tis dodam pola litre ulja).
Wtf, any ideas?
Thnx.