Haj ljudi, imam par simptoma na julki.
Nekako mi se cini da ne šusa ko prije, pogotovo u D mode. Desava se da kada poklopim gas iz niskih okretaja da nafila sve crtice za tlak ali onda naglo odreze i skine 2 do 3 crtice, to se osjeti kao da proklizne kvačilo. Ponovno fila pa odreze opet. Cini mi se kao neka intervencija ecu-a. Kad se dočepa preko 3000 okretaja onda drži full pritisak ali na 4000 skine lagano jednu pa dvije crtice i tu već gubi dah. To je posebno izraženo u 4oj i 5oj brzini.
U zadnje vrijeme se cuje chatter (kasljuckanje) iz turbine, pretpostavljam da vraća tlak nazad kroz turbinu kada pustim gas. To se posebno osjeti kada lagano ubrzavam i pustim gas. Naravno na niskim okretajima.
Jel jtdm ima kakav blow off ventil?
Map senzor je nov ali je bio zacađen nakon par mjeseci i sada je ociscen. Nema velike promjene. Dpf mi je prije javio veliku zacepljenost. Prisilna regenracija nije puno napravila. To je bilo prije godinu dana.
Sumnjam na dpf iako nema puno gradske vožnje.
Druga sumnja je na turbinu? Tj onaj dio sto se tiče varijabilne geometrije ili kako se to već zove.
Ideja mi je maknut swirl, egr, mapirati e sad sto se tiče dpf tu sam u dilemi. Jel maknut ili ostaviti? . Postoji kit za blindiranje swirl i egr, nije skup ali ima dvije vrste ovisno o usisnoj grani. Neznam jel su mi swirl lijepljene ili sarafljene u granu. O tome ovisi koji kit naručiti. Nemogu ni broj grane pročitati kad je sve nagruvano.
Sta sa turbinom i kako to provjeriti?
Evo dosta pitanja ali malo mi se ulijenila buhtilca pa da zivne.
Sent from my SM-G780F using Tapatalk