07-04-2020, 18:36:05

Autor Tema: Može li se?! Što je sve skriveno u programima?!  (Posjeta: 427 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Surovi

  • Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • ****
  • Postova: 843
  • Karma: 11
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo Croma 1.9 JTD 16V
    • Zagreb
Pozdrav!
Može li se u programu "otključati" ili "omogućiti" nešto od opreme koju slabije opremljeni model nije imao?
Konkretno, za 2 DIN HU s navigacijom za Cromu moram koristiti sklop za kašnjenje struje da izbjegnem provjeru računala.
Može li se računalu "upaliti lampica" da ima 2 DIN HU?
 

Offline Mike20

  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 3873
  • Karma: 72
  • Spol: Muški
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
Odg: Može li se?! Što je sve skriveno u programima?!
« Odgovori #1 u: 15-12-2019, 10:45:38 »
Ne, original 2 din uređaj, čim se spoji na canbus u autu, traži kod. Ako ne spojiš canbus žice, radi, ne traži kod, ali ne "povlači" ostale podatke (potrošnja itd)
Radio otkodiraš, ako imaš broj šasije auta iz kojeg je izvađen možeš nabaviti original kod, ak ne, onda se treba otvoriti, isčitati dump kodove iz eeproma. Oboje je cca 400-800kn
 

Offline Surovi

  • Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • ****
  • Postova: 843
  • Karma: 11
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo Croma 1.9 JTD 16V
    • Zagreb
Odg: Može li se?! Što je sve skriveno u programima?!
« Odgovori #2 u: 15-12-2019, 12:39:11 »
Ok.  :ok:
Al nisam baš skroz shvatio  :? :fp
Imam broj šasije. Čak mislim i da je već prekodiran.
Trenutno pokazuje vrijeme, za potrošnju ne znam, ali mi trepere kilometri na ploči. Znači li to da je spojen na canbus ili ne?   :tooth :redf:
Ako stavim odgodu struje nema problema. Zeza me taj sklop za odgodu pa sam ga izbacio, ali ako ne ide, ubacit ću drugi ili popravit ovaj.
 

Offline Mike20

  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 3873
  • Karma: 72
  • Spol: Muški
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
Odg: Može li se?! Što je sve skriveno u programima?!
« Odgovori #3 u: 15-12-2019, 15:36:05 »
Ahaaa, onda ga je prihvatio. Trebaš napraviti proxy alignement
 

Offline Surovi

  • Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • ****
  • Postova: 843
  • Karma: 11
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo Croma 1.9 JTD 16V
    • Zagreb
Odg: Može li se?! Što je sve skriveno u programima?!
« Odgovori #4 u: 15-12-2019, 15:47:09 »
 :ok:
Eee, super!
Valjda   :clap:   :smijeh

Ne kužim ti ja to bash  :redf:
Ma ok, kužim načelno, ali... Jel to problem i tko mi to može napravit?
« Zadnja izmjena: 15-12-2019, 15:47:46 od Surovi »
 

Offline Mike20

  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 3873
  • Karma: 72
  • Spol: Muški
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
Odg: Može li se?! Što je sve skriveno u programima?!
« Odgovori #5 u: 15-12-2019, 16:15:48 »
Netko sa MES-om, par klikova.
Naravno, ako je to blinkanje km povezano s ugradnjom drugog radija, tj. prije je bilo ok
« Zadnja izmjena: 15-12-2019, 16:17:15 od Mike20 »
 

Offline Surovi

  • Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • ****
  • Postova: 843
  • Karma: 11
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo Croma 1.9 JTD 16V
    • Zagreb
Odg: Može li se?! Što je sve skriveno u programima?!
« Odgovori #6 u: 15-12-2019, 16:16:23 »
 :ok:
Hvala!