19-05-2026, 09:06:31

Autor Tema: Alfa GT - Slavonski krš  (Posjeta: 63980 vremena)

Big D i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • *
  • Spol: Muški
    • Sl. Brod/Beograd
Odg: Alfa GT - Slavonski krĹĄ
« Odgovori #630 u: 08-11-2022, 18:43:44 »
stigao paket

« Zadnja izmjena: 08-11-2022, 18:44:51 od MaliMomak »
"I prije montaze zimskih rjesiti centriranje trapa, jer je pojelo nutarnji rub do zice" - biraj krš a ne grob!

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 7
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147,155,156,Spider...nekoliko 😅
    • zagreb
« Odgovori #631 u: 08-11-2022, 22:49:25 »
Uf. . .zašto Zimmerman?¿  :fp
A dobro. . .budeš vidio kak će se pokazati,možda su nešto popravili.
Davnih dana je frend na bmw-u imo niti mjesec dana.najgori set kočnica kaj je mogo bit,stavio ate i preporodio se
The perfect blossom is a reare thing.You could spend your life looking for one and it would not be a wasted life.

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #632 u: 09-11-2022, 07:25:01 »
nisu imali druge, a nisu ni kostali puno.. trazio sam tarox f2000 ili g88.. bit ce drugi put..
gdje nabavit egzotiku?
"I prije montaze zimskih rjesiti centriranje trapa, jer je pojelo nutarnji rub do zice" - biraj krš a ne grob!

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #633 u: 09-11-2022, 08:35:46 »
ma kočit će kao zmaj ;)

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #634 u: 09-11-2022, 11:32:42 »
Meni su zimmerman sport i ate plocice u dobrom sjecanju.

Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #635 u: 09-11-2022, 13:28:31 »
Zimmermann Sport i ATE koristim 2 set u 5g na X5 i super koce i nisu protresli zasad

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #636 u: 10-11-2022, 17:27:59 »
riješen veliki servis prije cca tjedan i pol..

sve bilo ok, navozao sam se fino u tih tjedan dana.. jučer idem do ZG i vraćam se nazad, prođem naplatne i jedno 10km kad ono "max coolant temp" error i kazaljka na 130C.. gledam šta se dešava, sreća u nesreći, blizu je bilo stajalište s benzinskom..

stanem, pricekam malo, ugasim auto, dignem haubu a kad ono sav antifriz izbio na cepu.....
zovem mehanicara koji je radio veliki servis, kazem sta je bilo, nije ni njemu jasno.. uzeo sam antifriza i destilirane vode na pumpi, nasuo u posudu, upalio auto, temp se smanjila, odvrnio sam grijanje na max nek puse u kabinu..  motor ne trokira ali dimi ko lokomotiva bijeli/svijelo plavi dim.. izadem s autoceste i lagano starom cestom do Sl. Broda u četvrtoj 60-70kmh, ako ga ubijem nek ga ubijem do kraja :D
nije ga ubilo, dovezao sam se s pol snage, stajao par puta da vidim razinu antifriza i bilo je ok, nije izbio na cepu opet..

u ponedjeljak vozim majstoru da vidi sta je i gdje je zviznilo..

to be continued

« Zadnja izmjena: 10-11-2022, 17:39:39 od MaliMomak »

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #637 u: 22-11-2022, 17:13:48 »

krenilo je rastavljanje.. ide sve novo, brtva, klipovi, cilindri, termostat itd..

u međuvremenu stigla olakšana alu remenica radilice, čeka red :D
« Zadnja izmjena: 22-11-2022, 17:39:30 od MaliMomak »

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #638 u: 22-11-2022, 18:25:16 »
Sta se desilo s motorom?
:cigara: :cigara:

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #639 u: 22-11-2022, 18:40:43 »
zakuhao na autocesti, dimi bijelo

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #640 u: 22-11-2022, 18:44:16 »
To sam vidio. Koji je razlog?

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #641 u: 22-11-2022, 18:49:01 »
sutra ide nastavak, na godisnjem sam do kraja tjedna pa sam kod mehe da sve poslikam.. termostat ili cep bi rekao.. pregledat ce i vodenu pumpu s obzirom na tek obavljeni veliki servis

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 7
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147,155,156,Spider...nekoliko 😅
    • zagreb
« Odgovori #642 u: 23-11-2022, 14:54:30 »
To sam vidio. Koji je razlog?
A šta misliš. . .stigle ga godine,probije s vremenom od većeg tlaka nakon xy km
The perfect blossom is a reare thing.You could spend your life looking for one and it would not be a wasted life.

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #643 u: 24-11-2022, 13:20:53 »

napuknuća označena crvenom bojom na glavi motora.. šta napraviti? da tražim drugi motor pa onda neku generalku na njemu? ili ovog sredit do kraja?
i ono najbitnije, kome ovo dat u ruke da sredi kako spada? za ruke dajem duplo ako treba
« Zadnja izmjena: 24-11-2022, 13:22:30 od MaliMomak »

Offline dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #644 u: 24-11-2022, 13:46:23 »
Prijatelj je imao isti slučaj prije godinu dana baš na GT, uzeo drugu glavu i sve mu odradio momak iz Vukovara (na forumu je tu ali neznam pod kojim imenom) plus je još radio i reparaciju turbine.

U Brčkom imaš čovjeka koji ima hrpu dijelova za Alfe i on je od njega uzeo drugu glavu, ako ti je ovaj motor bio ok središ njega i peglaj dalje.
« Zadnja izmjena: 24-11-2022, 13:49:11 od dgas »

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #645 u: 24-11-2022, 14:10:20 »
sad sam zvao čovjeka koji mi je davno riješio motor za mazdu 3(benzinac s lovato plinom, podmazivanje nije radilo kako spada i zaribao je jedan cilindar), iz italije može nabaviti kompletan motor sa što manje kilometara, 850eura s garancijom na njega.. kaže da ne treba ništa raditi na motoru, jedino zupčasti promijeniti, a to imam novo sa svog..
« Zadnja izmjena: 24-11-2022, 14:12:13 od MaliMomak »

Offline dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #646 u: 24-11-2022, 14:47:21 »
Probaj nazvati ovoga u Brčko što sam ti poslao u pp pa pitaj koliko te izađe motor... imao je nekoliko GT-a
« Zadnja izmjena: 24-11-2022, 14:47:59 od dgas »

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #647 u: 24-11-2022, 15:51:50 »
sad sam zvao čovjeka koji mi je davno riješio motor za mazdu 3(benzinac s lovato plinom, podmazivanje nije radilo kako spada i zaribao je jedan cilindar), iz italije može nabaviti kompletan motor sa što manje kilometara, 850eura s garancijom na njega.. kaže da ne treba ništa raditi na motoru, jedino zupčasti promijeniti, a to imam novo sa svog..
Preskupo, a i ne znas sta ces dobit. Pusti te price "treba samo zupcasti"

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #648 u: 24-11-2022, 19:04:09 »
Probaj nazvati ovoga u Brčko što sam ti poslao u pp pa pitaj koliko te izađe motor... imao je nekoliko GT-a

hvala puno na broju, čuo sam se s čovjekom.. ima kompletan motor za 800KM, sutra ujutro idem po njega, u gepek od VW Pola :D

Preskupo, a i ne znas sta ces dobit. Pusti te price "treba samo zupcasti"

čovjek mi je davno riješio motor za mazdu3, sve je bilo uredno i kako spada.. da nisam dobio prijedlog za čovjeka iz Brčkog (ipak dupla razlika u cijeni), uzeo bi kod ovog.. 850e i motor doveze kod mehe kod kojeg je auto sad na ugradnju..
čuo sam se i s jopijem, ima polovnu glavu, sve se može srediti ali dok nazovem i platim šlep službu do Sv. Nedelje izađe me na isto kao i novi motor
« Zadnja izmjena: 24-11-2022, 19:06:11 od MaliMomak »

Offline dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #649 u: 24-11-2022, 20:00:48 »
hvala puno na broju, čuo sam se s čovjekom.. ima kompletan motor za 800KM, sutra ujutro idem po njega, u gepek od VW Pola :D

Ima on svašta, samo Alfe dovlači izvana i ok je lik, frendu je za glavu rekao ako slučajno nevalja da može vratiti.

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #650 u: 25-11-2022, 20:53:59 »
motor kupljen, malo su me izjebali na našoj granici ali na kraju je prošlo skroz ok :D

edit: dajte recite, sad kad je motor već vani, promijenio bi i nosače motora, koja je najbolja opcija?
« Zadnja izmjena: 26-11-2022, 12:08:20 od MaliMomak »

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #651 u: 27-12-2022, 12:59:30 »
pozdrav, auto će biti riješen kroz koji dan.. kome odvesti auto na pregled mape te odmah i ispis s valjaka da obavim?

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #652 u: 27-12-2022, 20:49:39 »

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #653 u: 19-01-2023, 15:10:42 »
Auto riješen, prešao sam cca 600km s novim motorom i ide gas :)

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #654 u: 27-10-2023, 13:47:09 »
Pozdrav, molio bi admina da preimenuje temu u Alfa GT - Slavonski krš

Prešlo se dosad 53k km. Malo po malo odradilo se dosta toga. Za ovu godinu trebam riješiti još termostat koji je stavljen novi Vernetov ali jede govna sa snižavanjem temperature nakon zagrijavanja na 90C, kad se sporije vozi ili kad temp vani padne.. spominjano je već negdje tu na forumu, uzet ću Behrov pa vidjet s njim.. i kompresor klime je promijenjen, stavljen novi.

Na slikama se vidi kako je lijeva strana branika smrdana, upao sam u rupe kod Nove Gradiške, desna strana je izrovana.. i ugl tamo u tom dijelu vozim lijevom stranom 150kmh, ali uvijek ima netko brži.. i tokom micanja u desnu traku naletim na rupetine, pukne desna prednja felga i braniku kopče popucaju i objesio se, savile su se i mrežice..

Felga je pokrpana kod vulkanizera Kovačića u Čazmi, sve preporuke.. Prednje dvije gume zamijenjene s Continental PC7, a iza su ostale PC6.
Branik je donekle sređen kod limara kad sam i pragove rješavao, no kaže da je općenito u lošem stanju sad, pa sam uzeo drugi rabljeni branik s peračima farova, moram mu ga odnijet da ga sredi pa ću vidit kako će ispasti onda..

Pragovi su riješeni, zajedno s njima zadnji parking senzori su pokrpani.. Ispalo je ok, s obzirom da su oni Poljski pragovi nepocincani pa će se vidjet koliko će dugo držat..

Ovaj tu dio je odrađen za kurac, to ću limaru reći da napravi bolje kad mi branik bude rješavao.

Ubačena je alu zaštita s aflisti.net, paše ko sisa.. stara zaštita se razjebala od previše skidanja :D.. ubačena su nova svjetla po uzoru tu s foruma, ista kao s linka
https://retrofitlab.com/collections/alfa-romeo-gt/products/alfa-romeo-gt-2004-2010-bi-xenon-halogen-headlights

Uzeo sam Torax Sport Japan zadnje diskove, s Ferodo DS2500 pločicama.. Ni prednji Zimmerman ni ovi zadnji nisu još namontirani, čekam iduću registraciju u 2.mj, pa ću onda..
Uzeo sam tek toliko da ga imam pri ruci, Fiat Coupe 20V Turbo jednomaseni zamašnjak, ako se ikad odlučim na konverziju na SMF. I to pitanje dal bi pasao ovaj koji imam, ili mi je bolje dati Elmetu da napravi po svom nacrtu zamašnjak i složi kvačilo po tome..

E sad, najbitnije.. Ubačena je CR80 pumpa, novi rail te rail sensor na 2000bara, map 4 bar, ne utječe toliko, ali stavljen je karter presvučen keramikom..

Poluosovine su promijenjene, stavljene bolje s 8v modela.. I naravno odrađena je mapa kod Muhe.

Pitan sam od strane Muhe, želim li s dimom ili bez dima.. Naravno, bez dima, optimalno hehe.. I ovakvi su rezultati.

Prezadovoljan sam s mapom, kaže Muha moglo bi još ali naravno uz dim.. Ovako ide, a ne dimi.. Jedino što me kopkalo je auspuh, ostavljen je fi 55 od turba do kraja.
Majstor Dubravčić je tu uskočio i odradio vrhunski stvar, komplet ispuh od turba do kraja fi70 sa spojnicom blizu kartera da se može skiniti kad Alfa ide kod mehaničara, stavljen je sportski katalizator.. Imam papire za atest, moram to još odraditi.. Kaže Muha da ne mora ništa raditi po mapi, da bi auto trebao ići još bolje sad. Možda ga odvedem jednom na valjke, baš da vidim razliku između fi55 i fi70.

Turbo sad zviždi kao hitna, svaka mu čast dosad, izdržao je 53k km. Kad rikne, složit će se nšto novo.
Ulje mijenjam svako malo, kilometri lete, za autom se još uvijek svaki put okrenem, nakon vožnje minut dva je u leru da se ladne :D

Continentral zupčasti remen je goli kurac, nakon 20k km je prozujao, promijenjen je remen, ne znam koji proizvođač, i usput skoro pa veliki servis na novo, ono što je trebalo od oka promijeniti..
Uzeo sam za rezervu drugi mjenjač 6 brzina s navodnih 140k km u odlčnom stanju, meho je vidio špene u ovom pri promjeni ulja u mjenjaču.. Lagano skupljam i druge rezervne dijelove, nek se nađe, trebat će ;)

Online Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #655 u: 27-10-2023, 13:52:51 »
Naslov teme možeš promijeniti i sam iz prvog posta.  Lajkam Taroxe, takve sam imao i ja na 156 , fino pjevaju kod kočenja.  :song:

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 6
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD; Alfa Romeo GTV 2.0 TS x2
    • Velika Gorica
« Odgovori #656 u: 27-10-2023, 13:56:52 »
Frend je na svojoj gtejci mijenjao pragove i stavio je te poljske.
nakon 5 godina opet isto sranje. e sad pitanje je jel limar zajebao ili su opcenito losi.

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
« Odgovori #657 u: 27-10-2023, 13:58:12 »
nisam otvorio temu, nemam pristup prvom postu..

ako pragovi izdrže 5g, bit će show.. stavljen je vosak i sve propisno napravljeno (valjda), ali da, bit će ih red opet rješavat kroz koju godinu

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Argor

Offline FAN

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #658 u: 27-10-2023, 14:13:17 »

nisam otvorio temu, nemam pristup prvom postu..

Evo riješeno... :D

Svaka cast na volji i zivcima, dobro ti ide :)

Offline MaliMomak

• Član Alfa Kluba 5
  • Pripravnik
  • *
    • Sl. Brod/Beograd
Odg: Alfa GT - Slavonski krš
« Odgovori #659 u: 27-10-2023, 14:45:34 »
thx na promjeni imena..

nenadjebiv auto općenito, GT je dost dobar izbor za složit ovako nešto.. najveći problem su klasični beemvejaši koji se zalijepe za gepek i obilaze bez žmigavca