Meni je ta boja super i dosta zahvalna.
dali se daju naknadno ugraditi shifteri na volan jer vidim da ih nemaš
Ne daju se ugraditi bez velikog kopanja i troška. Još kad uzmeš u obzir da se ručicom mjenjača šalta +/- bolje nego na PlayStation-u ...
Negdje sam napisao, ali da ne tražim ću ponoviti:
1. ZF8 nije truba iz Opela nego savršeni sportski mjenjač koji šalta optimalnije nego će to napraviti veeeeeećina vozača
2. Odvozio sam 2 × sat vremena Grobnik s njom i oba puta zaključio isto: bolje šalta od mene! Dokaz: vrijeme kruga je bolje!
3. To je 8 (osam) brzina!!!! Znate svi kako manuelac sa 6 brzina uparen s dieselom brzo nabire okretaje i traži višu brzinu?! A ovdje ih je 8 komada!!!! Znači - "razmaci" između 2 šaltanja u višu su puuuuno kraći. Da ne kažem kako izgleda šaltanje u niže brzine pri naglom kočenju. Uopće se ne usudim "stuči" 4 - 5 nižih jednu za drugom od straha da ne odem prenisko i zavrtim je u 7.000 o/min. Uz to, ispod 2.500 o/min se motor ne čuje u kabini, tek preko 3.500 se čuje, ali pri punom gasu to nije niti 1 sekunda do šaltanja više
4. Isprobao sam nekoliko Giulia i jednog Stelvia od 9/2016 do dana kupnje svoje. Sve dieseli 150 i 180 ks, samo jedna Giulia s ručnim, svi ostali AT sa šifterima. E pa te šiftere sam koristio sam da probam "kak to dela" i oduševio sam se. Eto, samo su potpuni višak za modele s dieselima 150 i 180 ks. Samo bzvz smetaju polugama žmigavaca i brisača (ako se ne koristi automatski rad brisača)
5. Nisam vozio benzince, ali predpostavljam da je tamo skroz druga priča. Pogotovo ako se motor dobro čuje u kabini iznad 4.000 o/min.
6. Sad će Grdi reć (

) da on najviše voli pedalicama stuč 2 - 3 niže prije pretjecanja. Ja najviše volim kad u "D" modu naglo poklopim gas, a ona u 0,003 sekunde isporuči full snagu na 4.000 o/min. Mislim, stvarno me nije briga da li je pri tom otišla iz 8. u 4. brzinu ili iz 6. u 3. Dobio sam što sam tražio! Čisto me strah da je ručno ne zakopam prenisko jer se motor ne čuje dovoljno dobro. Tu je ZF8 automat ekstremno brz, precizan i pouzdan! Pazi, da slučajno u napetoj situaciji na cesti ne bi išao pratiti okretomjer i brojku koja pokazuje u kojoj je brzini koja je fontom 4 prikazana u gornjem lijevom uglu displaya. LOL
Zaključno: glavna mana nedostatka shiftera je trenutak prodaje. Tada će 90% kupaca kazati: uffffff, dobra, očuvana, malo km, ...., šteta što nema "Šiftere"