09-04-2020, 02:26:24

Autor Tema: Osnovna pravila ponašanja na forumu  (Posjeta: 13228 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Neven

 • Član Alfa Kluba 11
 • Trade Count: (+2)
 • Ovisnik o alfistima
 • *
 • Postova: 5039
 • Karma: 1430
 • Spol: Muški
 • 147 JTDm
  • Varaždin
  • Naljepnice - dizajn, izrada i prodaja
Osnovna pravila ponašanja na forumu
« u: 31-10-2006, 12:59:09 »
Dobro došli na forum Kluba ljubitelja Alfa Romea!
Internet stranice Alfisti.hr vlasništvo su udruge Klub ljubitelja Alfa Romea te njima upravlja izabrano vodstvo udruge.
Forum kao središnje mjesto komunikacije članova Alfa Kluba potpuno je otvoren za druženje i svim ostalim zainteresiranim skupinama neovisno da li su članovi Alfa Kluba. Kako bi mogli pisati na ovom forumu potrebna je registracija koja je potpuno besplatna.

Poruke napisane na ovom forumu izražavaju mišljenja ili stavove autora tih poruka; sukladno čemu urednici foruma* ne mogu i neće odgovarati za sadržaj tih poruka.
*Urednici foruma su administratori, global moderatori i moderatori čije ovlasti su međusobno utvrđene


Prilikom registracije obavezni ste upisati sve tražene podatke. Nakon popunjavanja registracijskog ugovora ukoliko su svi podaci pravilno popunjeni vaša registracija biti će odobrena u roku 24 sata.
Korisničko ime (nadimak) je vaš virtualni identitet po kojem ćete biti poznati na forumu. Nakon što je vaša registracia odoborena vaša prva poruka mora biti predstavljanje u podforumu Predstavljanje novih članova gdje u nekoliko kratkih navoda napišite nešto o sebi. Svaka osoba može koristiti jedno korisničko ime.


Kako bi zadržali ugodnu komunikaciju na forumu molimo vas da pažljivo pročitate pravila foruma:

Pravila ponašanja na forumu:

Na forumu niije dozvoljeno:

- koristiti izraze uvredljivih, bestidnih, vulgarnih, klevetničkih, punih mržnje, prijetećih, seksualno orijentiranih sadržaja, pornografije kao i bilo kojih drugih sadržaja koji krše zakon.

- pisanje uvreda na račun nacionalne, političke, rasne, vjereske, spolne ili druge orijentacije te upotrebljavanje društveno neprihvaćenih izraza

- objavaljivanje privatnih podataka kao što je npr. objavljivanje tuđe e-mail adrese, brojeva telefona, imena i prezimena ili drugih privatnih podataka korisnika (izuzetak je kad korisnik sam objavi svoje podatke)  i trećih osoba, osim općepoznatih podataka o javnim osobama.

- slati materijal zaštićen autorskim pravima, osim u slučaju da sami posjedujete ta autorska prava

- reklamirati proizvode i usluge, osim sponzora, (izuzetak je uobičajena rasprava o pojedinim proizvodima glede njihove kvalitete i cijene)

- otvarati teme u kojima se komentira odluke urednika foruma pri obavljanju svojih poslova


Popunjavanje korisničkih podataka nakon registracije:

- avatar je sličica koja se pojavljuje ispod vašeg korisničkog imena i služi radi brže i lakše identifiakcije korisnika. Preporuka je da avatar bude slika vaše Alfe. Slike ili dijelovi slike automobila netalijanskog podrijetla nisu dozvoljeni.
Avatari za koje urednici foruma procjene da su uvredljivog sadržaja biti će uklonjeni

- potpis je tekst koji se pojavljuje na kraju svakog posta koji objavite. Radi bolje preglednosti foruma zabranjeno je stavljanje slika, animacija ili filmova u potpis osim smajlića prikladne veličine. Poptisi za koje urednici foruma utvrde da remete preglednost foruma biti će uklonjeni

Korištenje avatara ili potpisa u komercijalne svrhe nije dozvoljeno osim za tvrtke sponzore Kluba.

Korištenje foruma:

- forum je mjesto namjenjeno virtualnim diskusijama, odnosno razmjeni iskustava, davanju korisnih savijeta, pomaganju korisnicima itd. Svojim ponašanjem na forumu pokazujete i svoju razinu kulture stoga prilikom pisanja postova obratite pozrnost da nikog ne vrijeđate i pridržavate se pravila

- prije otvaranja nove teme koristite se tražilicom kako bi provjerili da li takva tema već postoji. Kod otvaranja nove teme obratite pozrnost da temu otvorite u pripadajućem podforumu. Naslov teme mora jasno dati do znanja o ćemu želite raspravljati.

- prilikom rasprava držite se naslova teme i ne odgovarajte na neku temu tek toliko da nesto napisete, vec probajte odgovriti kvalitetno i korisno. Za privatnu komunikaciju koristite se privatnim porukama


Ovlasti uređivača foruma

- urednici foruma odn. administratori, global moderatori i moderatori zaduženi za uređivanje i nadzor funkcioniranja  foruma kao i za poštivanje pravila foruma od strane ostalih korisnika.
- urednici foruma imaju pravo ispravljanja, brisanja i premještanja svake poruke ili teme u kojoj se krše pravila foruma ili za koju procjene neprimjerenom, provokativnom prema drugim korisnicima, Forumu ili njima samima. Takve teme imaju pravo i zaključati. Uređivačka politika foruma su podložne kritici na e-mail: admin(et)afisti.hr.  Svi upiti i kritike unutar samoga foruma biti će brisani bez obrazloženja, te će se smatrati kršenjem pravila Foruma. Administarote foruma odabralo je predsjednistvo Alfa Kluba te su oni za svoj rad odgovorni jedino predsjednistvu udruge.

- urednici foruma će u najkraćem mogućem roku izbrisati poruke nedopuštenog sadržaja, no treba imati na umu da je gotovo ne moguće pogledati svaku poruku što će reći da postoji mogućnost da neki od postova takvog sadržaja ne bude izbrisan. Stoga ukoliko mislite da neki post treba biti obrisan obavijestite moderatora tog foruma privatnom porukom.

- ukoliko dođe do kršenja pravila foruma, korisnik će biti upozoren od strane urednika foruma. Ukoliko opomenuti korisnik ponovi kršenje pravila, biti će blokiran njegov korisniči račun. Trajanje blokiranja određuju urednici foruma ovisno o težini kršenja pravila. Ukoliko se bilo koja od ovih odluka zloupotrijebi na način da blokirani korisnik otvori novi korisnički račun i ponovno krene u rasprave, blokirati ćemo mogućnost registracije preko javnih e-mail adresa, te ćemo po potrebi obavijestiti ISP navedenih korisnika, što može rezultirati gubitkom mogućnosti pristupa Internetu preko njih.
- administratori zadržavaju pravo da blokiraju korisnika privremeno ili trajno, u bilo kojem trenutku i bez obrazloženja, ukoliko procijene da je integritet foruma ugrožen njegovim ponašanjem.


Hvala što se potrošili vrijeme na čitanje ovih pravila. Želimo Vam ugodno korištenje foruma, a ukoliko se ne slažete ili ne možete prihvatiti gore navedena pravila molimo vas da svoje korištenje interneta nastavite na nekim drugim stranicama.

« Zadnja izmjena: 30-10-2008, 13:57:02 od Neven »