Back to reality , Stelvio "spremljen" u garazu na jos jedno mjesecno mirovanje. Skupljeno 9500 km na urici sto nije ni malo s obzirom da je dosao u prosincu i pola od toga vremena bio na "mirovanju".Treba reci da su jos dvije alfe doma.
Izgleda da su djecje bolesti preboljene , te me je Stelvio vjerno sluzio zadnjih mjesec dana bez i jedne makar male greskice.

Sad nakon 10 mjeseci mogu reci da vrijedi svaki Euro koji je otisao na njega. U pocetku je bio kao drugo vozilo da bi s vremenom postao auto za svaki dan, Julku sam skoro pa prestao voziti.Sad supruga uziva u Giulietti.
Vozne sposobnosti te kvaliteta izrade zajedno s udobnoscu koju pruza u voznji i dalje me odusevljava kao prvog dana.U voznji guta zavoje kao da nije SUV.
Kada bih ponovo slagao Stelvia mozda bih izbacio panoramski krov i veliki 8.8 display a sve drugo bi ostalo kako je. Motor je savrsen, uparen s ZF mjenjacem vuce od dna kao da ima bar 30-ak konja vise a srednja potrosnja od 10.5 litara s klimom i 20" kotacima je zadovoljavajuca.
Kad sam slagao auto malo sam dvojio o veloce paketu izmedju ostalog jesu li potrebna sportska sjedala za SUV. Mogu samo reci da mi je drago da nisam odustao od Veloce paketa. Sjedala zaokruzuju cjelinu kao tocka na i. mozda ne tebaju biti grijana ali kad vec jesu

Ergonomija kokpita mi je savrsena, bas onako , napravljena za vozaca. Nista nije viska a nista ni ne fali. Treba se malo naviknuti na rucku zmigavaca zbog shiftera, te jako precizan volan bez praznog hoda koji odmah mijenja smjer kretanja. Rucica mjenjaca djeluje malo jeftino u ruci ali koliko ga se koristi u voznji dobra je. Shifteri ? odlicni su uvijek pri ruci kad trebaju ali opet automatika radi tako dobro da ih rijetko korisim. Trebam li jako ubrzanje , samo stisnem brzo papucicu gasa , downshift, pa jos jedan i auto leti kao lud.
Infotainment ima sve sto je meni potrebno, mozda da je navigacija malo detaljnija ali to je tomtom, mape su kakve jesu. Do sada sam imao 3 update-a mape. Zvucnici vise nego dobri i nema potreba trositi novce na bolje.
Panoramski krov je definitivno nice to have, uz dobru klimu nema potrebe otvarati ga i "uzivati" u buci koju stvara
strujanje zraka ali opet s druge strane auto stvarno dobro izgleda s panoramskim krovom

Ksenon svjetla su puno bolja nego na Giulietti, kratka svjetla puno bolje pokrivaju od Giu. jedino mi zao sto na benzincu nije moguce imati maglenke.
Da podvucem na kraju , Stelvio je savrsen, i da, moze se reci da je "prava" alfa iako je SUV