30-08-2026, 19:04:24

Autor Tema: Alfa Romeo Tonale  (Posjeta: 137855 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Puh

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
    • Crikvenica
Odg: Alfa Romeo Tonale
« Odgovori #420 u: 09-01-2020, 13:19:58 »
Nesmije si dopustiti niti da ne izađe 2019., pa opet...
Sve u svemu, suvić je.... pa ova priča o veličini motora, Alfinom pogonu, Alfinom ovjesu  :D

Offline Sucker

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #421 u: 09-01-2020, 20:53:10 »
Kad god izadje, ne smije sebi dopustiti da najveći benzinski motor bude 1.6 od PSA i da nema opciju Q4,

Oni sebi nisu odavno smjeli dopustiti da imaju samo 2 modela u ponudi,koji su u auto industriji već stari modeli,i da ništa drugo nemaju,pa eto dopuštaju si. Ferrari ima strostruko više modela od Alfe,a ipak je malo veća ekskluziva i premium od Alfe( da da znam da je usporedba glupa)...

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4 turbo benzina
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #422 u: 10-01-2020, 14:36:53 »
Oni sebi nisu odavno smjeli dopustiti da imaju samo 2 modela u ponudi,koji su u auto industriji već stari modeli,i da ništa drugo nemaju,pa eto dopuštaju si. Ferrari ima strostruko više modela od Alfe,a ipak je malo veća ekskluziva i premium od Alfe( da da znam da je usporedba glupa)...

Nije glupa. Nažalost je tako.  :good post
Il cuore ha sempre ragione

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #423 u: 21-01-2020, 21:22:11 »

« Zadnja izmjena: 21-01-2020, 21:22:55 od tomo AR 159 »

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #424 u: 23-01-2020, 19:29:47 »

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #425 u: 24-01-2020, 13:44:20 »
Tonale skoro što nije spreman za prva testiranjaja na cesti. Kod FCA to uobičajeno znači cca godinu dana do serijske proizvodnje.

Offline ElRa

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #426 u: 24-01-2020, 13:58:37 »
Pre pre prekasno kasno. Znači 4 god Alfa Romeo nije predstavio ni jedan novi model, da li su oni svjesni šta to znači na tržištu i u marketingu? Imbecili vode FCA.

Koliko je bio pad prodaje Alfe proše godine? Sada kada više ne bude Giuliette ostaje samo Stelvio i tržištu neatraktivna Giulia.

Meni nikako ne ide u glavu, kako to samo FCA treba 3 god od predstavljanja koncepta do serijskog proizvoda?
Konkurent, tipa Audi/Mercedes, prestavi koncept i u roku od 1 godine ima 3 varijante istog modela spremne na cestu.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #427 u: 24-01-2020, 14:44:47 »
Znači da nisu predstavili koncept negA gotov proizvod.

No ako gledamo kod Tonalea to bi bilo 2 godine od koncepta do serijske proizvodnje.

Offline ElRa

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #428 u: 24-01-2020, 15:13:16 »
Za rehabilitaciju Alfe to je prekasno. Model na cesti je morao da bude spreman već sad. Prespori su u poredjenju sa konkurencijom, a na stranu sto pojma nemaju kako se vodi firma i razvijaju proizvodi.

« Zadnja izmjena: 24-01-2020, 15:14:44 od ElRa »

Online Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #429 u: 24-01-2020, 15:21:22 »
Paletar će ići s autom ili će biti doplata ? Ako oni naprave auto u roku od godinu dana s obzirom na razinu sposobnosti koju su pokazali (Giulie QV se po SAD-u raspadaju jer su napola napravljene a radili su je 3 godine) mislim da će paletar biti must have uz nove aute...
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline Ivo

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #430 u: 24-01-2020, 16:03:09 »
Taman isplatim kredu za Giu i kupim tonale. Paše mi kaj ne izlazi još

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline mislav

• Sa stažom
  • 159 1.9 JTDM SW
    • ZG
« Odgovori #431 u: 24-01-2020, 22:21:55 »
Dvije naveće boljke: nema modela a ono što ima sastavljeno je kako je sastavljeno. Nažalost mislim da je za AR gotovo. Ja sam ih tri kupio nove al danas se nema šta ni izabrat. Šteta

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #432 u: 24-01-2020, 23:09:11 »
Imas giuliu ako si uzeo novu 159 ne vdim razlog da ti giulia ne odgovara. Činjenica da kod konkurencije imas svaki model po tri-cetri izvedbe Al jbg.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline mislav

• Sa stažom
  • 159 1.9 JTDM SW
    • ZG
« Odgovori #433 u: 24-01-2020, 23:34:52 »
Godine, bolna leđa i 195 cm me okreću u izboru današnjim trendovima - Suv- ovima ali Alfa nema i neće imat benzica suv-a za cca 35k eur ala mazda cx 5 ili honda crv. Ostaje mi samo gledat lijepe najave.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #434 u: 25-01-2020, 11:20:32 »
Što se Giulia i Stelvio raspadaju? Ajmo još koju glupost dajte.

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #435 u: 26-01-2020, 09:56:06 »

Offline Paso

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #436 u: 26-01-2020, 10:58:23 »
Vidim tu jedan drugi, vrlo velik problem, a ne to što kasno dolaze na tržište sa malim SUV-om; mislim da ekipa u marketingu kompletno promašuje tko su kupci Alfe i kako i zašto se Alfa Romeo kupuje.

Nikada nitko nije kupio Alfu jer "nudi najbolji omjer brojki na papiru i cijene" ili jer "ima najveću zapreminu prtrljažnika" ili "jer je sjajan auto za cijelu obitelj", a tržište danas najviše guta SUV jer je to moda kod onih kupaca koji uopće ne gledaju koji auto kupuju, jednako im je kupiti SUV bilo kojeg proizvođača ako je cijena ok, ima gomilu opreme, velik ekran i sviđa se ženi.

Kao što su nekada bili u modi obiteljski monovolumeni koji su zapravo bili besmisleni (kako je Clarkson lijepo rekao - što ljude rade s tim extra prostorom iznad glave?), tako su sada SUV moda, a korist od ekstra klirensa vidim samo u tome da se takvi u gradskoj gužvi mogu popeti na pločnik ili travnatu površinu jer nije bilo mjesta. Malo tko od njih ikada izađe sa SUV-om van asfalta.

I da, ok, ima nekih koji je kupe Alfu samo zato jer "ajme kako je lijepa", ali generalno Alfa Romeo publilka je publika sportskih sklonosti, a cijela SUV kategorija je antiteza sportskog, na silu nategnuta kategorija, realno nepotrebna, kako Davide Cironi kaže: "Zvali su me da testiram Stelvio jer znaju koliko ne volim SUV, da mi pokažu da i SUV može biti sportski." I ok, složio se on da je to najbolji SUV ikada, ali i dalje to nije nešto što tradicionalni alfista želi i što bi ciljano kupio kao auto za svoj gušt.

I ok, slažem se da će se naći par "glava obitelji" kojima bolja polovica prijeti rastavom ako kupe coupe, pa će kompromis naći u obiteljskom Tonaleu, ali generalno kupac Alfe želi dobar coupe ii dobru sportsku limuzinu ili karavan. I kada kupuje taj auto, baš ga briga što nude drugi, jer on kupuje Alfu.

A stvar je jednostavna, Giuliju treba zadržati uz dobar refresh i stalno je držati up-to-date s novim setovima opreme, felgama i slično, a ono što bi vjerojatno mnogi od nas kupili je jeftin, dnevno upotrebljiv coupe u klasi Giuliette, ono što je zadnje bila GT. Ne govorim sada o nekom skupom nasljedniku GTV na bazi Giulije koji je bio u planu, to je ok, ali to je malo tržište na rubu zone Maseratija, a ono gdje se Alfa raširila i gdje su je mnogo zavoljeli su bili dostupni sportski modeli, znači klasa Giuliette po cijeni. Ne razumijem da to ne žele i ne vide, Fiat tu nema ništa u ponudi, Lancia pogotovo, zadnje što su izdali je bila Brera, ali ona je imala problem što nije dnevno upotrebljiva osim za parove bez djece jer je stražnja klupa potpuno neupotrebljiva. GT je tu bila sjajan kompromis. Čak bez neke velike filzofije, da uzmu Giuliettu i od nje naprave coupe s modernom opremom, mislim da bi taj auto imao gomilu kupaca među onima koji žele baš Alfu. Uostalom, zašto ne bi uzeli Tonale, složili coupe verziju i zabili ga na pod? Sve može ostati isto, cijela platforma, motori i oprema.

Da sada dobijem na lutriji i da moram kupiti novu Alfu, jedino što ima smisla je Giulija, a to je zaista uzak izbor, ako je cijeli brend spao na jedan smislen model sportske limuzine i to bez coupea u ponudi (4C se više ne proizvodi koliko znam, a i on je i skup i ekstreman za imati ga kao jedini auto).

Ne znam je li IKADA u povijesti Alfa bila bez coupea u ponudi?
« Zadnja izmjena: 26-01-2020, 11:02:13 od Paso »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Pol ZF1, Negraj

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #437 u: 26-01-2020, 11:58:21 »
Nije bitno šta bi alfisti kupili jer alfisti većinom nemaju novaca da kupe novu alfu,nego kupuju par godina staru

Da neke stvari rade krivo je istina,ali SUV su garantirani prodajni rezultati,usporedi samo prodaju giulie i stelvia

Offline Paso

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #438 u: 26-01-2020, 13:16:43 »
Ok, samo me zanima tko će ovima koji kupe Alfin SUV to kasnije kupiti polovno za pristojnu lovu... mislim, netko hoće, ali uz velik gubitak na cijeni jer to nisu auti za alfiste, oni će kupiti polovnu Giuliju ili možda neki 4C kada nema baš ništa drugo. Meni ne treba mrcina od Stelvija niti visoki Tonale... a niš, vidjet ćemo... nije stvar u tome da mislim da ne trebaju imati u ponudi SUV, neka ga imaju za one koji to žele, ali dajte nam bestraga jedan normalan coupe po pristojnoj cijeni u srednjoj klasi!

I stojim i dalje iza toga da je sramota da Alfa u ponudi nema niti jedan coupe, to se ne pamti!
« Zadnja izmjena: 26-01-2020, 14:31:01 od Paso »

Offline dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #439 u: 26-01-2020, 19:02:33 »
Ok, samo me zanima tko će ovima koji kupe Alfin SUV to kasnije kupiti polovno za pristojnu lovu... mislim, netko hoće, ali uz velik gubitak na cijeni jer to nisu auti za alfiste, oni će kupiti polovnu Giuliju ili možda neki 4C kada nema baš ništa drugo. Meni ne treba mrcina od Stelvija niti visoki Tonale... a niš, vidjet ćemo... nije stvar u tome da mislim da ne trebaju imati u ponudi SUV, neka ga imaju za one koji to žele, ali dajte nam bestraga jedan normalan coupe po pristojnoj cijeni u srednjoj klasi!

I stojim i dalje iza toga da je sramota da Alfa u ponudi nema niti jedan coupe, to se ne pamti!

:good post
Dobro bi im došao coupe u ponudi, u moru  SUV i kojekakvih sportback verzija bila bi pravo osvježenje...

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
« Odgovori #440 u: 26-01-2020, 19:14:54 »
Kad Porsche proda dizel i pritom SUV, a njegov vlasnik ga slozi dalje kao polovnog, ima tu kruha i za Alfu.  :da:
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Offline ElRa

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #441 u: 26-01-2020, 19:25:49 »
Porsche je Porsche a Alfa je Alfa.
Mislim da je Maserati jedini brend koji u jeku popularnosti luksuznih snobovskih SUV modela nije zabilježio dobru prodaju i zaradu sa Levanteom. Opet se vraćamo na neznalice koje su vodile i vode FCA. Nadam se da ce ljudi iz PSA to dovesti u red.

Offline kremenko

• Ovisnik o alfistima
    • Sarajevo svih 1425 dana pod opsadom
« Odgovori #442 u: 26-01-2020, 22:28:16 »
Samo se referisem na pisanje kako pravi Alfisti ne zele SUV jer su naučili na "sportske" aute.
Onda kontam na sta su naučili kupci Porschea, kad im isti hladno prodaje SUV raznih veličina, limuzinu i pritom jos i dizel.
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata,
Al'  ja sam prvo rek'o Alfa, pa sam poslije rek'o tata.

Offline dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #443 u: 27-01-2020, 08:33:58 »
Samo se referisem na pisanje kako pravi Alfisti ne zele SUV jer su naučili na "sportske" aute.
Onda kontam na sta su naučili kupci Porschea, kad im isti hladno prodaje SUV raznih veličina, limuzinu i pritom jos i dizel.

Ima tu druga strana otprilike ovako, recimo ja nisam "pravi" alfista ali želim nekakav coupe tipa Gt-a ili hatchback koji je recimo meni dovoljan za svaki dan može i diesel da nebude pravi "sportski" i tu od Alfe nemam što gledati... može netko favorizirati neku marku ali to ne znači da mora kupiti taj SUV jer eto to je trend, ima još dosta ljudi koji koriste malo mozga pa znaju što hoće a ne što im je netko nametnuo "za njihovo dobro"...  uglavnom svakako u ponudi trebaju imati još koji model osim najavljenih SUV-ova.

Offline ElRa

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #444 u: 27-01-2020, 09:13:39 »

Pravi kupci Porschea do kraja 90ih su vozili 911 i njene izvedenice. VW je skapirao da to nije dovoljno i da moraju proširiti ponudu i za ostale kupce i na talasu SUV i CC ekspanzije prave Cayena i Panameru. Porsche je brend koji može da privuče nove kupce i sačuva svoju bazu.

Na žalost Italijana (prije svega Fiata) tu snagu i ugled brenda nema ni Maserati, a o Alfi da i ne govorimo.

Sada vidimo da i Lamborghini ponavlja uspjeh Porschea, a to znači samo jedno što ja ponavljam kao papagaj da Fiat/FCA od 2000ih do dan danas vode diletanti i neznalice.

Haralda Vestera sele sa stolice na stolicu, a ni jedan pomak nije napravio. Da je šta znao ostao bi u Njemačkoj.
« Zadnja izmjena: 27-01-2020, 09:15:43 od ElRa »

Offline Paso

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #445 u: 27-01-2020, 09:36:18 »

To je krivi zaključak, tj. ti kupci Porschea koji kupuju SUV uopće nisu oni stari kupci koji žive za 911. U bližem društvu imam trojicu koji su imali ili imaju 911. Nitko od njih ne bi kupio SUV. To je sada potpuno nova skupina kupaca koji kupuju nekakav ružni Cayenne jer im se sviđa fancy marka i pravili bi se važni, a nisu nikada imali petlje kupiti 911. Cayenne u mojem kvartu vozi zubarica od skoro 60 godina, mirna, staložena žena koja ga vozi po propisima 50 km/h. Porsche je s time samo ušao u zonu potpuno nove publike, koja zapravo ne traži sportsko vozilo, nego traži statusni simbol, uopće nije važno što je to tenk od 2 tone koji se vozi kao autobus.
« Zadnja izmjena: 27-01-2020, 09:37:56 od Paso »

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #446 u: 27-01-2020, 10:24:25 »
Isto je i sa alfom,moraju tražiti nove kupce a ne alfiste jer od alfista nema zarade,kada(i ako) privuku kapital mogu ulagati u sportske aute koji imaju užu publiku,ali prvo moraju zaraditi na razno raznim SUVovima,po meni fale im još barem 2 SUVa u ponudi,i povišena giulietta,nova naravno,da ne mrcvare ovaj stari leš još par godina  :D

Online Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #447 u: 27-01-2020, 10:29:03 »
Najmanje štete bi bilo da su Alfu kao brand prodali davno nekom drugom. Pogle Ducati i Lamborghini, zarađuju masu para, modela ko u priči i na kraju krajeva njihovi fanovi imaju što kupiti i kao rabljeni auto.  :ok:
« Zadnja izmjena: 27-01-2020, 10:40:38 od Boxer »
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline Puh

• Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #448 u: 27-01-2020, 10:39:31 »
Da... tada je to bila blasfemija, ali iz današnje perspektive bi bio blagoslov.

Online Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #449 u: 27-01-2020, 10:42:53 »
Nažalost, sad se izlažu riziku da dijele mehaniku, platforme i neznam što sve ne s nekim velikoserijskim PSA autima i da stvarno ni po čemu više nebudu posebni osim možda po dizajnu. A u podilaženju novim kupcima odnosno provlačenju novih kupaca kako to radi Porsche i ne samo oni smo već vidjeli Fiatovu sposobnost, to su napravili sa Stilom, fijasko kakav se ne pamti a htjeli su uzeti dio kolača ostalim rivalima pa su napravili auto po nekakvoj mjeri i na kraju dobili opći horor.

Ja se nadam da će za par godina biti nečeg konkretnog osim ako su ovi sadašnji potezi zadnji čavao u lijes