Evo jedan malen, ali koristan upgrade!

Prije koji tjedan sam ugradio USB charger u GT umjesto upaljača, tamo je to zgodno jer je sve skriveno u pepeljari, ispalo je super i lijepo radi. Onda sam po tom iskustvu odlučio isto napraviti na GTV, ali kako GTV nema još jedan 12V konektor u bunkeru kao GT, bilo mi je žao žrtvovati upaljač jer uvijek se nađe neka lampa, kompresor za gume i slično koji ima takav konektor, pa nije loše imati ga u autu, a i lijepo svjetli onaj zeleni prsten u mraku (još bolje ako stavite LED-icu)!

Odlučio sam iskoristiti poziciju prekidača za šiber (koji zaista ima rijetko koja GTV) i tamo dovesti napon s upaljača. Vrlo je jednostavno i samo treba paziti na redoslijed skidanja upaljača, ako ne ide relativno lako, znači da nešto radite krivo, nemojte silom! Metalno tijelo upljača mora izaći van prije nego prozirna plastika u kojoj leži, a da bi izašao morate ga odspojiti od konektora. Plastični prozorni prsten ide zadnji van i to pod kutem.
Ima još jedna kvaka - nemojte USB punjač spojiti na crvenu + liniju od upaljača jer na GTV-u je upaljač stalno pod naponom i onda bi i ekran i elektrornika punjača stalno radili. Zato se čini kao sasvim dobar kompromis spojiti ga na žutu žicu (iluminacija) i onda će raditi samo kada su upaljena svjetla.
Punjač se može kupiti u crvenoj, zelenoj i plavoj boji, stoji svega 3.95€ uz besplatnu poštarinu.
https://www.aliexpress.com/item/32851636159.htmlKao što vidite, na kraju sam-svoj-majstor seanse sve izgleda vrlo uredno, gotovo pa tvornički. Gumeni USB čep možete i ne morate staviti, ali ovako izgleda diskretnije kada se ne koristi.