Da uzimam 2din, obični, ne tipski, nikad kineza, uzeo bih neku marku sa mirror opcijom, onda imaš preko moba sve na radiju, ne trebaš skupu verziju s gps-om.
Ak nije bitna navigacija, ima Pioneer i Kenwooda već po 1300kn kod nas.
Pa ako bih išao na 2 DIN onda svakako želim navigaciju, drugo je manje-više šminka. Ne želim da je uređaj ovisan o mobitelu i mirror s mobitela mi nije bitan, želim da mogu na njega staviti GPS softver po volji, skinuti komplet mape unaprijed i da sve uvijek radi nezavisno.
Ono što me više brine su priče o zvuku i tu sada, koliko sam čitao, ima oprečenih iskustava:
- oni koji koriste Pioneer, Alpine, Clarion, Kenwood i slično redovno kažu kako "jeftin Kinez ima loš zvuk",
- oni koji su kupili takve jedinice svi od reda kažu da sve svira kao i prije s nekim brandname headunitom.
Što je istina? Koliko vidim i najslabiji modeli imaju klasično MOSFET pojačalo s barem 4 x 45 W izlazom, gotovo svi imaju višepojasni ekvilajzer, a vidim da mnogo jedinica ima i jaki 4 x 50 W i čak 4 x 60 W izlaz. Gdje bi to bila caka da je zvuk s takvog izvora lošiji od nekog brandnamea kada u konačnici vjerojatno koriste iste čipove? Propuštam li nešto?
Prestao sam neupitno vjerovati velikim imenima kada sam stariji i inače skupi Alpine zamijenio s novim LG koji ga za moje uho debelo šije - i u snazi i u opcijama za podešavanje zvuka. No, istina, nemam iskustva s tim unbranded jedinicama, pa me zato zanima nečije iskustvo iz prve ruke.