Kakvi su dojmovi uživo ?
Evo, ja ću par riječi s obzirom da sam ga jedini vozio. Koliko iskustvo sam mogao steči

vidite u donjem videu kojeg je snimio kolega CrazyCroat.
Mogu ga usporediti s Giuliom koju sam vozio sat vremena po Splitu i okolici čim je došla u splitski salon (prosinac 2016., bijela 2.2 150 ks koja je isto bila na Poljudu).
Odmah mi je palo u oko da instrument tabla nije ista kao u Giulie. Ova u Stelviu nema zaobljenje u sredini prema vozaču. Svejedno, osjećaj na "radnom mjestu" je jako dobar - "pravo" vozački

Položaj za vožnju sam namjestio za 2 sekunde. Em su komande sjedala i volana intuitivne, em nije trebalo puno prčkati s obzirom da smo gosp. Agim i ja slične visine

Ovaj Stelvio je opremljen dizlelskim 2.2 motorom 180 ks i automatskim mjenjačem. Od uzbuđenja sam se tek na kraju vožnje sjetio isprobati tipke na volanu +/-

Ne treba trošiti riječi, ovaj mjenjač je već isproban i opravdano ocijenjen 10/10.
Vožnja: nakon prvih nekoliko čunjeva sam zaboravio da sjedim u "povišenom vozilu". Čak mi je uvreda za Stelvio ovaj izraz "povišeno vozilo". Osjećaj u njemu je "kupe limuzina s 5 vrata". Volan ... hmmmm ... elektro servo pruža otpor kao da gurate slamku u šlag

Mekano i elegantno! Još kad uzmem u obzir solidan display s kamerom za rikverc vožnju, Stelvia će svaka sponzoruša moći parkirati bez problema na mjesto za kamp kućice

A za ono što vas najviše zanima - kakav je u vožnji, pričekajte 15-tak dana. Tada bih trebao odraditi dužu probnu vožnju sa Stelviom koji uskoro stiže u splitski AC salon.
Zaključno za sada: imat će konkurencija "papra" s ovim Alfa Romeom!
Zanemarite što sam pregazio vlastite čunjeve u slijedećem videu
http://www.youtube.com/watch?v=bXWe_0icqpE