Fokusiran si na tržite Njemačke, Nizozemske i susjednih zemalja. A Alfa ide napokon na nešto drugo.
Kad pogledaš izjave Webstera i Marchionnea Alfa ide globalno. Jasno je meni da se velik broj karavana
proda u DE, NL, FR, itd... ali, ako pogledaš ta tržišta, pogtovo Njemačko, Alfa se tu ionako neće prodavati
na nekom zavidnom nivou. OK, bit će prodan velik broj auta, ali kad pogledaš koliko ljudi živi u tim
zemljama to je malo, jer Njemci su najviše fokurisani samo na svoje.. to se vidi i po njihovim časopisima
koji jedini Giuliu pokušavaju zakopat u startu...
Alfi je bitan USA, i sad kad krenu Kina.. da bi postigli nivo prodaje koji žele.. a na tim tržištima prevladavaju
monovolumeni, ili ti SUV po novom i limuzine... pa vidiš da u EU verzija motora 350KS nije uopće za
sad predviđena na našu žalost..sve se fokusira da se proda van EU jer tu je uspjeh i tu su pare...
I oni su istraživanjem uvidjeli da karavan nema smisla pored Stelvia kojem je čak i dizajn zadnjeg kraja
malo pordeđen funkciji utovara stvari.
Ja neam ništa protiv karavana, iako ga niakd neću posjedovat, al po meni defintivno ne treba za tu količinu koju bi uspjeli prodati.. siguran sam da je to zanemarivo i da nebi opravdalo ulaganja..