Misliš li na auto koje je bilo/jeste u RH ili na auto koje je kupljen van i nije uvezen u RH?
Ako je auto koje je več bilo regano u RH te ako imaš važeću osobnu s adresom u RH, može. Auto mora biti fizički prisutno kod registracije. Ti ne moraš. dovoljno je da se pojavi netko s punomoći za vožnju/registraciju auta u tvoje ime.
Ako je auto kupljen vani i nisu plačeni propisani nameti, ne možeš ga registrirati u RH.
Auto je kupljen i registriran u Hrvatskoj. Ali bih auto uzeo sa sobom. Nema mi smisla registrirati auto koji se ne vozi i koji stoji u Hr dok ja nisam tamo.
Ako bih ga prebacio na strane tablice, kada bih se vracao u Hr morao bih napraviti unos, a to nepotrebno kosta
Ako netko drugi registrira auto umjesto mene, treba mu samo moja osobna, ne treba punomoc. Punomoc treba za odjavu/ponovnu prijavu i prodaju auta
Ja sam u njemačkoj i čim sam se tamo prijavio na adresu kupio sam tamo auto (njemačke tablice). Osobna i vozačka su mi i dalje hrvatske jer su priznate zbog EU. Ako vani živite barem u DE auto sa hrvatskim tablicama smijete koristi maksimalno 6mj od kada ste se tamo prijavili.
Ja bih bio u Belgiji. Dao bih otkaz u Hr, ali ne bih radio niti trazio posao u Be. Ovdje nakon sto istekne 3 mjeseca sto mozes biti turisticki, moras traziti dozvolu da ostanes dulje (ako dobijes dozvolu, odmah dobijes i Be osobnu), takodjer moras dokazati da mozes prezivjeti, a da nisi na teret drzave. Ne znam da li bih se morao odjaviti u Hr
Sent from my HTC One_M8 dual sim using Tapatalk