23-07-2026, 16:32:22

Autor Tema: GTV TB vs TS  (Posjeta: 5168 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
Odg: GTV TB vs TS
« Odgovori #30 u: 30-08-2016, 19:52:34 »
Neznam ja tko će ti pametan dati auto da ga voziš na probnim tablicama do svojeg majstora u ZG i onda ako je ok da ga kupiš, a ako nije da ga vratiš  :D
:good post ja osobno nebih pristao nikako  :rol:
Varijator sekta

Online Big D

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #31 u: 30-08-2016, 20:03:16 »
Teško da će ti tko to dopustiti, a k tome se probne tablice mogu izdati samo jednom.

Offline Alfistic

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #32 u: 30-08-2016, 20:12:42 »
A dajte ne drobite, što očekujete od auta starog 15+ godina za šaku kuna koji sad košta 5% cijene novog da bi ga vozili mehaničaru na provjere pa onda možda kupili?   Realno to je vreća s rupama, pitanje je samo koliko konca (love) treba da se te rupe pokrpaju i to je to. To su auti koji su bili relativno potrošeni još prije 7-8 godina, danas su na samrti gotovo svi i samo će ih kolekcionari i ljubitelji održati na životu u ok stanju, sve ostalo banana. Evo vidim neki lik daje GTV za skuter 125 kubika, takav auto vjerojatno nebi ni došao do mehaničara :) ali je jeftin i ako nije razbijan je dobra osnova za složit, GTV je ono što je nekada bio Sprint, jeftin atraktivan auto za široke mase i svakako je budućnost za njega tek počela kad su počele nestajati s cesta. Ja sam svoju platio relativno malo i dobio relativno dobru osnovu ali da sam očekivao bilo što da je mrak stanje i apoteka bio bih sam sebi čudan. 21 godinu se netko koristio tim autom, da 21 godinu jednom tjedno sjedneš na drvenu stolicu potrošila bi se
« Zadnja izmjena: 30-08-2016, 20:13:18 od Boxer »
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline meDo75

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • 75 2.0 TS
    • Oslo
« Odgovori #33 u: 30-08-2016, 21:09:21 »
boxer  :pivo:
...AR 75 stealth edition ...fast as a shark....

Offline Shadout90

• Pripravnik
  • **
  • *** 916 ***
    • Zagreb
« Odgovori #34 u: 30-08-2016, 21:29:28 »
Oke stvari stoje i neračunam da ču za siću dobit izvrstan auto, ali očekujem neke osnove jebiga kao i svi, tj očekujem da su barem osnovne stvari na broju, znači da se uvjerim da je relativno dobra podloga za složit a ne da nađem još 5000 eura skrivenih gremlina u karoseriji, mašini ili ovjesu, znači može se vozit od A do B ali bi bilo dobro uterat još jedno 2000eura da bude kak treba, to nebi trebalo bit problem s obzirom da neračunam lakiranja i slične stvari nego čista mehanika  :fp

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #35 u: 30-08-2016, 21:31:54 »
Ako kupuješ GTV TB onda na prste možeš nabrojiti ljude koji su mehaničari i od koje bi mogao imati neke koristi kod pregleda jer 90% ih nema pojma o tim autima. TS malo bolje stoji po tom pitanju, prije će ti pomoći ovdje dečki koji imaju takav auto nego neki mehaničar koji je takav auto vidio prije 4 godine na parkingu kod nekog Kauflanda
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline Shadout90

• Pripravnik
  • **
  • *** 916 ***
    • Zagreb
« Odgovori #36 u: 30-08-2016, 21:38:24 »
Imaš pravo ade jedan stručnjak onda sutra u pakrac samnom idemo spasit alfu  :clap:

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #37 u: 30-08-2016, 21:39:27 »
 :ok: :ok: QV :ar:

Offline Boban

• Pripravnik
  • **
  • nikad nije kasno za alfu!
    • Novi Sad
« Odgovori #38 u: 30-08-2016, 22:01:57 »
Evo ti moj slučaj da imaš neki utisak ali nije nijedan od tih navedenih.Svi pričaju ne kupuj alfu ali jbg ipak se svi okreću za njim.Kupljen GTV prošle godine i osim nekih sitnih ulaganja zasad ne pravi problem doduše malo je prešao i motor je 1,8 ts ali opet zadovoljava a nisam ni vodio mehaničara nego kupio pa šta Bog da.Srećno i slušaj svoj instikt jer ako budeš puno vagao kupićeš na kraju opela ili vw.
ono kad osetis poglede ka tebi

Offline Shadout90

• Pripravnik
  • **
  • *** 916 ***
    • Zagreb
« Odgovori #39 u: 30-08-2016, 22:05:37 »
A tako ce i bit, sve mi govori da je ona ta i nema druge nego po nju jbga, svabo nece pod moj krov ne brini

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #40 u: 30-08-2016, 23:33:28 »
A dajte ne drobite, što očekujete od auta starog 15+ godina za šaku kuna koji sad košta 5% cijene novog da bi ga vozili mehaničaru na provjere pa onda možda kupili?   Realno to je vreća s rupama, pitanje je samo koliko konca (love) treba da se te rupe pokrpaju i to je to. To su auti koji su bili relativno potrošeni još prije 7-8 godina, danas su na samrti gotovo svi i samo će ih kolekcionari i ljubitelji održati na životu u ok stanju, sve ostalo banana. Evo vidim neki lik daje GTV za skuter 125 kubika, takav auto vjerojatno nebi ni došao do mehaničara :) ali je jeftin i ako nije razbijan je dobra osnova za složit, GTV je ono što je nekada bio Sprint, jeftin atraktivan auto za široke mase i svakako je budućnost za njega tek počela kad su počele nestajati s cesta. Ja sam svoju platio relativno malo i dobio relativno dobru osnovu ali da sam očekivao bilo što da je mrak stanje i apoteka bio bih sam sebi čudan. 21 godinu se netko koristio tim autom, da 21 godinu jednom tjedno sjedneš na drvenu stolicu potrošila bi se

Istina.

Kupuje se dobra baza za dalje, a ne dobar auto za sad.

TB naći dobar teško, TS nešto lakše...

Nego, Boxer, kad ćeš nam predstaviti svoj križ  :D
GTV V6 TB '96

ex: 147, 159 ti, Giulietta, Mito TB 155ks

Offline Shadout90

• Pripravnik
  • **
  • *** 916 ***
    • Zagreb
« Odgovori #41 u: 31-08-2016, 20:33:02 »
Stize alfa iz pakraca za jedno sat vremena, poslo sam ju slep sluzbom, probijaju kablovi od svijecica, kolka je to cifra ak itko zna, oce lupit struja prek onog poklopca

Online Big D

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #42 u: 31-08-2016, 21:27:06 »
Odlično, još će jedna biti na cesti  :ok:

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #43 u: 31-08-2016, 21:59:33 »

Istina.

Kupuje se dobra baza za dalje, a ne dobar auto za sad.

TB naći dobar teško, TS nešto lakše...

Nego, Boxer, kad ćeš nam predstaviti svoj križ  :D

Polako, ja nemam križ, kad kupiš auto kupljen u svojem gradu koji si gledao sve ove godine na cesti, dobiješ ga sa 120tkm od prvog vlasnika koji ju je dobro održavao svih 20 godina koliko je bila kod njega onda su radovi manje više estetika i preventiva na motoru :) Estetika se radi sad odnosno ne radi, pojela mi kuća lovu svu :) a prije kuće punto a prije njega 147 :) Ali bude, na dobrom je putu :ok:

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #44 u: 31-08-2016, 22:05:57 »

Polako, ja nemam križ, kad kupiš auto kupljen u svojem gradu koji si gledao sve ove godine na cesti, dobiješ ga sa 120tkm od prvog vlasnika koji ju je dobro održavao svih 20 godina koliko je bila kod njega onda su radovi manje više estetika i preventiva na motoru :) Estetika se radi sad odnosno ne radi, pojela mi kuća lovu svu :) a prije kuće punto a prije njega 147 :) Ali bude, na dobrom je putu :ok:

mislim da je on mislio na sprinta
Nije bolest sve što boli

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #45 u: 31-08-2016, 22:09:15 »
Nije, mislio je na GTV, Sprinta sam prodao...

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #46 u: 31-08-2016, 22:38:18 »

Hoćeš reći da je tvoja kupljena nova u Hr '96?

mislim da je on mislio na sprinta
GTV 916 sekta  :cool-smiley-027:
GTV V6 TB '96

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #47 u: 31-08-2016, 22:39:22 »
da, 97-e točnije, stajala je 2 godine

Poslano sa mog 6037K koristeći Tapatalk

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #48 u: 31-08-2016, 22:49:03 »
da, 97-e točnije, stajala je 2 godine

Vidiš, imao sam info da su prve uvezene tek '98 u Hrvatsku.
GTV V6 TB '96

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #49 u: 31-08-2016, 22:52:02 »
jok, alfacar je uvozio aute još 90-ih direkt iz it prije zadarcommercea za svoje potrebe. Sjećam se kad su nedaleko od naše škole imali preko 100 novih alfi, fiata i lancie. Moja je bila iz prve runde gtv-jki koje su dobili i čovjek ju je kupio nakon godinu dana stajanja u salonu a stajala je i prije toga  u italiji

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #50 u: 31-08-2016, 22:55:13 »
jok, alfacar je uvozio aute još 90-ih direkt iz it prije zadarcommercea za svoje potrebe. Sjećam se kad su nedaleko od naše škole imali preko 100 novih alfi, fiata i lancie. Moja je bila iz prve runde gtv-jki koje su dobili i čovjek ju je kupio nakon godinu dana stajanja u salonu a stajala je i prije toga  u italiji

Znaš li datum kupnje, šta piše u knjižici vozila (ako si ju dobio)?

Sjećam se te priče o Alfacaru iz neke starije teme...  :oldman:
GTV V6 TB '96

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #51 u: 31-08-2016, 22:56:02 »
moram pogledat na računu od auta, tamo piše

Offline Shadout90

• Pripravnik
  • **
  • *** 916 ***
    • Zagreb
« Odgovori #52 u: 31-08-2016, 23:25:37 »
Uglavnom, ubise ju stajanje, paucine ima i tamo di mi nikad nebi palo na pamet da moze bit al jbga, neravnomjerno radi to cemo ispitat svijecice i kablove a nema tablice i to je problem a sa takvim lerom ce mi ekotest bit van svih normi, sad ima dvije solucije, prva da se provucem na tehnickom (manje vjerojatno) i druga da smirim ler i nadam se da ce eko bit oke jbga.. Bilo bi lakse da je u pogonu al sta je tu je.. Ustvari to je najveci problem trenutno, ovo ostalo su cvilje je vrata od stajanja, nema podizace na gepeku i takoder sve skripi, hauba malo zeza sa otvaranjem, treba ju pritisnut izvana inace neotpusti dokraja, i zanijiv mi je prednji ovjes, guma je cca 2cm od amortizera, jel to normalno??

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #53 u: 31-08-2016, 23:32:12 »
Stajanje je najgore za auto.. Sposlozi sve sto mozes, servis napravi, digni probe i dobro je izvozaj ta 3 dana i onda na regu..

Ako mislis na donji dio amortizera gdje nasjeda opruga onda da, blizu je guma i to je normalno..
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline dado

• Ovisnik o alfistima
  • GTV V6 TB
    • Sveta Nedelja/Vinkovci
« Odgovori #54 u: 31-08-2016, 23:41:21 »
Uglavnom, ubise ju stajanje, paucine ima i tamo di mi nikad nebi palo na pamet da moze bit al jbga, neravnomjerno radi to cemo ispitat svijecice i kablove a nema tablice i to je problem a sa takvim lerom ce mi ekotest bit van svih normi, sad ima dvije solucije, prva da se provucem na tehnickom (manje vjerojatno) i druga da smirim ler i nadam se da ce eko bit oke jbga.. Bilo bi lakse da je u pogonu al sta je tu je.. Ustvari to je najveci problem trenutno, ovo ostalo su cvilje je vrata od stajanja, nema podizace na gepeku i takoder sve skripi, hauba malo zeza sa otvaranjem, treba ju pritisnut izvana inace neotpusti dokraja, i zanijiv mi je prednji ovjes, guma je cca 2cm od amortizera, jel to normalno??

Sredi kablove i svjećice, probe tri dana i gas.
U kojem si dijelu grada, to jest gdje planiraš na tehnički?

Da, ovo sa prednjim amortizerima je normalno. Koja ti je guma gore?

Otvori joj temu u galeriji pa da popratimo sve što budeš radio: http://alfisti.hr/forum/index.php?board=79.0
GTV V6 TB '96

Offline Shadout90

• Pripravnik
  • **
  • *** 916 ***
    • Zagreb
GTV TB vs TS
« Odgovori #55 u: 31-08-2016, 23:45:42 »
Svakamo budem, tek je stigla, u dubravi sam, i tehnicki ce vjerojatno bit tam u baoticu kod okretista, ili bilogdje drugdje moram vidjet ak negdje izviri stela, ak ne drzim palceve jbga,
A sutra u auto kresu po svijecice i kablove i nadat se da bude sve oke.

225/45/17 ak se dobro sjecam

« Zadnja izmjena: 31-08-2016, 23:52:28 od Shadout90 »

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #56 u: 31-08-2016, 23:58:47 »
1. Kod Baotica ti takav auto nece proc garantirano, mene su znali zajebavat za sve i svasta... Odi radije probat u sesvete u enko.

2. Po dijelove nemoj u auto kreso jer su uvjerljivo najskuplji, bar su bili prije, sumnjam da se sta mijenjalo.
:cigara: :cigara:

Offline Romeo155

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #57 u: 01-09-2016, 00:02:39 »
Hauba se otvara normalno,samo puvuci rucicu skroz do kraja nista nemoras stiskat haubu...prvo odi do elektricara da napravi dijagnostiku i vidi sta ti treba,moj savjet!danas sam ti rekao nemoj da te valjaju da treba ovo i ono jer sam u nju ulozio jako puno u 9om mjesecu i kada su cupali kablove 99% su pukli jer probijaju na blok!guma je naprijed knap kod svakog gtv-a i auto nije stajao nekoliko godina kako neki "pretpostavljaju"nego je registriran bio 22.9.2015 ali sam imao 3 auta povukao novce od osigiranja i odjavio ju inace bi bila registrirana jos uvijek...sretno i neka te sluzi :mah:

Offline Shadout90

• Pripravnik
  • **
  • *** 916 ***
    • Zagreb
« Odgovori #58 u: 01-09-2016, 00:08:21 »
Egone nista lose nisam mislio, auto je za te godine i tu cijenu uredu nisam ni ocekivao da nema mana i slicno, hauba se normalno otvarala prva 2 puta a poslje sam morao bratica tjerat da se malo nagne na nju da odpusti, malo wd-a i trebalo bi sljakat nez greske, uglavnom solidan auto za lovu nema sta

Offline Romeo155

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #59 u: 01-09-2016, 00:13:13 »
Sve 5!samo komentiram jer od rekla-kazala nemas nista dok ne odes kod nekoga tko se kuzi u struju i pogleda o cemu se radi jer kupovat dijelove napamet je ludost...sada je kod tebe i polako,ne igra ti ulogu dan,dva ili tri sredit ce se vec!