23-07-2026, 14:43:29

Autor Tema: Alfa 147 1.9 JTD (85kWh) vs Alfa 147 1.9 JTD 16V Multijet (104kWh)  (Posjeta: 2767 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline IvanP

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
    • Zagreb
Pozdrav svima!

Jako sam blizu kupnje rabljene 147-ice!

Preostala mi je samo jedna dvojba.

Naime, koji motor izabrati. Oba auta su slicne cijene, kilometraze (oko 150000km), ocuvanosti, s tim da je mjet godinu mladja (2004.).

Jasno mi je da su mjet motori novije generacije od jtd, da su snazniji, i imaju malo vecu potrosnju.

Mene zanima koji je kvaliteniji, robusniji i jeftiniji za odrzavanje (jtd pretpostavljam, no je li velika razlika).

Nisam bas neki trkac na cesti, i jako sam cesto na putu tako da mi je potrosnja vaznija od snage i brzine.

Hvala!

Pozdrav//Ivan

Offline Boki

• Starosjedioc
  • Brera Spider Tbi
    • Kraljevica
Prvenstveno pregledaj u kakvom su stanju oba primjerka te ih probaj voziti, postoji mogućnost da će tada odluka doći sama od sebe.

Ako su oba u jednakom stanju i niti jedan ne pruži ugodnije iskustvo u vožnji od drugog, evo dalje filozofije:

Što se održavanja i trajnosti tiče postoje neke TEORIJE koje idu u prilog ovom od 85 kw, ali razlike nisu baš velike, stoga u PRAKSI više ovisi o tome koliko ćeš imati sreće, odnosno kako je auto čuvan i održavan kod trenutnog vlasnika itd...
Postoji također izvjesna mogućnost da uopće nećeš imati problema sa stvarima vezanim za motor kod bilo kojeg od njih, te smatram da ukoliko te brine održavanje motora generalno ne treba izbjegavati jaču verziju.

Ako ti snaga ni šesta brzina ne igraju baš nikakvu ulogu, a auti su u jednakom stanju onda gledaj opremu i koji ti je ljepši.

Moj savjet ti je da uzmes jačeg, uvijek ga možeš vozit polako, a kad zatreba lako poklopiš gas.

Offline tomislavkn

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 147 1.9 JTDm 16V Stage 1 remap
    • Oroslavje
Moj savjet ti je da uzmes jačeg, uvijek ga možeš vozit polako, a kad zatreba lako poklopiš gas.

Tako je. 16V imaju 6 brzina, 103kW verzija nema swirl mehanizam, nemaš DPF, EGR se lako blindira mehanički (ako radi probleme), mislim da ne treba ga gasiti softverski u tom slučaju.

Ne bih gledao 85kW verzije, samo ako je baš u TOP stanju, što je s obzirom na godine, jako teško naći.

Offline maXonja

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
Na 103kW se EGR mora softverski gasiti dok se na 85kW nemora, samo se mehanički zablindira

85kW su na glasu kao izdržljiviji i pouzdaniji motori, isto tako i getribe nisu problematične kao opelove u M-Jetovima

Ali najbitnije je samo stanje auta, da nije truli odispod i da je nema puno radova na limariji

Offline tomislavkn

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 147 1.9 JTDm 16V Stage 1 remap
    • Oroslavje
Ako se ne varam, 147ca MJet još nema opelove getribe, krenule su od 159tke  :what: