12-08-2026, 00:50:33

Autor Tema: Giulietta - kvaka  (Posjeta: 17640 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
Odg: Giulietta - kvaka
« Odgovori #60 u: 12-11-2020, 17:14:39 »
To su te sitnice koje ne remete osnovno funkcioniranje auta,  a opet vlasnik ima malo zabave da baš nije toči/vozi,  :)

Offline optimist!

• Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
    • Zadar
« Odgovori #61 u: 12-11-2020, 17:32:18 »
Vjerojatno sam naišao na loš primjerak pa je lista nedostataka poduža. Međutim, ljuti me što se repriziraju kvarovi koje sam imao sa 156icom:

-ručka od vrata (Giulietta fizički puca ručica/156 ostane gumb vanjskih vrata zaglavljen i ne možeš otvoriti vrata pa je mjenjaj nakon neuspjelog podmazivanja - isti problem, kvaka ne funkcionira, samo drugo pakovanje)
- korozija pragova indentično na oba modela  (rezan komad praga te limar tvrdi da ih je odradio popriličan broj), sa ostalim autima nisam imao taj problem
-sjenilo od suvozača puklo na oba modela (suvozač nije isti :tooth, dakle problem je u materijalu)
-pucaju žice (na 156ici nisam mogao otvoriti prtljažnik a na Giulietti nemam radio signal jer eto žice slučajno pucaju na oba modela)

Problemi se ne riješavaju nego se prepakiraju u drugu karoseriju i plasiraju na tržište :bup:.
Uglavnom, drago mi je da ima kolega koji nisu iskusili ove probleme pa ostaje nada da sam naletio na loš model i gotovo :)

Offline noiser

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
    • Kaštela i di posal odvede
« Odgovori #62 u: 12-11-2020, 20:02:16 »
Vjerojatno sam naišao na loš primjerak pa je lista nedostataka poduža. Međutim, ljuti me što se repriziraju kvarovi koje sam imao sa 156icom:

-ručka od vrata (Giulietta fizički puca ručica/156 ostane gumb vanjskih vrata zaglavljen i ne možeš otvoriti vrata pa je mjenjaj nakon neuspjelog podmazivanja - isti problem, kvaka ne funkcionira, samo drugo pakovanje)
- korozija pragova indentično na oba modela  (rezan komad praga te limar tvrdi da ih je odradio popriličan broj), sa ostalim autima nisam imao taj problem
-sjenilo od suvozača puklo na oba modela (suvozač nije isti :tooth, dakle problem je u materijalu)
-pucaju žice (na 156ici nisam mogao otvoriti prtljažnik a na Giulietti nemam radio signal jer eto žice slučajno pucaju na oba modela)

Problemi se ne riješavaju nego se prepakiraju u drugu karoseriju i plasiraju na tržište :bup:.
Uglavnom, drago mi je da ima kolega koji nisu iskusili ove probleme pa ostaje nada da sam naletio na loš model i gotovo :)
Više nego dovoljno gluposti za prominit marku auta   :)
"Alfa males buys BMW, Alfa's are for nice people"

Offline Marin Matošić

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce, ex. Giulietta 2.0, ex. 147 1.6TS
    • Zagreb
« Odgovori #63 u: 12-11-2020, 20:11:25 »
Više nego dovoljno gluposti za prominit marku auta   :)
Nisu ni druge marke bezgrešne

Poslano sa mog SM-A530F koristeći Tapatalk

Offline Ben

• Administrator
  • Pripravnik
  • *
  • 159, 𝒢𝓉𝓋 TB, Giulietta
    • Zagreb
« Odgovori #64 u: 12-11-2020, 20:17:26 »
Cisto sumnjam da su to rijesili na kasnijiem redizajnu!
Jesu, jesu :da:

Prije/poslije

Najveći problem je što se zbog pozicije bužira na starijim godištima žice uvrću i pucaju. Naravno, rješenje bi trebalo biti kvalitetniji materijal žice, kao što kitovi za popravak nude.

Većina spomenutih boljki je i mene zatekla, i doći će joj zamjena u skorije doba, ali svejedno je auto mrak (pogotovo s TCT mjenjačem).

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #65 u: 12-11-2020, 20:56:03 »
Ova cijela tema je grozna za čitat. Već sam čitao da Fiat 500 ima problema s vanjskom kvakom, da puca jedan dio panta, a evo Alfa puca s unutarnje strane vrata. Radi se o realno totalno debilnoj greški do koje nikad ne bi došlo da se nije šparalo na materijalu i to je meni nedopustivo. Prije 15 godina auti nisu imali takve probleme, nikad. Ajde shvaćam da neke stvari nemreš predvidjet kad se radi o inovativnoj tehnologiji ili dizajnu, ali kvaka za otvaranje vrata?! Pa nemoj me je8at.
Zasad nisam imao problema sa svojim talijanom, ali ak se kaj takvog počne događat, letjet će u tri pm.
A šta kad na bmw 2015g, tad novom serije 5 imas poplavu isto zbog gluposti, nema skoro modela od 2007 koji nema problema sa kvalitetnom unutrašnjih ručki pa opet se kupuju i ne seru ljudi koliko za alfu su osjetljivi

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline optimist!

• Na probi
  • *
    • Zadar
« Odgovori #66 u: 12-11-2020, 23:18:51 »
Od 2007. sam imao 15tak auta u vlasništvu (između ostalih i spomenuti BMW F10LCI tj petica) i samo je Alfa imala problem sa ručkama ali to ne doživljavam kao veliki problem  ukoliko je sve ostalo u redu. Nažalost, ručke su samo jedan od mnogobrojnih problema a još je žalosnije što se  poneki repriziraju u slijedećem modelu.

Dakle, proizvođač se ne trudi riješiti probleme, kako bi ti to drugačije objasnio? Ako imaš problem primjerice sa žicama u 156ici iz 2003 godine, kako možeš imati praktički isti problem 2010. na Giulietti ili na Mitu? Ako pragovi korodiraju jer prljavština i vlaga uđe kroz čepove, zašto se koristi isti sistem i na sljedećem modelu godinama kasnije? Štednja, nesposobnost ili ih jednostavno nije briga?

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #67 u: 12-11-2020, 23:27:49 »
Od 2007. sam imao 15tak auta u vlasništvu (između ostalih i spomenuti BMW F10LCI tj petica) i samo je Alfa imala problem sa ručkama ali to ne doživljavam kao veliki problem  ukoliko je sve ostalo u redu. Nažalost, ručke su samo jedan od mnogobrojnih problema a još je žalosnije što se  poneki repriziraju u slijedećem modelu.

Dakle, proizvođač se ne trudi riješiti probleme, kako bi ti to drugačije objasnio? Ako imaš problem primjerice sa žicama u 156ici iz 2003 godine, kako možeš imati praktički isti problem 2010. na Giulietti ili na Mitu? Ako pragovi korodiraju jer prljavština i vlaga uđe kroz čepove, zašto se koristi isti sistem i na sljedećem modelu godinama kasnije? Štednja, nesposobnost ili ih jednostavno nije briga?
Svi su isti pitanje samo jel te zadesilo ili ne

Nije bolest sve što boli

Offline noiser

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
    • Kaštela i di posal odvede
« Odgovori #68 u: 12-11-2020, 23:55:45 »
Nisu ni druge marke bezgrešne

Poslano sa mog SM-A530F koristeći Tapatalk
Znan da nisu, al kad te jedna marka ogadi...
"Alfa males buys BMW, Alfa's are for nice people"

Offline optimist!

• Na probi
  • *
    • Zadar
« Odgovori #69 u: 13-11-2020, 00:32:12 »
Najlakše je relativizirati nekvalitetu i tvrditi sve je isto. Ako je nešto kvalitetno i stručno, inžinjerski proračunato sastavljeno- nema tu govora o sreći.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #70 u: 13-11-2020, 00:39:32 »
Najlakše je relativizirati nekvalitetu i tvrditi sve je isto. Ako je nešto kvalitetno i stručno, inžinjerski proračunato sastavljeno- nema tu govora o sreći.
Jebu sve bmw od 2007 zadnje lampe, gledao jučer kolega na G stavljao neke performance i ista jebena spužvica kao na onom iz 2007 koja jede govna

Utopija je za vjerovati da ne mogu napraviti bolje, stvar je troška i prve 3-5g radi a poslije je nebitno

Nije bolest sve što boli

Offline filip00

• Pripravnik
  • **
    • Slovenija
    • ride epic drive epic
« Odgovori #71 u: 13-11-2020, 14:27:29 »
A šta kad na bmw 2015g, tad novom serije 5 imas poplavu isto zbog gluposti, nema skoro modela od 2007 koji nema problema sa kvalitetnom unutrašnjih ručki pa opet se kupuju i ne seru ljudi koliko za alfu su osjetljivi

Ma slažem se, ali opet, fascinantno je da neki stalno imaju probleme, neki ne. Imao sam i vozio sam razno razne aute u zadnjih 15 godina i kod nekih su neke stvari klasika. Tipa kad vidim auto da mu zadnje lampe imaju cirkus sa žaruljama, ili je fiat ili je pežo. Nikad nisam vidio da se elektronika zadnjih lampi sje8e na drugim autima. Imao sam BMWa na kojem je ventilacija/klima uvijek bila problem, na tri VWa ista stvar, za popizdit. Hyundaiji s kojima sam se redovno vozio nisu nikad imali nijedan takav kvar. Razumijem ja da svaka firma može imat probleme i da se svakome dogode propusti, ali da imaš na forumima teme za određene kvarove i odgovore "da, to je klasična boljka" - to je problem. To mi se ne čini normalno. Unatoč tome evo nas, svi tu vozimo talijanske aute  :D

Offline verde

• Na probi
  • *
  • Giulieta 175 ks TCT 2015
    • osijek
« Odgovori #72 u: 13-11-2020, 16:06:40 »
evo pomoć nekome kome treba skinuti oblogu vrata te zamijeniti kvaku:

moja je 2015 do sada , kod mene je godinu i pol, ništa od navedenih problema...ali da su mogli napraviti bolje neka rješenja, jesu...npr podešavanje pojaseva po visini  0 bodova bar na mojoj te nepristupačan kotač za namještanje nagiba sjedala kada je pojas u fumkciji...moglo je bolje.

:dontno:

« Zadnja izmjena: 09-10-2022, 10:13:39 od a.m.alfa »
Enzo: trka se nikada ne dobiva na prvom zavoju ali se često gubi.

Offline Cverglich

• Učim polako
    • Kastav
« Odgovori #73 u: 07-10-2022, 18:10:27 »
Dakle, ako sam dobro shvatio, ako kvaka za otvaranje vrata iznutra rikne, trošak popravka ili zamjene je cca 500 EUR?
Cverglich 🐓

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #74 u: 08-10-2022, 10:47:08 »
Dakle, ako sam dobro shvatio, ako kvaka za otvaranje vrata iznutra rikne, trošak popravka ili zamjene je cca 500 EUR?
Krivo si shvatio

Kvaka je od 20 do 70e ovisi gdje uzmeš i majstor koliko uzme za ruke ili prati brojne video sa Youtube

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline Cverglich

• Učim polako
    • Kastav
« Odgovori #75 u: 09-10-2022, 09:56:59 »
Ok, hvala na odgovoru. Pogledao sam na YouTubeu, čini mi se prezahtjevno da bi mogao sam odraditi.. u svakom slučaju kvar je bizaran.
Cverglich 🐓

Offline hrc

• Sa stažom
  • Mi ne pijemo
    • ZG
« Odgovori #76 u: 09-10-2022, 19:32:00 »
Meni je nešto krcnulo na vozačkoj kvaki i neki komadić je frknuo. Zasad otvara ali je ručka nekak labava. U giulietti treba sve nježno dodirivati, dakle nema vožnje kad si ljut. Zato izbjegavam prometne gužve da nešto ne nastrada u interijeru.

Sent from my SM-G780F using Tapatalk

Offline Lashiroux

• Učim polako
  • Spol: Ženski
    • Zagreb
« Odgovori #77 u: 12-06-2024, 10:31:57 »
Bok, isti problem ali sa zadnjim vratima, prvo lijeva pa desna, upit poslan za original kvake je rezultirao manjim srčanim udarom jer je cifra 800 eura po vratima i mjenja se cijeli panel, sad vidim da je netko tu stavio i kvaku komad po 43 eura...ali i dalje za nešto što očito puca ko kokica...

Na forumu sam vidjela da je netko uspio pronaći neke rezerve sa Aliexpressa pa reko što ne probat naći tamo kvake.
Recenzije su ok, vidjet ćemo kakva je izvedba kad stignu ali valja probat za 20 dolara za par, čak sam mogla i boju birat :D Pa ako nekome nešto znači stavljam link - https://bitly.cx/KyQM 
La meccanica delle emozioni <3

Offline 147

• Starosjedioc
  • 147 1.6 TS Passione, Giulietta 2.0 JTDm QV_line
    • Šibenik
« Odgovori #78 u: 12-06-2024, 12:31:50 »
Bok, isti problem ali sa zadnjim vratima, prvo lijeva pa desna, upit poslan za original kvake je rezultirao manjim srčanim udarom jer je cifra 800 eura po vratima i mjenja se cijeli panel, sad vidim da je netko tu stavio i kvaku komad po 43 eura...ali i dalje za nešto što očito puca ko kokica...

Na forumu sam vidjela da je netko uspio pronaći neke rezerve sa Aliexpressa pa reko što ne probat naći tamo kvake.
Recenzije su ok, vidjet ćemo kakva je izvedba kad stignu ali valja probat za 20 dolara za par, čak sam mogla i boju birat :D Pa ako nekome nešto znači stavljam link - https://bitly.cx/KyQM

I bolje je prominit cili panel jer svaka druga (ako ne i više) ima uništen panel, napuhan od vječnog stajanja Giulietta na suncu.

Offline Lashiroux

• Učim polako
  • Spol: Ženski
    • Zagreb
« Odgovori #79 u: 12-06-2024, 16:23:59 »
Ma naravno da je ali trenutno ga nemaju raspolozivo a cijena jednog panela je 809,00€ 😄
La meccanica delle emozioni <3

Offline hrc

• Sa stažom
  • Mi ne pijemo
    • ZG
« Odgovori #80 u: 29-12-2025, 08:58:58 »
Meni je nešto krcnulo na vozačkoj kvaki i neki komadić je frknuo. Zasad otvara ali je ručka nekak labava. U giulietti treba sve nježno dodirivati, dakle nema vožnje kad si ljut. Zato izbjegavam prometne gužve da nešto ne nastrada u interijeru.

Sent from my SM-G780F using Tapatalk
Evo dosao je dan kad je pukla skroz(vani temp ispod nule). Sad otvaram vrata kroz prozor izvana. Gledam filmice i nevjerovatno kakav je to idiotski dizajn. Ne pucanje plastike (ušteda, znam), vec zamjena zahtijeva kemiju ili novi tapecirung. Nekidan sam miijenao motoric za grijanje kabine pa ovo izgleda kao mačji kašalj ali strpljenje mi je pri kraju sa tim glupostima. Žena se već lagano smije i pita se jesam li normalan da dijete od 5 godina futram kako je Alfa najbolji auto na svijetu, a mali sve vjeruje. Rugat će mu se u školi.
Uglavnom, auto ima 15 godina, 200tkm i ja mislim da je to to sto se tiče roka trajanja. Sad počinje izgleda muka, ranije nego sam očekivao.

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #81 u: 29-12-2025, 10:31:14 »
Nije uopće komplicirano kako izgleda , ja sam već dvije zamjenio, pola sata posla, najteži dio je postaviti novu kvaku na mjesto.  :D  Najbitnije je imati alat za skidanje oplate s vrata, to je već pola posla i lemilicu da spoji kvaku nazad.

Offline hrc

• Sa stažom
  • Mi ne pijemo
    • ZG
« Odgovori #82 u: 30-12-2025, 15:11:58 »
Ok, rjesena kvaka, neka jeftina kineska ali to je jedino sta sam nasao ovako na brzinu u zagrebu. Vađenje i stavljanje kvake nije bas samo tako. Moraš paziti da nešto ne polomiš i nebi to nikome radio baš radi toga.

Uglavnom to uopće nije predviđeno da se mijenja, tako da neznam šta bih rekao. Čekamo slijedeće sranje da rikne.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #83 u: 30-12-2025, 15:16:10 »
Ok, rjesena kvaka, neka jeftina kineska ali to je jedino sta sam nasao ovako na brzinu u zagrebu. Vađenje i stavljanje kvake nije bas samo tako. Moraš paziti da nešto ne polomiš i nebi to nikome radio baš radi toga.

Uglavnom to uopće nije predviđeno da se mijenja, tako da neznam šta bih rekao. Čekamo slijedeće sranje da rikne.
Predviđeno je da se mjenja oplata sto je ludost ali i ovo nije neka drama ako imas malo iskustva i alata koji je je potreban da ne potrgas kopce.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline hrc

• Sa stažom
  • Mi ne pijemo
    • ZG
« Odgovori #84 u: 30-12-2025, 15:20:27 »
oplata nije problem. ko svaki auto, ali ovo čupanje kvake izmedu plastike i oplate je malo tricky, a vraćanje još gore.

koristio sam dremel i lemilicu, bez toga samo masakr napraviš.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #85 u: 30-12-2025, 15:23:59 »
oplata nije problem. ko svaki auto, ali ovo čupanje kvake izmedu plastike i oplate je malo tricky, a vraćanje još gore.

koristio sam dremel i lemilicu, bez toga samo masakr napraviš.
Ma ne smije se cupati moze se to kako si napisao izrezati i onda lijepo obraditi.

Nije bolest sve što boli

Offline hrc

• Sa stažom
  • Mi ne pijemo
    • ZG
« Odgovori #86 u: 30-12-2025, 15:28:14 »
kako umetnes straznji dio kvake? nosac kvake je zavaren za oplatu. kod montaze su ocito prvo zavarili kvaku za nosac i onda nosac zajedno sa kvakom na oplatu. jedini nacin je na izvućes kvaku prema napred, a kada vraćas treba je ugurati izmedu nosaca i oplate a to neide samo tako. treba tu savijati dosta toga.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #87 u: 30-12-2025, 15:36:40 »
kako umetnes straznji dio kvake? nosac kvake je zavaren za oplatu. kod montaze su ocito prvo zavarili kvaku za nosac i onda nosac zajedno sa kvakom na oplatu. jedini nacin je na izvućes kvaku prema napred, a kada vraćas treba je ugurati izmedu nosaca i oplate a to neide samo tako. treba tu savijati dosta toga.
Ja sam sve odrezao i sve zaljepio/zavario nazad.

Nije bolest sve što boli

Offline hrc

• Sa stažom
  • Mi ne pijemo
    • ZG
« Odgovori #88 u: 30-12-2025, 15:38:41 »
Lako tako