14-06-2026, 10:48:04

Autor Tema: Alfa GT JTD by Puh  (Posjeta: 35027 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kristian

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
    • Benkovac
Odg: Alfa GT JTD by Puh
« Odgovori #60 u: 16-09-2016, 22:15:02 »
Što se sprema :what: :kokice:

Offline Puh

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #61 u: 16-09-2016, 23:12:51 »
Sprema se nevera :D Malo su odgođeni radovi, ali materijali pomalo stižu  :ok:

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #62 u: 28-09-2016, 15:19:31 »
Di si uzeo tepihe? Ima za 156?

ima i za 156 i za 147/Gt gumenih tepiha po mjeri sa Alfinim logom u Autocommercu za nekih 225kn mislim
Gumarny Zubri firma...odlični tepisi, meni osobno bolji od ovih Gledringovih ali ukusi se razlikuju

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #63 u: 28-09-2016, 15:25:00 »
ima i za 156 i za 147/Gt gumenih tepiha po mjeri sa Alfinim logom u Autocommercu za nekih 225kn mislim
Gumarny Zubri firma...odlični tepisi, meni osobno bolji od ovih Gledringovih ali ukusi se razlikuju
Ma znam, vec sam slao mail u AC, po 230kn su, samo kad sam ja u ZG rijetko i obicno vikendom.
Probat cu nekako to rjesit prije zime

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #64 u: 28-09-2016, 15:32:11 »
Fora su žmigavci  :hap: :ok:
.... sempre gilles ....

Offline Puh

• Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #65 u: 29-09-2016, 22:34:26 »
 :ok: nisu loše al moguće da bude još promjena. Konačno sam krenuo prčkat po Alfici, sve lampe su dole i sve ću ih otvarat.

A svima sa starijim GTjkama preporučam dignut ovu plastiku ispod brisača... imat će te što počistit. Dio mrežice prema kabini je bio blokiran smećem, lišća i svega se skupilo. Plastika stoji na 6 šarafa i par kopčica... Taman ju zajedno prefarbate ako je apšisala.

Ja sam svoju planirao u crno sjajno al sam dobio nekakav bumper paint, pa mislim da ću probati sa tim.

« Zadnja izmjena: 09-08-2018, 21:41:45 od Puh »

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #66 u: 29-09-2016, 22:43:12 »
A ruke brisača idu lako dole ? Jer sam na par strana čitao da se baš ne daju prelako...

Offline Puh

• Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #67 u: 29-09-2016, 22:50:03 »
 :) s pravim alatom su u sekundi dole

« Zadnja izmjena: 29-09-2016, 22:51:25 od Puh »

Offline maki147

• Član Alfa Kluba 6
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 GTA
    • Sisak
« Odgovori #68 u: 29-09-2016, 22:57:30 »
Ovo sam ja sebi bio isto custio cim je dosla kod mene isto bilo puno smeca i svega ostaloga...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline Puh

• Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #69 u: 29-09-2016, 22:59:41 »
A jesi lakirao čime tu plastiku?

Offline maki147

• Član Alfa Kluba 6
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 GTA
    • Sisak
« Odgovori #70 u: 30-09-2016, 07:08:20 »
A jesi lakirao čime tu plastiku?
Nisam bila je u super stanju nije izbljedila...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline Puh

• Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #71 u: 30-09-2016, 20:31:46 »
Moje su kompletno izbljeđene i flekave... nisam ih na kraju komplet lakirao nego samo prošao crnom bojom za plastiku. Malo šlajfanja, dve ruke spreja i ko novo je. Ja sam prezadovolljan... lijepa je crna nijanska i malo je matirano (na spreju piše glossy, ali nije). Poljepio sam nazad ovu gumicu što ide uz staklo, sve ljepo nazad montirao i mislim da sam s time gotov.

S retrovizorima imam problema s rastavljanjem... u vozačkom je sve zapeklo. Pa mislim da ću ih na kraju sa istim sprejem kao i ovu plastiku ispod stakla.

A plastike na braniku sam probao kako spada riješit... prajmer, filer, boja, lak. Pao je mrak već kad sam bio gotov al čini mi se da bi moglo OK izgledat.  Sutra nastavak   :mah:

« Zadnja izmjena: 09-08-2018, 21:43:34 od Puh »

Offline PeSti0018

• Starosjedioc
    • Benkovac
« Odgovori #72 u: 30-09-2016, 20:39:24 »
Bumper je uvijek mat,tj.mrvicu ima tako "sjaja"...ali bolje da si s njim nego sjajno. Sve takve plastike mozes s njim odradit,odlicna stvar

Poslano sa mog D2303 koristeći Tapatalk

Ready To Race

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #73 u: 30-09-2016, 20:42:05 »
Odlično ispalo, ovo mi je definitivno sljedeći DIY  :ok:

Offline Puh

• Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #74 u: 03-11-2016, 21:00:15 »
Otegli se radovi, pa sam i temu zanemario... Zaokružili smo 10tkm od kupovine, znači sljede ulje i filteri, a čeka me i tehnički sljedeći tjedan. I zimulje bi trebalo nać. No otom potom.

Radi tehničkog mi je prioritet bio riješit check-engine lampicu... nažalost, u servisu su uvijek to preskakali, čak ni kod prvog velikog servisa kad je auto bio dva dana tamo, nisu ništa riješili. Auto je išao dobro, i jbga... zanemareno.

I iako sam im mislio odvest auto da to koncentrirano riješe, nije mi vrag dao mira. Prvo spajanje na OBD... javlja nekakav problemčić sa protokom zraka, niski tlak...
Guglajući sam zaključio da neću ništa izgubit čišćenjem MAPa, MAFa i ERGa (za kojeg sad znam da nije blokiran). Situacija je sljedeća:

« Zadnja izmjena: 09-08-2018, 21:44:37 od Puh »

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #75 u: 03-11-2016, 21:03:54 »
S čime ćeš čistit MAF ? Vidio sam po netu da ima dosta onih MAF cleanera, al ne znam koliko je to učinkovito..

Offline Puh

• Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #76 u: 03-11-2016, 21:35:07 »
Poslal sam post prije nego što sam dovršio...

MAP se pretvorio u komad ugljena... trebalo je puno picajzlit oko njega. EGR i MAF nisu tako strašni bili, jedino je do ovog drugog muka doć. Nije mi se dalo tražit posebne cleanere, imam neki brake cleaner u spreju kojemu u opisu stoji da je za širu primjenu, poslužio je. Dobra stvar je što izletava pod dosta pritiska, pa i to pomogne kod čišćenja. Dvije tri mušice koje se nisu dale sam laganini s pincetom izvukao.

I kreće prvo paljenje nakon čišćenja; greška se ne javlja, auto je bez problema laganini do grada odklizio. No sljedi šok... prva uzbrdica, gas... ništa, snaga benzinca od 70ks. Probljedio sam ko krpa, strah i paranoja. Pa ti prčkaj po autu budalo  :bup:
Ništa, sutra moram dogovorit servis i nekako se dovuć do tamo.

Svane novi dan, palim auto, krećem, zagrije se lagano... od straha jedva dodajem gas. Osluškavam, opipavam svaki konj i njutnmetar koje mi osjetila mogu detektirat. I bome, krenemo uzbrdicom, ošamarim ga hrabro... i odjednom ASR počne žmigat  :)

Uglavnom snaga se vratila... pretpostavljam da je motoru trebalo vremena da se privikne na nova očitanja sa senzora i rekalibrira što već mora. Motor sad malo mirnije i uglađenije radi i ubrzava. I čak mi se čini da je postepeno kroz dva tri paljenja sve bolje i bolje radio.
Čini mi se da je sad sve na svoje mjesto sjelo... snage ima, mirno radi, max brzina je jednaka kao i prije. Moram jedino izmjerit ubrzanja i potrošnju.
No najbitnije od svega, lampica se ne pali više :hop: Sve sam isprobao al nemogu ju isprovocirat nikako.

I završio sam farove konačno... mada mi je tajming loš. Trebao sam ih poslje tehničkog rastavljat, al neka... možda i ovako prođem. Ništa orginalno, plastika u crno, leće i xenon.

Jedino sam u balaste mrvicu više investirao, leća i žarulje su najjeftinije s eBaya. I moram priznat da sam zadovoljan... balasti rade najveću razliku po mojem dosadašnjem eksperimentiranju sa xenonom. Boja je uredna, bijela, nemam zamjerke. Kratko svjetlo je malo usko naspram tvorničkih (kvalitetnih) xenona, ali ništa slabije od halogenki.
Mene je najviše zanimalo dugo svjetlo, s kojim nisam bio zadovoljan u tvorničkoj izvedbi na GTjki, preuzak snop mi baca. Tu je najveći dobitak... sad su duga svjetla na četri izvora, 2xHalogena + 2xXenon, i to jednostavno pretvara noć u dan  :ok:  Mogu samo preporučit dalje taj upgrade.

Sljedi još akcije...moram dovršit i stražnje lampe pa kompletirat auto za koju ozbiljnu fotkicu  :tooth
« Zadnja izmjena: 09-08-2018, 21:45:05 od Puh »

Offline tomislavkn

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa 147 1.9 JTDm 16V Stage 1 remap
    • Oroslavje
« Odgovori #77 u: 04-11-2016, 11:11:58 »
Poslal sam post prije nego što sam dovršio...

MAP se pretvorio u komad ugljena... trebalo je puno picajzlit oko njega. EGR i MAF nisu tako strašni bili, jedino je do ovog drugog muka doć. Nije mi se dalo tražit posebne cleanere, imam neki brake cleaner u spreju kojemu u opisu stoji da je za širu primjenu, poslužio je. Dobra stvar je što izletava pod dosta pritiska, pa i to pomogne kod čišćenja. Dvije tri mušice koje se nisu dale sam laganini s pincetom izvukao.

I kreće prvo paljenje nakon čišćenja; greška se ne javlja, auto je bez problema laganini do grada odklizio. No sljedi šok... prva uzbrdica, gas... ništa, snaga benzinca od 70ks. Probljedio sam ko krpa, strah i paranoja. Pa ti prčkaj po autu budalo  :bup:
Ništa, sutra moram dogovorit servis i nekako se dovuć do tamo.

Svane novi dan, palim auto, krećem, zagrije se lagano... od straha jedva dodajem gas. Osluškavam, opipavam svaki konj i njutnmetar koje mi osjetila mogu detektirat. I bome, krenemo uzbrdicom, ošamarim ga hrabro... i odjednom ASR počne žmigat  :)

Uglavnom snaga se vratila... pretpostavljam da je motoru trebalo vremena da se privikne na nova očitanja sa senzora i rekalibrira što već mora. Motor sad malo mirnije i uglađenije radi i ubrzava. I čak mi se čini da je postepeno kroz dva tri paljenja sve bolje i bolje radio.
Čini mi se da je sad sve na svoje mjesto sjelo... snage ima, mirno radi, max brzina je jednaka kao i prije. Moram jedino izmjerit ubrzanja i potrošnju.
No najbitnije od svega, lampica se ne pali više :hop: Sve sam isprobao al nemogu ju isprovocirat nikako.

I završio sam farove konačno... mada mi je tajming loš. Trebao sam ih poslje tehničkog rastavljat, al neka... možda i ovako prođem. Ništa orginalno, plastika u crno, leće i xenon.

Jedino sam u balaste mrvicu više investirao, leća i žarulje su najjeftinije s eBaya. I moram priznat da sam zadovoljan... balasti rade najveću razliku po mojem dosadašnjem eksperimentiranju sa xenonom. Boja je uredna, bijela, nemam zamjerke. Kratko svjetlo je malo usko naspram tvorničkih (kvalitetnih) xenona, ali ništa slabije od halogenki.
Mene je najviše zanimalo dugo svjetlo, s kojim nisam bio zadovoljan u tvorničkoj izvedbi na GTjki, preuzak snop mi baca. Tu je najveći dobitak... sad su duga svjetla na četri izvora, 2xHalogena + 2xXenon, i to jednostavno pretvara noć u dan  :ok:  Mogu samo preporučit dalje taj upgrade.

Sljedi još akcije...moram dovršit i stražnje lampe pa kompletirat auto za koju ozbiljnu fotkicu  :tooth

Ja sam kupio novi MAF i novi MAP. Moj MAF je bio dosta začepljen i auto je dosta performansi izgubio naspram kako je išao, pa mi se nije dalo rastavljati to par puta i išao sam na provjerenu skuplju opciju. S tim da sam MAP kompletno očistio i mislim da je 100% ispravan.

Sljedeće što ću preventivno zamijeniti je vakuum ventil koji upravlja aktuatorom VGT-a i to je to. Ipak ima auto kilometara, pa takve neke sitnice senzori/ventili je pametno zamijeniti.

Auto si doveo u lijepo stanje, svaka čast! Javi kako ćeš proći na tehničkom, u vezi bixenona.

Offline Puh

• Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #78 u: 07-11-2016, 02:01:47 »
Evo vidit ćemo s tehničkim ovaj tjedan šta i kako.

Farove ovako i onako moram opet otvarat, pa ako i padne radi toga nije bed. Ubacio sam nutra led pozicije ali mi se ne sviđa rezultat. Mislim da ću ih maknut kompletno i pustit nek samo xenon svjetli. I ove pozicije u žmigama su ugašene... moram još sjest i razmislit oko toga  :).

Posla je još dosta ali napreduje se... završila je u sivoj boji, dobro joj stoji. Pusti ću ideje o 202B za eventualnu V6icu jednog dana... ne paše čađa na takvu boju  :tooth

A s mašinom sve super... po prvom tanku nakon čišćenja ima 6,6l moje normalne vožnje. Greške se nikakve ne javljaju, a performanse su jako blizu tvorničkim koliko uspijevam istestirat  :drive:

« Zadnja izmjena: 09-08-2018, 21:46:33 od Puh »

Offline tomislavkn

• Ovisnik o alfistima
    • Oroslavje
« Odgovori #79 u: 07-11-2016, 07:05:00 »
S lećama baš auto onako, ozbiljnije djeluje.

Zašto moraš ponovno rastavljati? Ja sam, također, odustao od LED pozicija. Imam neke bijele halogenke, malo slabije svijetle, ali ne trepere i super izgledaju također. Ista priča i s osvjetljenjem tablica.

Offline Kristian

• Sa stažom
    • Benkovac
« Odgovori #80 u: 07-11-2016, 07:18:10 »
Evo vidit ćemo s tehničkim ovaj tjedan šta i kako.

Farove ovako i onako moram opet otvarat, pa ako i padne radi toga nije bed. Ubacio sam nutra led pozicije ali mi se ne sviđa rezultat. Mislim da ću ih maknut kompletno i pustit nek samo xenon svjetli. I ove pozicije u žmigama su ugašene... moram još sjest i razmislit oko toga  :).

Posla je još dosta ali napreduje se... završila je u sivoj boji, dobro joj stoji. Pusti ću ideje o 202B za eventualnu V6icu jednog dana... ne paše čađa na takvu boju  :tooth

A s mašinom sve super... po prvom tanku nakon čišćenja ima 6,6l moje normalne vožnje. Greške se nikakve ne javljaju, a performanse su jako blizu tvorničkim koliko uspijevam istestirat  :drive:

(Image removed from quote.)

Odlična je  :love:

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #81 u: 07-11-2016, 07:45:32 »
Pa kud iz zlatne u ovu misje sivu?

Di ides na tehnicki, u Crikvenicu ili negdje drugdje? Javi sta ce rec za lece, jer mi najvise o tome ovisi da li bi stavljao lece ili ne.

Offline v7

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #82 u: 07-11-2016, 08:57:36 »
Meni je boja odlično sjela, jedino ne volim baš ove felge, pogotovo na GTjki, nikako mi ne pašu. To je boja po kodu ili je "po želji" miješana? :ok:

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #83 u: 07-11-2016, 10:22:12 »
Boja  :ok:
.... sempre gilles ....

Offline rpichler

• Ovisnik o alfistima
  • Stelvio 2.2 210 Q4 Super Plus
    • Rijeka
« Odgovori #84 u: 07-11-2016, 10:49:58 »
Boja ja brutalna.  :respect:

Sad bi joj mat krom retrovizori i scudetto (maska) zajedno sa krom lajsnama sa Blacklinea sjeli ko budali šamar. Napravilo bi čudo iz ovog auta.

I, naravno, 18" Multispoke.  :)
Photographer with a love/hate relationship with Alfa Romeo :ar: :love:

Trenutni auto: Alfa Romeo Stelvio 2.2 210 Q4 Super Plus Grigio Vesuvio

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #85 u: 07-11-2016, 11:13:07 »
Meni je ona stara boja bila bolja...
:cigara: :cigara:

Offline tomislavkn

• Ovisnik o alfistima
    • Oroslavje
« Odgovori #86 u: 07-11-2016, 11:49:30 »
Sve je stvar ukusa. Meni se ovo osobno jako sviđa i podržavam ideju rpichler-a.  :pivo:

Offline Puh

• Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #87 u: 07-11-2016, 12:30:24 »
A već sam rekao... meni se zlatna nije sviđala, osobno mi je prepenzionerska za takav auto. Al svako ima svoje... kratko vrijeme je bila i opcija da se prelakira cijela u istu, al s lakirerima samo problemi pa je završila u foliji, boja po kodu  :)
Matt krom dijelovi su na listi želja, ali nisu prioritet. 18ice idu na proljeće gore, na ove 17 stvljam zimske gume... za zimski set će bit dobre.

Farove moram otvarat jer mi je stigla nova butylen traka koja je malo kasnila, pa ih moram predihtat. Zajedno ću riješit te pozicije i moram ih probat ponovno pobrusit... dosta loše plastika izgleda u živo. Ako mi pukne film ću nove farove uzet.

Mislim da ću tehnički u Crikvi odradit, ali nikad se nezna... rezultate javim.

Offline otrov

• Sa stažom
  • 159 1.9jtdm 8v Grigio Titanio
    • Drežnik Grad
« Odgovori #88 u: 07-11-2016, 12:43:17 »
Koliko si platio foliranje?

Poslano sa mog ćaomija!

Audentes deus ipse iuvat

Offline Puh

• Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #89 u: 07-11-2016, 18:06:08 »
Komplet materijal i rad bi te ispali nekih 6000kn, za detalje se javi na PM ako si zainteresiran...

« Zadnja izmjena: 09-08-2018, 21:47:47 od Puh »