Poslal sam post prije nego što sam dovršio...
MAP se pretvorio u komad ugljena... trebalo je puno picajzlit oko njega. EGR i MAF nisu tako strašni bili, jedino je do ovog drugog muka doć. Nije mi se dalo tražit posebne cleanere, imam neki brake cleaner u spreju kojemu u opisu stoji da je za širu primjenu, poslužio je. Dobra stvar je što izletava pod dosta pritiska, pa i to pomogne kod čišćenja. Dvije tri mušice koje se nisu dale sam laganini s pincetom izvukao.
I kreće prvo paljenje nakon čišćenja; greška se ne javlja, auto je bez problema laganini do grada odklizio. No sljedi šok... prva uzbrdica, gas... ništa, snaga benzinca od 70ks. Probljedio sam ko krpa, strah i paranoja. Pa ti prčkaj po autu budalo

Ništa, sutra moram dogovorit servis i nekako se dovuć do tamo.
Svane novi dan, palim auto, krećem, zagrije se lagano... od straha jedva dodajem gas. Osluškavam, opipavam svaki konj i njutnmetar koje mi osjetila mogu detektirat. I bome, krenemo uzbrdicom, ošamarim ga hrabro... i odjednom ASR počne žmigat

Uglavnom snaga se vratila... pretpostavljam da je motoru trebalo vremena da se privikne na nova očitanja sa senzora i rekalibrira što već mora. Motor sad malo mirnije i uglađenije radi i ubrzava. I čak mi se čini da je postepeno kroz dva tri paljenja sve bolje i bolje radio.
Čini mi se da je sad sve na svoje mjesto sjelo... snage ima, mirno radi, max brzina je jednaka kao i prije. Moram jedino izmjerit ubrzanja i potrošnju.
No najbitnije od svega, lampica se ne pali više

Sve sam isprobao al nemogu ju isprovocirat nikako.
I završio sam farove konačno... mada mi je tajming loš. Trebao sam ih poslje tehničkog rastavljat, al neka... možda i ovako prođem. Ništa orginalno, plastika u crno, leće i xenon.

Jedino sam u balaste mrvicu više investirao, leća i žarulje su najjeftinije s eBaya. I moram priznat da sam zadovoljan... balasti rade najveću razliku po mojem dosadašnjem eksperimentiranju sa xenonom. Boja je uredna, bijela, nemam zamjerke. Kratko svjetlo je malo usko naspram tvorničkih (kvalitetnih) xenona, ali ništa slabije od halogenki.
Mene je najviše zanimalo dugo svjetlo, s kojim nisam bio zadovoljan u tvorničkoj izvedbi na GTjki, preuzak snop mi baca. Tu je najveći dobitak... sad su duga svjetla na četri izvora, 2xHalogena + 2xXenon, i to jednostavno pretvara noć u dan

Mogu samo preporučit dalje taj upgrade.
Sljedi još akcije...moram dovršit i stražnje lampe pa kompletirat auto za koju ozbiljnu fotkicu