12-08-2026, 06:45:52

Autor Tema: Neka nova Giulietta jednog dana  (Posjeta: 152250 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline abatenoj

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156 light busso
    • Old Castle
Odg: Neka nova Giulietta jednog dana
« Odgovori #90 u: 03-02-2017, 16:32:04 »
Pa vidiš da svi liče jedni na druge.

Offline noiser

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
    • Kaštela i di posal odvede
« Odgovori #91 u: 03-02-2017, 16:43:44 »
 :crazy:
"Alfa males buys BMW, Alfa's are for nice people"

Offline abatenoj

• Ovisnik o alfistima
  • 156 light busso
    • Old Castle
« Odgovori #92 u: 03-02-2017, 16:57:57 »
Aha, tjesi se ti tjesi    :D

Tbird

• Gost
« Odgovori #93 u: 13-02-2017, 21:12:38 »
I samo da ne bude buljava  :D

Oh hvala ti Boze da ce i s time biti gotovo, ove buljave naprosto nemrem vidjeti na oci  :care
Cak i qv mi je jaaako tesko probaviti, a kamoli classic  :tooth
Kakav je pogon u najavi, fwd?  :?
Ove Giulia style su naprosto prekrasne  :love:
« Zadnja izmjena: 13-02-2017, 21:13:17 od Tbird »

BigSaint

• Gost
« Odgovori #94 u: 13-02-2017, 21:57:11 »
Oh hvala ti Boze da ce i s time biti gotovo, ove buljave naprosto nemrem vidjeti na oci  :care
Cak i qv mi je jaaako tesko probaviti, a kamoli classic  :tooth
Kakav je pogon u najavi, fwd?  :?
Ove Giulia style su naprosto prekrasne  :love:

Niti se zna kako će auto izgledati (ja ne bih volio da bude na istu shemu kao Gulia/Stelvio), niti na koju osovinu će pogon ići.

Tbird

• Gost
« Odgovori #95 u: 13-02-2017, 22:21:41 »
Niti se zna kako će auto izgledati (ja ne bih volio da bude na istu shemu kao Gulia/Stelvio), niti na koju osovinu će pogon ići.

Znaci, samo nagadjanja i glasine?!   :kokice:
Samo da ne bude buljooka kak Đuli i MiTač, sve drugo je i vise nego sasvim prihvatljivo  :tooth

Offline noiser

• Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
« Odgovori #96 u: 13-02-2017, 22:24:46 »
Ja navijan za redizajnirani buljooki izgled. Samo da nije maska od Giulije. Samo ne to. Da se ispravin, za redizajn trenutnog izgleda, sa malo lipšim svitlima
« Zadnja izmjena: 13-02-2017, 22:31:38 od noiser »

Offline Vasko

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #97 u: 14-02-2017, 07:32:34 »
RWD + Masera dizajn i početna cijena od 180 000kn bi mogla napraviti dar mar u kompakt klasi. Ali neka vrijeme pokaže svoje.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: tomo AR 159

Offline Marin Matošić

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce, ex. Giulietta 2.0, ex. 147 1.6TS
    • Zagreb
« Odgovori #98 u: 14-02-2017, 08:06:58 »
RWD + Masera dizajn i početna cijena od 180 000kn bi mogla napraviti dar mar u kompakt klasi. Ali neka vrijeme pokaže svoje.

Maserin uradak mi je definitivno najbolji od svih do sada. Nadam se da neće odbaciti skrivene stražnje kvake i da će kvake na prednjim vratima ostale aluminijske.
Stražnji pogon? Čisto sumnjam jer mislim da će podignuti cijenu a cijene su im i ovako visoke.

Tbird

• Gost
« Odgovori #99 u: 14-02-2017, 08:19:00 »
Malo sam citao glasine zadnjih dan-dva...nakvjerojatnije da ce biti rwd  :Rock:
To bi ih drasticno uzdiglo iznad kompakt konkurencije gdke su gotovo svi fwd (i ekskluzivniji awd). Ciljani konkurenti; A3 i bmw1 koji meni osobno ne lice na niš

Offline Marin Matošić

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #100 u: 14-02-2017, 08:23:11 »
Malo sam citao glasine zadnjih dan-dva...nakvjerojatnije da ce biti rwd  :Rock:
To bi ih drasticno uzdiglo iznad kompakt konkurencije gdke su gotovo svi fwd (i ekskluzivniji awd). Ciljani konkurenti; A3 i bmw1 koji meni osobno ne lice na niš

I aktualnoj Giulietti su ciljani konkurenti bili A3, BMW i Golf. Bila je čak i nešto jeftinija ali mislim da rezultati prodaje nisu bili u rangu očekivanog.

BigSaint

• Gost
« Odgovori #101 u: 14-02-2017, 09:06:48 »
Jel se itko od vas vozio u BMW1, pogotovo u MK1, pogotovo na stražnjoj klupi?

U toj veličini RWD je totalni fail ako želiš da ti auto ičemu služi.

Tbird

• Gost
« Odgovori #102 u: 14-02-2017, 09:34:30 »

Vec kad si naceo temu o prakticnosti  :craz  ima na yt top gear usporedba bmw1 vs golfV, predobro su to odradili  :)
Clarkson se usrao ko grlica kad mu je bimer zaplivao na ravnom  :lol

I aktualnoj Giulietti su ciljani konkurenti bili A3, BMW i Golf. Bila je čak i nešto jeftinija ali mislim da rezultati prodaje nisu bili u rangu očekivanog.

Pa jesu da, ali Giulietta vec sama po sebi dobrano odskace (u negativnom smislu) i od jednog i drugoga...a bogami nit (buljooki look, buhtlasti profil) izgled nije bas pridonio popularnosti. Osobno se nemrem otet dojmu da jedna golf sedmica izgleda puuuno bolje, privlacnije, dinamicnije, agresivnije, i to kad to kazem ja koji Golfa nemre probaviti, onda.. :wait:
Daleko je to miljama od bmw-a i audija, ali svidja mi se smjer u kojem zaokrecu, mislim da bi se uz dobru cijenu mogli pozicionirat bar stepenicu izmad jedinice i trojke, i ono najvaznije, napraviti dobrani odmak od Golfa, bar su sve predispozicije tu...osim ako ovi debili iz fiata opet ne isfuraju neku "pametnu" iz rukava i opet iznova useru stvar  :wait:

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4 turbo benzina
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #103 u: 14-02-2017, 09:41:19 »

U tom slučaju sam kupac. Definitivno. A RWD mi je nebitna stavka.
Il cuore ha sempre ragione

Offline Marin Matošić

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #104 u: 14-02-2017, 09:46:42 »
Vec kad si naceo temu o prakticnosti  :craz  ima na yt top gear usporedba bmw1 vs golfV, predobro su to odradili  :)
Clarkson se usrao ko grlica kad mu je bimer zaplivao na ravnom  :lol

Pa jesu da, ali Giulietta vec sama po sebi dobrano odskace (u negativnom smislu) i od jednog i drugoga...a bogami nit (buljooki look, buhtlasti profil) izgled nije bas pridonio popularnosti. Osobno se nemrem otet dojmu da jedna golf sedmica izgleda puuuno bolje, privlacnije, dinamicnije, agresivnije, i to kad to kazem ja koji Golfa nemre probaviti, onda.. :wait:
Daleko je to miljama od bmw-a i audija, ali svidja mi se smjer u kojem zaokrecu, mislim da bi se uz dobru cijenu mogli pozicionirat bar stepenicu izmad jedinice i trojke, i ono najvaznije, napraviti dobrani odmak od Golfa, bar su sve predispozicije tu...osim ako ovi debili iz fiata opet ne isfuraju neku "pametnu" iz rukava i opet iznova useru stvar 
:wait:

Sa ovim da Golf izgleda bolje se ne mogu složiti ali ok ukusi se razlikuju.
Ovo o "buljookima" mi je već uopće deplasirano raspravljati. Znači i 8C i 4C su ružne i promašene? Buhtlasti profil? Pa onda kupiš Golfa ili BMW 1 pa imaš kockastu kutiju.
« Zadnja izmjena: 14-02-2017, 09:53:49 od Marin Matošić »

Tbird

• Gost
« Odgovori #105 u: 14-02-2017, 09:57:49 »
S kim god sam pricao mi je isto rekao...nitko ne kaze da lose izgleda, daleko od toga, ali fali ono nesto, ona doza agresivnosti koja ide u alfin renome, pa jos uz cijenu, pa neke djidja midje, i na kraju se covjek odluci za sedmicu, eto, prevagne neka sitnica  :wait:
Osobno mi se jako svidja feeling u Giulietti
Pogle kolko sestica i sedmica ima po cesti...bokte ko pljeve, cak i A3 rijetko vidjam, a Giuliettu najmanje.
Da je dobitna kombinacija, ne bi radili takav zaokret  :ok:
Al ova nova, al bude kak je najavljeno vjerujem da ce ih deklasirati  :Rock:
« Zadnja izmjena: 14-02-2017, 09:59:16 od Tbird »

Tbird

• Gost
« Odgovori #106 u: 14-02-2017, 10:02:15 »
Ovo o "buljookima" mi je već uopće deplasirano raspravljati. Znači i 8C i 4C su ružne i promašene? Buhtlasti profil? Pa onda kupiš Golfa ili BMW 1 pa imaš kockastu kutiju.

Kalve veze imaju 8c i 4c s G.?!
Isti problem kao sa 146...nikad probavljen design, pogotovo bez junior/Ti paketa  :dontno:

Edit: sad tek vidim da vozis Giuliettu  :D
Nemoj osobno shvacat  :ok:
Pa i 146 se nikom ne svidja, meni da, al uvazavam sveopce misljenje i neko objektivno stajaliste jeste da je tako , bez obzira sta ja mislim :dontno:
« Zadnja izmjena: 14-02-2017, 10:05:55 od Tbird »

Offline Marin Matošić

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #107 u: 14-02-2017, 10:05:46 »
S kim god sam pricao mi je isto rekao...nitko ne kaze da lose izgleda, daleko od toga, ali fali ono nesto, ona doza agresivnosti koja ide u alfin renome, pa jos uz cijenu, pa neke djidja midje, i na kraju se covjek odluci za sedmicu, eto, prevagne neka sitnica  :wait:
Osobno mi se jako svidja feeling u Giulietti
Pogle kolko sestica i sedmica ima po cesti...bokte ko pljeve, cak i A3 rijetko vidjam, a Giuliettu najmanje.
Da je dobitna kombinacija, ne bi radili takav zaokret  :ok:
Al ova nova, al bude kak je najavljeno vjerujem da ce ih deklasirati  :Rock:

Golfova na cesti ima i bit će ih jer ih Hrvati vole a Talijanski auto će uvijek biti "smeće" kod nas.
Koliko si Giulia vidio na cesti a koliko ima A4. BMW3 i Passata?
Kad sam ja kupovao Giuliettu (prije nego je pojeftinila prilikom ulaska u EU) i dalje je bila jeftinija od identično opremljenog Golfa a o A3 ne treba ni pričati.
Slažem se da su nešto kvalitetnije napravljeni ali osječaj ipak ne mogu napraviti.
Mislim da je najveći problem u lošem marketingu i približavanju ljudima tog auta.

Offline Marin Matošić

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #108 u: 14-02-2017, 10:09:49 »
Kalve veze imaju 8c i 4c s G.?!
Isti problem kao sa 146...nikad probavljen design, pogotovo bez junior/Ti paketa  :dontno:

Edit: sad tek vidim da vozis Giuliettu  :D
Nemoj osobno shvacat  :ok:
Pa i 146 se nikom ne svidja, meni da, al uvazavam sveopce misljenje i neko objektivno stajaliste jeste da je tako , bez obzira sta ja mislim :dontno:

8C i 4C isto imaju "buljave" lampe ali meni su super, posebno 8C.
Što se same prodaje Giuliette tiče ona je lagano u porastu, posebno nakon QV line modela ali nažalost zakasnili su sa time.

Tbird

• Gost
« Odgovori #109 u: 14-02-2017, 10:12:10 »
Golfova na cesti ima i bit će ih jer ih Hrvati vole a Talijanski auto će uvijek biti "smeće" kod nas.
Koliko si Giulia vidio na cesti a koliko ima A4. BMW3 i Passata?
Kad sam ja kupovao Giuliettu (prije nego je pojeftinila prilikom ulaska u EU) i dalje je bila jeftinija od identično opremljenog Golfa a o A3 ne treba ni pričati.
Mislim da je najveći problem u lošem marketingu i približavanju ljudima tog auta.

Sve je to meni jasno, i feeling u voznji i balkanski mentalitet itd..  :ok:
Ali da bi ljudi nesto poceli drukcije percipirati je potrebno napraviti neki drasticni zaokret i odmak od sadasnjeg ako nije to to. Ako ovakva G. ugleda svjetlo dana, tko ce bokte gledati bmw1 ili A3  :tooth

Offline Marin Matošić

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #110 u: 14-02-2017, 10:17:11 »
Sve je to meni jasno, i feeling u voznji i balkanski mentalitet itd..  :ok:
Ali da bi ljudi nesto poceli drukcije percipirati je potrebno napraviti neki drasticni zaokret i odmak od sadasnjeg ako nije to to. Ako ovakva G. ugleda svjetlo dana, tko ce bokte gledati bmw1 ili A3  :tooth

A gle, ja mislim da je Giulietta i 2010 godine bila "Bum" pa nije prošla.
I dalje mislim da je najveći problem da ljudi imaju krivu percepciju Alfe a zastupnik se ne trudi popraviti to.

Tbird

• Gost
« Odgovori #111 u: 14-02-2017, 10:22:28 »
Uzmimo npr 159, po cemu je konkurentna sveopcoj ponudi A4 i bmw3, c-klasa...pocevsi od motorizacije, pogona, tehn.rjesenja itd?
Izuzev izgleda (koji je stvarno  :ling: ) nazalost po nicemu, i bilo bi krajnje neobjektivno i licemjerno tvrditi suprotno.  :dontno:
Gdje je sportski pedigre, i sve sto ide uz to? Nema ga...auti komercijalizirani na razinu Fiata, i sta onda ocekivati  :wait:
Na kraju ispada da takav auto konkurira Insigniji, i slicnoj fwd konkurenciji u svom segmentu...sta je najbolje, djele i motore i tko zna sta sve ne (ako se ne varam)  :wait:
Ovo s Giuliom je po meni odlican zaokret i odmak...ako opet negdje Fiat ne usere stvar svojom poslovnom politikom :ok:

Tbird

• Gost
« Odgovori #112 u: 14-02-2017, 10:25:41 »
A gle, ja mislim da je Giulietta i 2010 godine bila "Bum" pa nije prošla.
I dalje mislim da je najveći problem da ljudi imaju krivu percepciju Alfe a zastupnik se ne trudi popraviti to.

Sto se percepcije tice, napisao sam post iznad misljenje...kak ces drukcije percipirati marku kad je spala na nivo upgrejdanog fiata  :dontno:

Offline Marin Matošić

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #113 u: 14-02-2017, 10:32:49 »
Sto se percepcije tice, napisao sam post iznad misljenje...kak ces drukcije percipirati marku kad je spala na nivo upgrejdanog fiata  :dontno:

Prije nekog vremena je bio test Giuliette QV line od Maide Lojo. Kad bi takvih reportaža bilo više dio ljudi bi se bar odlučio otići pogledati i možda probati auto (uz pretpostavku da je imaju u salonu) pa možda i kupiti ga.
"Upgrejdani Fiat", ne vidim u tome nešto loše.
U VAG-u od Caddya do Passata svi auti izgledaju isto a isto izgleda i Škoda pa to ne umanjuje prodaju.

Offline Marin Matošić

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #114 u: 14-02-2017, 10:36:30 »
Ali dobro, vrijeme će pokazati u kojem će smjeru krenuti ako će uopće krenuti :dontno: i da li će to biti pogodak ili promašaj.

Offline noiser

• Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
« Odgovori #115 u: 14-02-2017, 12:49:40 »
Znan da se o ukusima ne raspravlja,al da je Golf lipsi od Giu? :dontno: Iman ju vec dva miseca i prijatelji i poznanici su odusevljeni autom. I izgledom i performansama i voznjom. A nisu alfisti,dapace, smiju mi se jer san alfist. Giu je takva kakva je, al je jos uvik zadrzala alfinu prepoznatljivost i dusu. Alfa koja slici na Volva ili Mazdu mi je  :puke:. Radije san u buljookom cudovistu. A nije prodavala ka konkurencija iskljucivo zbog katastrofalnog marketinga. Giu je alfa koja uzima paznju nealfistima

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #116 u: 14-02-2017, 12:54:19 »

Al oba dva BMW 1 su skraćene stare Serije 3, tj. skraćeni E90. Pitanje kako bi to danas izgledalo da skrate F30 ili da je kraća verzija one tamo sljedeće Serije 3.

Osim skučene stražnje klupe sa RWD-om te veličine se vrlo lako dobije i previše mase naprijed.

No ostaje pitanje koliko bi oni skratili Giuliu. Giulia je i ovako po dužini najduža u klasi iznutra, 2 cm više od prvih sljedećih.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #117 u: 14-02-2017, 13:00:51 »

Koliko me sjećanje služi ciljani konkurent je bio Golf Mk6, a znamo da je on u biti samo facelift Mk5. I bili su testovi tada pre kraj razvoja čak di je uredno bila bolja od njega. No javio se problem. Ne baš puno nakon toga je izašao Mk7. Naravno nešto prije i A3. Tada je prodaja pala.

Sam razvoj Giuliette je trebao iznijedriti i Deltu 4 i Brava 3.

Tehnički Giulia igra u sasvim nekoj drugoj lizi.

I nije sada da je šef razvoja za Giuliettu bio različit od Giulie. Bio je isti kao i dosta ljudi. Jednostavno su ciljevi projekta i ciljani konkurenti bili skroz drugačiji. Plus je Giulietta nastala kao temeljito prerađeni Bravo gdje je središnji dio podnice ostao isti. Kod Giulie su počeli što se kaže sa prznog komada papira.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #118 u: 14-02-2017, 14:25:08 »
Uzmimo npr 159, po cemu je konkurentna sveopcoj ponudi A4 i bmw3, c-klasa...pocevsi od motorizacije, pogona, tehn.rjesenja itd?
Izuzev izgleda (koji je stvarno  :ling: ) nazalost po nicemu, i bilo bi krajnje neobjektivno i licemjerno tvrditi suprotno.  :dontno:
Gdje je sportski pedigre, i sve sto ide uz to? Nema ga...auti komercijalizirani na razinu Fiata, i sta onda ocekivati  :wait:
Na kraju ispada da takav auto konkurira Insigniji, i slicnoj fwd konkurenciji u svom segmentu...sta je najbolje, djele i motore i tko zna sta sve ne (ako se ne varam)  :wait:
Ovo s Giuliom je po meni odlican zaokret i odmak...ako opet negdje Fiat ne usere stvar svojom poslovnom politikom :ok:

A4 BMW3 iz godine kad je došla 159 nemaju ništa revulucionarno naspram nje, čak i težina koja se jako joj nabija na nos nije toliko veća

Giulietta je buljooka ali je barem drugačija od svega na cesti u klasi ne sliči niti jednom drugom autu, i kao što je kolega napisao giulietta je super svim nealfistima koji su vidjeli auto

za prodaju kod nas je imala problem što je nisi mogao ni vidjeti ni probati pa ni 5g nakon početka proizvodnje a vani ih i ima ne koliko mainstream vozila ali ih ima

uostalom i vani je bolja ponuda u startu za domaću proizvodnju bolji leasing uvijeti a to je ono što prodaje auto vani
Nije bolest sve što boli

Offline noiser

• Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
« Odgovori #119 u: 14-02-2017, 19:38:58 »
U Giuliettu je treba vec od prve proizvodnje, ic normalni display, malo lipsi i manji volan a za qv i glasniji ispuh. Tad bi auto bilo tip top. Izgled joj nije nikakvi problem. I bolji marketing. Nadan se da ce nasljednica ponudit nesto takvo, a bez kopiranog izgleda