23-06-2026, 18:47:29

Autor Tema: AR 156, 1.8 TS: Motor Control System Failure -> max razina goriva  (Posjeta: 509 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Z0K4

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS
    • Split
Zdravo  :alfisti:

Već mi se par puta dogodilo da mi putno računalo javi: Motor Control System Failure. Prvi put sam se jako zabrinuo s obzirom da sam auto upravo bio kupio. Nakon što sam ugasio auto, te ga potom ponovno upalio nije svijetlila nikakva žarulja niti je putno računalo javljalo bilo kakvu grešku. To je bilo oko 3 ujutro, pa sam odlučio tek sutradan otići do mehaničara (logično)  :tooth Kad sam sutradan upalio auto pokazalo je max količinu goriva, iako znam da je točna količina goriva između 1/4 i 2/4, dakle između 1. i 2. crtice. Mehaničar ga je spojio na računalo i rekao da je bila siromašna smjesa, što god to značilo i da se ne trebam previše brinuti.

Promjenio sam benzinsku na kojoj točim gorivo i nije mi se ništa javilo sljedećih 700-800 km, tj do neki dan kad mi je opet iskočila ista greška u vožnji, no ovaj put sam nastavio voziti i greška je sama nestala nakon par kilometara. Sutradan kad sam upalio auto, opet je pokazalo max količinu goriva.

U oba slučaja je razina goriva bila između 1. i 2. crtice, te je nakon sljedećeg paljenja pokazana max količina goriva. Naravno, nakon 10-20 km, razina goriva se spusti na pravu vrijednost.

Zanima me je li itko imao slično iskustvo, ili netko zna u čemu je problem, tj. rješenje? Možda da prijeđem sa 95 na 98? Bi li to pomoglo?

Hvala i lijep pozdrav!

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
Rješenje ti je da auto spojiš na dijagnostiku (MES) i točno očitaš koja je greška u pitanju, ovako je samo nagađanje.

Offline Z0K4

• Učim polako
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS
    • Split
Pretpostavljam da je mehaničar to spojio na dijagnostiku, jer je rekao da je kod za siromašnu smjesu.

EDIT:
Rješenje ti je da auto spojiš na dijagnostiku (MES) i točno očitaš koja je greška u pitanju, ovako je samo nagađanje.
Kad kažeš MES misliš na multiecuscan (Multi ECU Scan) program? Ima li neki OBD port na ebayu ili amazonu koji se bez problema poveže s ovim programom?
« Zadnja izmjena: 15-05-2016, 21:05:22 od Z0K4 »