Doma je

Dvije brzinske fotke, nit je opran, niti upicanjen, čisto da otvorim temu. U principu, u ovoj bi temi oni koji planiraju uzeti jeftini GTV mogli vidjeti s čim će se sve susretati pri slaganju auta do nekog solidnog stanja. Plan je u sljedeća tri tjedna posložiti auto da prođe tehnički bez straha. Budžet za slaganje je nekih 15-ak tisuća Kn, kaj je skoro duplo više od onog koliko je auto plaćen. Onda će se auto voziti do jeseni i ako se pokaže dobar, onda ću ga nagraditi jednim finim lakiranjem.
Što se povijesti tiče, kupljen je jučer u Babinoj Gredi, ovaj vlasnik ga je vozio od 2010, odjavljen je 19.12.2015. i od onda stoji u dvorištu (na betonu). 2009. je prethodni vlasnik stavio novi motor (imam papire od toga, mijenjao ga je jer je imao loše naštiman plin) i izvadio plinsku instalaciju. Odonda je napravljeno 35k km. Motor mi se čini i najbolji dio auta, pali odmah, ne čuje se varijator, ne trokira i sl. Stakla na autu su sva ista godina, hauba nije krpana, naknadno je stavljen Ph 2 scudetto. Po mojoj procjeni, auto je dobio u suvozački bok, ali vjerojatno ne prejako. Ne vuče u stranu ni pri vožnji, ni pri kočenju.
Kaj sve treba raditi: veliki servis i leteći idu sljedeći tjedan. Ulje, antifriz, kočiono ulje. Treba vidjeti u kakvom su stanju diskovi i kočioni vodovi. Ovjes ne škripa, ali sigurno će trebati i na njemu poraditi, tu ću trebati pomoć ekipe koja je to već slagala. Sad sam upalio i premjestio auto, ispod nije ostalo nikakvih fleki od ulja, to me je ugodno iznenadilo.
Unutrašnjost: a klasika - tapecirati volan, tapicirati jednu bočnicu, ostalo pofarbati. Klimu čujem da radi, ali uopće mi se ne uključuje ventilator u unutrašnjosti, ni na jednoj brzini. Suvozački prozor se podiže osjetno sporije od vozačkog.
I tak, gledao sam malo ponudu po njuškalu, ponuđena su mi i dva auta s foruma i oba (Egon i Vanjatuono) bi trebala biti vrlo dobra, no odlučio sam se ipak za ovu soluciju. Nije mi prvi auto kojeg slažem, tak da znam kaj me čeka.
E da, otfurali smo ga doma u stilu F1 momčadi, tu ga tovarimo u kamion. A spuštanje u Čk s viljuškarem mi je žao da nisam snimao

Komentari, pozitivni i negativni su poželjni