Došlo je vrijeme za novi upgrade - sportski amortizeri!

Nisam ovo planirao jer sam taman odradio kočnice, ali kako mi se doslovno raspao zadnji lijevi amortizer (još su original OEM, 16 godina i 258.000 km), onda je to došlo malo preko reda!

Mislim da je kritična bila jedna velika asfaltna stepenica kod radova na cesti u koju sam muški uletio u Sloveniji, čak sam izgubio tablicu pri tome, ali to je zapravo bio super povod da uzmem personaliziranu registarsku pločicu, kako GT-jka i zaslužuje.

Eibach opruge sam imao od prije, sve uredno atestirano, a ovo je sport suspension set njemačkih TA Technix amortizera + Vogtland opruge. Ostavili smo Eibach jer mi je on upisan u prometnu, pa da to ne diram, tako da ako nekome trebaju dobre opruge za GT/147 1.9 JTD, dajem ih za 400 kn, spuštaju 30 mm.
Domenigini je, kao i uvijek, bio izuzetno profesionalan i uočio i ostale nedostatke te preporučio da sredim i sve stvari koje su "dale svoje", pa sada imam i nove spone i stabilizatore, jedna glavčina je imala uništen jedan navoj, pa je i to zamjenjeno. Eto, nakon toliko godina i km zaslužila je novi ovjes, kako sam vilice naprijed nedavno mijenjao, sada je cijeli ovjes pic-pic. Moram priznati da je ovaj OEM dobro izdržao!

Ovo mi je trebala biti tek "dnevna" Alfa, radni auto, kako kažu "daily driver", a onda ja ne izdržim, pa "samo" ovo, pa samo ono, ali ta priča vam je sigurno već poznata...