samo sam rekao kako su mi jednom prilikom rekli u AC ZG servisu za 20K ulje da je gušče, ali se priča bazirala kada je motor hladan. i time je racing bolje jer se prije zagrije na radnu temperaturu.
a isto tako u ovlaštenom servisu tvrde da je racing ulje za do 6000km. meni iskreno svejedno tko je u pravu ili krivu. a vjerujem da su u pravu. jer oni su za mene mjerodavni mehaničari u ovlaštenom servisu a ne forumski mehaničari i razna ekipa koja tuda naklapa i nabada. 20K je ulje za duže rute kilometara motora. pa tako i za busso motore. ali kao i signo, ja osobno bi uvijek racing ulje stavio u busso pa makar radio 18000 godišnje i mjenjao ga 3x u godini, pa da mogu stisnuti kad me volja bussa da zaurla.
a 2.0TS sam imao i također sam stavljao racing i također sam ga gazio kad me bilo volja. tko je uopče rekao da racing ne može ići i u 1.6TS motore, ako to vlasnih smatra potrebnim i ako želi da njegov motor bude sportivo.
kao što sam već rekao, sve ovisi o tome šta tko želi od svog auta i kakve su mu mogučnosti. veličina motora nije presudna ovdje koje ulje ili ne. pa u F1, nažalost, vrte ove male fenove. kao i mnogi drugi trendovi u auto industriji koji naginju malim motorima sa turbom. naravno benziskim turbom, napokon.
moj prvi auto, crveni fićo, u njega sam uljevao castrol. za ono doba je to bio pojam od ulja. pa taj auto nije išao kako idu mnogi imalo bolji auti. ali mene je to tada veselilo i nije se štedilo.
vidim da kolega cava ima problem sa seleniom. meni recimo 2.5 nije troši ulja gotovo ništa. u godinu dana ili nekih 3-4000 bi popio 1-2 dcl. sada je u godinu dana i pređenih 5000 i nekaj sitno 3.2 popio 5dcl. to je za busso motore savršeno. pogotovo ovaj podatak za 3.2...jer 3.2 inače voli više popiti i to je po tvorničkim specifikacijama normalno. da sam ga češće ložio, potrošio bi više ulja. i to je normalno.
ja sam već 8 godina na racing ulju i jako sam zadovoljan.
ali dosta

ne kvarimo samoborcu temu.
@admine prijedlog, briši nepotrebno.