09-10-2024, 05:28:50

Autor Tema: Nova igračka: GTV v6 TB  (Posjeta: 21736 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Alfamen

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • FIAT GTV turbo
    • Zagreb - Sesvete
Odg: Nova igračka: GTV v6 TB
« Odgovori #120 u: 27-10-2017, 12:02:39 »
Bio je na servisu kod Mike u Gajnicama i tamo je ecu flashan pošto nije nakon servisa mogao upaliti auto. Meni se to počelo događati par tjedana ranije da nekad iz čistog mira neće upalit i ostane svijetlit lampica od injektora. On kaže da je to zbog ta dva alarma koji su naknadno i vrlo vjerovatno pogrešno ugrađeni.

Offline BraneGTV

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
    • Zagreb-zapad
« Odgovori #121 u: 27-10-2017, 13:10:06 »
Kaj nije fora u tome da p1 nema filter kabine, dok p2 ima. Bilo je negdj rasprave o tome na AO

Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk

Offline Alfamen

• Ovisnik o alfistima
  • FIAT GTV turbo
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #122 u: 27-10-2017, 13:28:06 »
Na mojoj se vide navoji dva šarafa pričvrščenog u šasiju koji bi vjerovatno trebali držati filter kutiju iznad ventilatora tako da pretpostavljam da je tu bila kutija. Malo mi je čudno da bi auto iz tvornice poslali samo sa plastičnim poklopcem kod vjetrobrana koji kad se skine pokriva rupu s ventilatorom. Kiša kada pada sva voda može prodrijeti unutra.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, AR GT, GIULIETTA, Z750, BEVERLY 250
    • ZG
« Odgovori #123 u: 27-10-2017, 13:45:03 »
Bio je na servisu kod Mike u Gajnicama i tamo je ecu flashan pošto nije nakon servisa mogao upaliti auto. Meni se to počelo događati par tjedana ranije da nekad iz čistog mira neće upalit i ostane svijetlit lampica od injektora. On kaže da je to zbog ta dva alarma koji su naknadno i vrlo vjerovatno pogrešno ugrađeni.

:ok: 

Kaj nije fora u tome da p1 nema filter kabine, dok p2 ima. Bilo je negdj rasprave o tome na AO

Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk

Po meni ta prica ne drzi vodu nakon sto sam malo istrazivao, jer znam za 3 p1 koje imaju kuciste i sigurno nitko nije naknadno dodavao to bio, doduse sve tri su V6, tako da mislim da je to jos jedna stvar po pitanju vjecnih misterija
V6  moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia Veloce Q4
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #124 u: 28-10-2017, 23:56:02 »
Moja P1 nema, a koliko znam nema niti većina P2. P3 imaju sve.

Offline Alfamen

• Ovisnik o alfistima
  • FIAT GTV turbo
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #125 u: 01-11-2017, 15:39:43 »
Alarmi izvađeni :hap:

Al sad imam problem sa žmigavcima svaki put kada stavim osigurač za žmigavce u razvodnu kutiju on iskoči. Provjerio sam sijalice, odspojio prekidač za sva 4 žmigavca i uklonio relej žmigavca, ništa nije pomoglo i dalje je u  šusu  :what:

Offline Alfamen

• Ovisnik o alfistima
  • FIAT GTV turbo
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #126 u: 20-01-2018, 22:09:38 »
Riješeno, oštetila se + žica od lampe za osvjetljenje ceste dok se izlazi iz auta po noći koja se nalazi u tapicirungu vrata. Talijani dok su radili taj auto su u svojoj bezgraničnoj mudrosti odlučili da je pametno nešto toliko beskorisno i nevažno kao što je ta lampa spojiti na isti osigurač sa nečim toliko važnim i korisnim kao što su žmigavci, čak su i sva 4 žmigavca spojena na isti osigurač. Žica od spomenute lampe se oštetila i dirala masu na limu vrata i to mi je naravno izbacivalo osigurač  :Crazy
Crkla mi xenon sijalica nakon par mjeseci korištenja pa sam sve počupao van i stavio natrag orginalne žarulje. U međuvremenu sam napravio redovni servis ( prednji diskovi i pločice, sve tekučine i filteri, manžete poluosovina, krajnici) te sam našao i riješio uzrok pregrijavanja motora po ljeti - riknuo je jedan od 2 ventilatora na kileru vode i skurio modul koji ih kontrolira. Prošla tehnički prije par dana, sve uredno, eko test dobar.
Trenutno je dnevni vozač, mehanički 100% ispravna a na proljeće ću krenuti u veće raskapanje i vizualno sređivanje eksterijera i interijera
« Zadnja izmjena: 20-01-2018, 22:19:18 od Alfamen »

Offline Alfamen

• Ovisnik o alfistima
  • FIAT GTV turbo
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #127 u: 20-01-2018, 22:23:25 »
Evo i dvije iz svatova...

Offline Alfamen

• Ovisnik o alfistima
  • FIAT GTV turbo
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #128 u: 27-05-2019, 22:35:05 »
Alfa i dalje vozi, doduše rijetko pošto više nije primaran auto za posao ali nakon 5 godina došlo je vrijeme za zamjenu svječica. Na njoj su golden lodge 25hl, pa pošto ih ja nemogu nabaviti zanima me dali postoji neka alternativa? Ili ako netko ima set od 6 lodgica po prihvatljivoj cijeni kupio bi ih  :) Nebi bilo naodmet i kablove zamijeniti, otvoren sam za ponude i za to...
« Zadnja izmjena: 27-05-2019, 22:37:42 od Alfamen »

Offline Alfamen

• Ovisnik o alfistima
  • FIAT GTV turbo
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #129 u: 20-11-2019, 23:00:22 »
 :Lokot alfa je našla svoj novi dom kod jednog kolege entuzijasta. Kolegi želim puno sretnih km i da ga služi dobro kao što je služila i mene