20-04-2026, 21:18:05

Autor Tema: Alfa Romeo Giulia  (Posjeta: 1165613 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ivo

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
    • Zagreb
Odg: Alfa Romeo Giulia
« Odgovori #13860 u: 02-04-2021, 21:45:34 »
Bude njih Portugalac naucio poslu. Davno ih je trebalo tam postrojit. Sad ih bude on naucio.
Naucit ce ih kako napravit komercijalno jeftino smece od auta. A to ne želimo, tog ima u ponudi koliko hoćeš.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline jura brzi

• Učim polako
    • Garesnica
« Odgovori #13861 u: 02-04-2021, 21:48:08 »
A moje im suze  nemogu pomoc. A sta je tu je. PURE-TECH.
« Zadnja izmjena: 02-04-2021, 21:49:46 od jura brzi »

Offline Ivo

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #13862 u: 02-04-2021, 21:53:43 »
A moje im suze  nemogu pomoc. A sta je tu je. PURE-TECH.
Nis, naucili smo cekati pa cekamo i dalje. Ovaj tonale je vec zastario i postao ruzan i dosadan, nagledali smo ga se na slikama. Cak je dobio i neke nagrade?!? 

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #13863 u: 02-04-2021, 21:54:31 »
Auti se u grupaciji razlikuju po dizajnu i malo set-upu ovjesa, ništa značajno u mehanici.

Treba poslušati FY2020 Earnings Conference Call. Sve najbolje o PSA, tek tu i tamo spomene FCA. Ono kao da je PSA inženjerska super kompanija, a ne da nude 1.2 i 1.6 turbo benzince koji su uz to i problematični. Da ne govorim o samim platformama.

PSA ima jednu veliku prednost. Francuzi su za razliku od Talijana veliki nacionalisti u vezi automobila. Automobil mora biti francuski dok je u Italiji isto kao kod nas da mora biti njemački.

Carlos Tavares je pravi nasljednik Carlosa Ghosna u dosta pogleda, a u nekima je još i gori.

Inače za one koji su čitali u vezi WC-a u talijanskim tvornicama i slično. Carlos je generalnog mišljenja da FCA tvornice puno troše. Ne talijanske nego FCA. Samo što je sa talijanskima to izašlo u javnost.
Dao je iznos koji moraju uštediti po proizvedenom automobilu, fiksni trošak, a na menadžerima u tvornici je kako će do toga doći. Dio je i na razvoju.
Recimo Tonale 3000 eura.
Tvornica u Cassinu gdje se rade Giulia i Stelvio 1000 eura.
Melfi gdje su Compass, 500X i Renegade treba uštedjeti samo 300 eura po automobilu.

U Americi je prosjek 700 dolara. Konkretno za jednu tvornicu što sam vidio je to 99 milijuna dolara godišnje.

Offline Ivo

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #13864 u: 02-04-2021, 21:57:40 »
Auti se u grupaciji razlikuju po dizajnu i malo set-upu ovjesa, ništa značajno u mehanici.

Treba poslušati FY2020 Earnings Conference Call. Sve najbolje o PSA, tek tu i tamo spomene FCA. Ono kao da je PSA inženjerska super kompanija, a ne da nude 1.2 i 1.6 turbo benzince koji su uz to i problematični. Da ne govorim o samim platformama.

PSA ima jednu veliku prednost. Francuzi su za razliku od Talijana veliki nacionalisti u vezi automobila. Automobil mora biti francuski dok je u Italiji isto kao kod nas da mora biti njemački.

Carlos Tavares je pravi nasljednik Carlosa Ghosna u dosta pogleda, a u nekima je još i gori.

Inače za one koji su čitali u vezi WC-a u talijanskim tvornicama i slično. Carlos je generalnog mišljenja da FCA tvornice puno troše. Ne talijanske nego FCA. Samo što je sa talijanskima to izašlo u javnost.
Dao je iznos koji moraju uštediti po proizvedenom automobilu, fiksni trošak, a na menadžerima u tvornici je kako će do toga doći. Dio je i na razvoju.
Recimo Tonale 3000 eura.
Tvornica u Cassinu gdje se rade Giulia i Stelvio 1000 eura.
Melfi gdje su Compass, 500X i Renegade treba uštedjeti samo 300 eura po automobilu.

U Americi je prosjek 700 dolara. Konkretno za jednu tvornicu što sam vidio je to 99 milijuna dolara godišnje.
I kako ce usparati 1000 eura na stelviu npr?

Offline ElRa

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #13865 u: 03-04-2021, 07:20:39 »
Giulia i Stelvio su proslost i nebitni modeli. Tu su samo da se broji sa Alfa ima 2 modela dok ne stignu Tonale, Giulietta i B SUV. Doživjeli su fijasko na trzistu, kupci su rekli da ih ne zele.
Sada ce biti veselo sa odrzavanjem polovnih automobila, jer proizvodjacima zamjenskih dijelova nije bas isplativo raditi dijelove za mali broj potencijalnih kupaca.

Da je FCA imao plan, imali bismo danas Giuliu III, Stelvio II i još par modela na Giuorgo platformi pod brendom Dodge, Jeep, Chrysler.
Imali bi Giuliu SW, Giuliu Sportback, Giuliu Coupe sa savremenim enterijerom, i adaptivnom i inteligentnom opremom. 

Tonale razvlace skoro 4g, nisu bili u stanju da ga zavrse. Da nije uletio PSA imali bi novog Kamala.
I da, vec mu treba reduzajn jer vise nema svjezinu.

« Zadnja izmjena: 03-04-2021, 09:07:28 od ElRa »

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #13866 u: 03-04-2021, 08:11:22 »
Znaci samo Fiat sve redom tuce u prodaji a ovi zabrinuto promatraju sto se desava.

:off

jura brzi   =   Zdravko ,Seni KT . I30 KT , 147 kt i pitaj boga koji još nick na forumu!

Tako da ne nasjedajte na njegove provokacije. On je Hyundai  :drive:

Niste valjda mislili da bih ja vozio te Talijanske poluproizvode...<br /><br />Mozete slobodno brisat profil. Ja nisam ljubitelj Alfi ni tih Fiata.

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #13867 u: 03-04-2021, 08:14:43 »

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.0 JTS & 75 3.0 12v & 595 Comp. & Abarth 124
    • Losinj
« Odgovori #13868 u: 03-04-2021, 08:27:48 »

:off

jura brzi   =   Zdravko ,Seni KT . I30 KT , 147 kt i pitaj boga koji još nick na forumu!

Tako da ne nasjedajte na njegove provokacije. On je Hyundai  :drive:

Niste valjda mislili da bih ja vozio te Talijanske poluproizvode...<br /><br />Mozete slobodno brisat profil. Ja nisam ljubitelj Alfi ni tih Fiata.

Ludi Senko, on mi dođe kao "dubravko terzic, lice sa osobne" ovog foruma  :D

Offline Sucker

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #13869 u: 03-04-2021, 09:13:31 »
Giulia i Stelvio su proslost i nebitni modeli. Tu su samo da se broji sa Alfa ima 2 modela dok ne stignu Tonale, Giulietta i B SUV. Doživjeli su fijasko na trzistu, kupci su rekli da ih ne zele.
Sada ce biti veselo sa odrzavanjem polovnih automobila, jer proizvodjacima zamjenskih dijelova nije bas isplativo raditi dijelove za mali broj potencijalnih kupaca.

Tonale razvlace skoro 4g, nisu bili u stanju da ga zavrse. Da nije uletio PSA imali bi novog Kamala.
I da, vec mu treba reduzajn jer vise nema svjezinu.

Nažalost ovo što si napisao je 100% točno,samo Bara to ne može i ne želi shvatiti(prije ovo drugo nego ovo prvo).

Ajmo ispočetka,godina Gospodnja 2015. nakon desetlječa fijaska na sva zvona se oglšava veliki povratak Alfe u premum segment,koji će konkurirati najboljima,a možda i negjde biti najbolji u klasi. Sve bi to bilo super i OK da to nisu lažljivi nesposobni Talijani koji su taj isti dolazak i povratak Alfe najvaljivali godinama,pa je svaki put bio ćorak. Ljudi su im se već onda smijali u facu kada su čuli njihove nebulozne planove o 400 000 tisuća prodanih Alfi godišnje. Konačno sa milijun odgoda predstave ultra platformu(ovo nije ironija) i Giuliu i Stelvia,izbor motora je jednak broju prstiju frajera koji radi u pilani,izbor karosernija je još manji od toga,nepotpune opreme,ali i dalje notorne laži kako će "next time this year" biti kupe,pa novi motori pa novi SUV,pa nova Alfa koja će konkuritat E klasi,seriji 5,A6... godina je 2021. Alfa i dalje ima sada 2 stara modela,sa jednakim izborom motora kao i godine gospodnje 2015/16,auti su minimalno promijenjeni unutra,doslovno šminka,nikakvo podizanje kvalitete unutrašnjisti,izbor opreme identičan kao pred 6. godina,infotaiment sramotan i za Tatu,kamoli za wanna be premuma koji tvrdi da to je.

Auti se ne prodaju,tj. veća su ekskluziva nego Ferrari negdje u rangu sa Paganijem,love nema,novog SUV-a nema(ne,nevolim suv-ove,ali oni su danas must have,ako želiš išta zaraditi),servisno prodajna mreža je tragikomična,kako kod nas(mi smo nebitni),tako i u belome svijetu. Alfa je propala,koncern im je propao,para nemaju,znanja očigledno nemaju,ono što imaju je jezičina i laž,laž i još malo laži. Više to nitko ne puši,pa ni oni sami.

Kada si nesposoban kao što su oni nesposobni onda dođe netko tko ima love,tko je sposobniji i kupi te,pardon Bara znam,znam nitko nikoga nije kupio nego je FCA taj koji će voditi glavnu riječ :clap: :smijeh(nisi li tako mjesecima govorio,a naravno da je pričan na kraju dijametralno suprotna)?!

Sada su neka čuđenja,omalovažavanja,ljudi su šokirani(vjerojatno samo tu na ovom forumu)kako će se rezat troškovi i od poznate stare Alfe neće biti niti A. Da slažem se,vrlo vjerojatno će od Alfe napraviti varijaciju na temu kakva je bila tamo početkom 2000 godina kada su bili spojeni sa GM-om i kada je to bio prepakirani Opel,ali ne žalim ih. Imali su mogućnosti,imali su love(ili su lagali da su imali,kao što lažu cijelo vrijeme) i napravili su apsolutno ništa. Sada neka kusaju svoja sranja,koja će se prodavati na veliku žalost mnogih.

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #13870 u: 03-04-2021, 09:19:29 »

Offline kizo

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #13871 u: 03-04-2021, 10:46:18 »
Nažalost ovo što si napisao je 100% točno,samo Bara to ne može i ne želi shvatiti(prije ovo drugo nego ovo prvo).

Ajmo ispočetka,godina Gospodnja 2015. nakon desetlječa fijaska na sva zvona se oglšava veliki povratak Alfe u premum segment,koji će konkurirati najboljima,a možda i negjde biti najbolji u klasi. Sve bi to bilo super i OK da to nisu lažljivi nesposobni Talijani koji su taj isti dolazak i povratak Alfe najvaljivali godinama,pa je svaki put bio ćorak. Ljudi su im se već onda smijali u facu kada su čuli njihove nebulozne planove o 400 000 tisuća prodanih Alfi godišnje. Konačno sa milijun odgoda predstave ultra platformu(ovo nije ironija) i Giuliu i Stelvia,izbor motora je jednak broju prstiju frajera koji radi u pilani,izbor karosernija je još manji od toga,nepotpune opreme,ali i dalje notorne laži kako će "next time this year" biti kupe,pa novi motori pa novi SUV,pa nova Alfa koja će konkuritat E klasi,seriji 5,A6... godina je 2021. Alfa i dalje ima sada 2 stara modela,sa jednakim izborom motora kao i godine gospodnje 2015/16,auti su minimalno promijenjeni unutra,doslovno šminka,nikakvo podizanje kvalitete unutrašnjisti,izbor opreme identičan kao pred 6. godina,infotaiment sramotan i za Tatu,kamoli za wanna be premuma koji tvrdi da to je.

Auti se ne prodaju,tj. veća su ekskluziva nego Ferrari negdje u rangu sa Paganijem,love nema,novog SUV-a nema(ne,nevolim suv-ove,ali oni su danas must have,ako želiš išta zaraditi),servisno prodajna mreža je tragikomična,kako kod nas(mi smo nebitni),tako i u belome svijetu. Alfa je propala,koncern im je propao,para nemaju,znanja očigledno nemaju,ono što imaju je jezičina i laž,laž i još malo laži. Više to nitko ne puši,pa ni oni sami.

Kada si nesposoban kao što su oni nesposobni onda dođe netko tko ima love,tko je sposobniji i kupi te,pardon Bara znam,znam nitko nikoga nije kupio nego je FCA taj koji će voditi glavnu riječ :clap: :smijeh(nisi li tako mjesecima govorio,a naravno da je pričan na kraju dijametralno suprotna)?!

Sada su neka čuđenja,omalovažavanja,ljudi su šokirani(vjerojatno samo tu na ovom forumu)kako će se rezat troškovi i od poznate stare Alfe neće biti niti A. Da slažem se,vrlo vjerojatno će od Alfe napraviti varijaciju na temu kakva je bila tamo početkom 2000 godina kada su bili spojeni sa GM-om i kada je to bio prepakirani Opel,ali ne žalim ih. Imali su mogućnosti,imali su love(ili su lagali da su imali,kao što lažu cijelo vrijeme) i napravili su apsolutno ništa. Sada neka kusaju svoja sranja,koja će se prodavati na veliku žalost mnogih.
mene samo zanima od kuda toliko volje i potrebe pisati toliko gluposti da se ne da nikome ni čitati  :gay: :dontno:

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
« Odgovori #13872 u: 03-04-2021, 11:10:59 »
mene samo zanima od kuda toliko volje i potrebe pisati toliko gluposti da se ne da nikome ni čitati  :gay: :dontno:
Volje čovik očigledno ima, a što je tu glupost?
Velika većina napisanog je istina.
Ako se ne da tebi, ne znači da se ne da čitati drugima.
Bar neki smisleni tekst u beskonačnom moru (praktički jednih te istih) slika.
« Zadnja izmjena: 03-04-2021, 11:12:08 od James »

Offline c.c2

• Na probi
  • *
    • Zagreb/Dubrovnik
« Odgovori #13873 u: 03-04-2021, 11:18:05 »
Na zalost, slazem se. Nece na dobro...

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Offline Sucker

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #13874 u: 03-04-2021, 11:19:06 »

Daj mi citiraj glpuost i neistinu iz mojeg posta? Možeš od početka prema kraju i obrnuto,možeš iz sredine prema početku,pa prema kraju,pa se vrati na sredinu,pa odi na kraj (tako nekako su razmišljali ovi u FCA dok nisu došli tu gdje jesu dan danas,na rub propasti).

Offline kizo

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #13875 u: 03-04-2021, 11:20:10 »
ma sve 5, samo dalje tako, ali ovoliko pljuvanja pod zadnje po Alfa brendu nema ni od strane folcika fanova  :dontno:
a da netko hoće pročitati iskustva o Giuliji ili Stelviu nema šta pročitati samo mlačenje prazne slame o Peugeotu kako će na svoje modele lijepiti Alfinu znaćku

Morski Vuk

• Gost
« Odgovori #13876 u: 03-04-2021, 12:03:52 »

Prije bih rekao da se ljudima ne da gledati beskonačno kopipejstanje slika određenih persona koji svoje komplekse i neispunjenost liječe kroz fanatizam prema brandu.

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #13877 u: 03-04-2021, 12:19:06 »
Alfa na rubu propasti se natječe u F1,
BMW na vrhuncu slave se natječe u..?

Upravo to je razlika između brenda koji je legenda automobilizma i brenda za pozere

Offline c.c2

• Na probi
  • *
    • Zagreb/Dubrovnik
« Odgovori #13878 u: 03-04-2021, 12:39:13 »

Upravo to je razlika između brenda koji je legenda automobilizma i brenda za pozere
Kolega, natjece joj se znak, zakeljen na bolid jer je  placen kao sponzor.
Treba malo i realan bit.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Morski Vuk

• Gost
« Odgovori #13879 u: 03-04-2021, 12:41:48 »
Fascinnatno kako su puna usta BMWa iako ga nitko nije spomenuo.

Hyundai se natječe u WRCu, Aston Martin nije.

Šta će Aston, Brand bez povijesti i sportske tradicije za pozere.

Offline Matej156

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 159 1.9 JTS & 156 1.9 JTD
    • Ivanovci Đakovački, Hrvatska
« Odgovori #13880 u: 03-04-2021, 12:43:55 »

Aston je od ove godine u F1. A vec godinama je u Blanpainu i ostatku GT utrka

Offline jakov

• Član Alfa kluba 14
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Losinj
« Odgovori #13881 u: 03-04-2021, 12:46:55 »

Kako ga nitko nije spomenuo. Alfin infotejmet je loš po čemu? Po standardu koji je postavio BMW. Da nema bmwea, alfin bi bio top..

Ja ne kužim jednu stvar, sta ste svi navrli na politiku alfinih glavešina? Šta ste dioničari? Dobili otkaz u tvornici? Radite u PR-u? Koga peče penis koliko ce alfa prodati hdi tonalea ili stelvia?

Glavno da svako desetljeće izbace nešto što je fora voziti i to je to. A to uspijevaju već 40g

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Disco Volante

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
« Odgovori #13882 u: 03-04-2021, 13:03:28 »

Bemti mjerila  :tooth
Ali onda nema dvojbe, Mercedes postaje prvi izbor kod kupnje  :pivo:

Offline Ivo

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #13883 u: 03-04-2021, 13:03:32 »
Tak je. Zato se voli alfa. Pa nije nikad ni bila top po prodaji. Niti je imala vise od par modela u ponudi. Pa kaj?
Na kraju, srce je uvijek u pravu! Bas sam se dovezao u šibenik, fina vožnja pa autocesti...
I na kraju, opet sam se okrenuo na parkingu. I fotkao. To je to, jebi ga.

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
« Odgovori #13884 u: 03-04-2021, 13:05:31 »
Tak je. Zato se voli alfa. Pa nije nikad ni bila top po prodaji. Niti je imala vise od par modela u ponudi. Pa kaj?
Na kraju, srce je uvijek u pravu! Bas sam se dovezao u šibenik, fina vožnja pa autocesti...
I na kraju, opet sam se okrenuo na parkingu. I fotkao. To je to, jebi ga.

Pa 156 se prodala u zavidnom broju...159 i Giulia su generirale opasan pad krivulje prodaje.

Offline Ivo

• Starosjedioc
    • Zagreb
« Odgovori #13885 u: 03-04-2021, 13:09:24 »
Pa 156 se prodala u zavidnom broju...159 i Giulia su generirale opasan pad krivulje prodaje.
Ali opet malo prema nekim drugim. I bila je relativno jeftina. Frend je uzeo 1,8 TS 140 ks oko 150000 kn. Sad za tu lovu dobijes fabiju...

Offline Matej156

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 159 1.9 JTS & 156 1.9 JTD
    • Ivanovci Đakovački, Hrvatska
« Odgovori #13886 u: 03-04-2021, 13:16:56 »
Kog boli k kak se prodaje. Ako hoces kupis, ako ne kupis BMW-a

Offline piquet

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • SYMY
    • Zagreb
« Odgovori #13887 u: 03-04-2021, 13:23:30 »
upravo to...moj stelvio vjerojatno već ima par desataka tisuća kilometara na satu :D
MiTo

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: jakov

Morski Vuk

• Gost
« Odgovori #13888 u: 03-04-2021, 13:33:22 »

Kako ga nitko nije spomenuo. Alfin infotejmet je loš po čemu? Po standardu koji je postavio BMW. Da nema bmwea, alfin bi bio top..

Ja ne kužim jednu stvar, sta ste svi navrli na politiku alfinih glavešina? Šta ste dioničari? Dobili otkaz u tvornici? Radite u PR-u? Koga peče penis koliko ce alfa prodati hdi tonalea ili stelvia?

Glavno da svako desetljeće izbace nešto što je fora voziti i to je to. A to uspijevaju već 40g

O čemu bi trebali razglabati? O kuore sportivo osjećaju dok gledamo 375 kopi pejst slika na forumu, lijepimo smajliće i u maniri sjeverne Koreje odobravamo svaki Alfin pokret?

Aha, možemo o kupcima koji mjesecima čekaju cjenik, ili onima koji su slabije sreće pa preko godine dana čekaju banalni rezervni dio da bi mogli oprati šajbu?

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #13889 u: 03-04-2021, 13:56:01 »
Ako se nema o čemu pametnom raspravljati , onda je bolje o ničemu .
U svakom slučaju bolje je stavljati fotografije , nego nepotrebno potencirati svađu.
Neki su ovdje na rubu da napuste forum.  :wait: