Posto nisam ozbiljan kupac

, dali su mi da probam Giuliu 2.2 Diesel 180KS sa manuelnim menjacem. Sto se tice pozicije sedenja, jako je dobro sto se moze sediste podesiti da se bas nisko sedi i svidja mi se sto se i u toj najnizoj poziciji vide delovi haube. Nije mi se svidelo sto se nagib sedalnog dela ne moze posebno podesiti na ovim sesdistima sa manuelnim podesavanjem, samo kod elektricnog podesavanja je to moguce, rece mi domacin. Onda krenusmo u voznju, na autu su bile 17ce, prvo sam vozio u modu N, volan se okrece tada jako lako i nervozno, a davanje gasa nije bas dirketno, mora se bas pritisnuti da bi se nesto dogodilo. U A modusu je sve jos nepovezanije, a u D konacno volan dobija tezinu u moze lepo da se vozi, a davanje gasa je direktno. Kad bih imao Giuliu mislim da bih je vozio ili u A modu po kisi i snegu, a za sve ostale sizuacije D mod. Menjac je lagan, ok se salta, ne mora iz ramena kao kod moje

, ne svidja mi se samo sto je tako visoko postavljena rucica. Kad se podigla temperatura ulja, dodjose na red i par krivina, kroz koje auto jako lepo prolazi, vrlo je direktan i ima se osecaj da se rotira oko centra, pritom je zakucan za podlogu i nema naginjanja. Prelazak preko rupa je ugladjen i Giulia deluje vrlo udobno. U sustini vozne osobine su odlicne i zato je i vredi kupiti. Mislim da je to najvaznije kod auta, sve ostalo su manje bitne stvari.