18-04-2026, 19:47:04

Autor Tema: Alfa Romeo Giulia  (Posjeta: 1164880 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

James Hunt

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Alfa Romeo Giulia
« Odgovori #3060 u: 12-05-2016, 17:42:46 »
Za jedno 5-6 godina kad je švabo bude prodava tik prije velikog servisa  :D
Bolje pričekati da odradi veliki  :tooth

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #3061 u: 12-05-2016, 17:53:01 »
Bolje pričekati da odradi veliki  :tooth
Radije ga ja sam odradim nije ni svabija sta je bila

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #3062 u: 12-05-2016, 18:01:47 »
Radije ga ja sam odradim nije ni svabija sta je bila

Zanimljivo da od ljudi bez predrasude prema Talijanima većina tvrdi da će te Nijemac prije nasapunat.

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #3063 u: 12-05-2016, 18:03:58 »
Zanimljivo da od ljudi bez predrasude prema Talijanima većina tvrdi da će te Nijemac prije nasapunat.
Ja imam konkretan dokaz u kutiji u garazi i racun i zig u servisnoj

Nije bolest sve što boli

Silver72

• Gost
« Odgovori #3064 u: 12-05-2016, 18:23:37 »

:ok: svi su lopovi samo smo mi anđeli  :D :D

Offline Vendetta

• Član Alfa Kluba 5
  • Sa stažom
  • *
  • Montreal Verde Giulia QV
    • Split
« Odgovori #3065 u: 12-05-2016, 18:38:11 »
Ne visim po Njemačkim autokućama rabljenih automobila ali čini mi se da su velika većina vlasnici Turci, Libanonci, Srbi, Hrvati, Bosanci itd... ovako jugo-istok style...

I ako nisi s njima dobar nasapunjaju te da te mississippi ne može isprat  :tooth

Offline Domi199

• Pripravnik
  • **
    • Velika Gorica
« Odgovori #3066 u: 12-05-2016, 19:20:35 »
Na mobile.de

2.2 jtdm 50 tisuća eura
QV piše 70 tisuća eura

Hmmmmm pa to je stvarno mala razlika između 180 i 510ks

Offline ronferka

• Učim polako
« Odgovori #3067 u: 12-05-2016, 19:23:23 »
50k moze kostat jedino 180 ks, super oprema + doplate + Zf8 mjenjač. I tada je ispod 50k vecinski.

Od 37 starta 2.2 jtd 180 super manual.

Online a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #3068 u: 12-05-2016, 19:33:45 »

Offline zvrnn

• Starosjedioc
  • Nema Alfa
    • Rijeka
« Odgovori #3069 u: 12-05-2016, 20:07:58 »
Na mobile.de

2.2 jtdm 50 tisuća eura
QV piše 70 tisuća eura

Hmmmmm pa to je stvarno mala razlika između 180 i 510ks

Pa bagatela kazem ja  QV  :)

Silver72

• Gost
« Odgovori #3070 u: 12-05-2016, 20:10:20 »

:ok:20 000 eura zaradimo za cirka 15 dana  :D :D

James Hunt

• Gost
« Odgovori #3071 u: 12-05-2016, 20:40:47 »
Ja sam to odma reko....4-5 godina star super auto ćeš moć uzet vjerujem za 30-ak majmuna.

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4 turbo benzina
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #3072 u: 12-05-2016, 22:34:02 »

Ovakvu kombinaciju želim.  :love:  :Rock:
« Zadnja izmjena: 12-05-2016, 22:43:05 od tomo AR 159 »
Il cuore ha sempre ragione

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #3073 u: 12-05-2016, 23:10:28 »

Online a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #3074 u: 12-05-2016, 23:33:45 »
España auto show

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #3075 u: 13-05-2016, 12:50:22 »
Zanimljive opservacije sa alfaownera(engleski valjda znate???):

"I'm in Germany and I just don't get the myth of German car build quality reliability. If anything BMW and Audi game the system.
For the first 2-3 years you get free road side assistance and the purpose of this is so when your nice German car breaks down it doesn't get reported to Dekra or ADAC as a breakdown. Thus the German cars seem to be more reliable, but once they get past this point the reliability decreases. This is obviously not the whole story but it is an interesting myth that car reviewers like to propagate so that they can keep access to their free cars

If you look at the Giulietta (a newish Alfa), you'll see that that the reliability is actually better with higher mileage and that is real data not a car reviewers viewpoint. "

"Lovely to look at blah blah blah blah interior quality nice but not as good as an Audi blah blah blah blah 50:50 weight distribution blah blah blah blah not as firm as an M3 blah blah blah blah sounds good but not as good as an AMG blah blah blah blah don't worry about the lack of a manual box blah blah blah blah wait to drive it on poor quality UK roads blah blah blah blah first decent Alfa in 20 years blah blah blah blah same price as an M3 blah blah blah blah make or break car blah bla...........................................

How many of them actually drove the car, it sounds like they drew straws for one of them to have a go then swapped stories down the pub!"

"Very positive reviews, yet almost none gives it 5 stars. I think this finally proves the silly bias the English-speaking motoring press has (German paymasters concept comes to mind). Hardly any proper criticism, and yet they dock a half star or a full one. They know well that most people won't actually read - see the stars and go "BMW M2/3/4/5 got 5, it sucks!". "

"I am also wondering what is so wrong about British B-roads that they get mentioned in basically every car review I come across...
I came to the conclusion it's just a generic excuse reviewers use to say something bad about cars they don't like, but have nothing inherently wrong with them; Tiff Needell and Chris Harris seem to be particularly prone to this.

Harris in particular has lost any credibility to me with his pants-poor review of the 4C - he was raving all the time about how great his Porsche was and trying so desperately to find faults in the 4C; His very facial expression translated into "it's great but I don't like it, need to find an excuse" - To the point he complained about the steering being "hard to keep straight" and following the road "cresting", citing "British roads" as the source of the issue. Who could expect that - a basic, simply designed lightweight coupe' with no steering assists translating every single chip and stone on the road into feel on the wheel?

Also, that ZF box was praised into heavens when BWM used it, then Jag...now that's on an Alfa, it's "sluggish"..."

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #3076 u: 13-05-2016, 13:11:06 »
PR i kes cine cuda

Ajde ti popljuj bmw naspram alfe pa budes kitu vise testirao

Nije bolest sve što boli

Offline noDi

• Član Alfa Kluba 9
  • Sa stažom
  • *
    • Rijeka
« Odgovori #3077 u: 13-05-2016, 13:28:31 »
Zanimljive opservacije sa alfaownera(engleski valjda znate???):

"I'm in Germany and I just don't get the myth of German car build quality reliability. If anything BMW and Audi game the system.
For the first 2-3 years you get free road side assistance and the purpose of this is so when your nice German car breaks down it doesn't get reported to Dekra or ADAC as a breakdown. Thus the German cars seem to be more reliable, but once they get past this point the reliability decreases. This is obviously not the whole story but it is an interesting myth that car reviewers like to propagate so that they can keep access to their free cars

If you look at the Giulietta (a newish Alfa), you'll see that that the reliability is actually better with higher mileage and that is real data not a car reviewers viewpoint. "

"Lovely to look at blah blah blah blah interior quality nice but not as good as an Audi blah blah blah blah 50:50 weight distribution blah blah blah blah not as firm as an M3 blah blah blah blah sounds good but not as good as an AMG blah blah blah blah don't worry about the lack of a manual box blah blah blah blah wait to drive it on poor quality UK roads blah blah blah blah first decent Alfa in 20 years blah blah blah blah same price as an M3 blah blah blah blah make or break car blah bla...........................................

How many of them actually drove the car, it sounds like they drew straws for one of them to have a go then swapped stories down the pub!"

"Very positive reviews, yet almost none gives it 5 stars. I think this finally proves the silly bias the English-speaking motoring press has (German paymasters concept comes to mind). Hardly any proper criticism, and yet they dock a half star or a full one. They know well that most people won't actually read - see the stars and go "BMW M2/3/4/5 got 5, it sucks!". "

"I am also wondering what is so wrong about British B-roads that they get mentioned in basically every car review I come across...
I came to the conclusion it's just a generic excuse reviewers use to say something bad about cars they don't like, but have nothing inherently wrong with them; Tiff Needell and Chris Harris seem to be particularly prone to this.

Harris in particular has lost any credibility to me with his pants-poor review of the 4C - he was raving all the time about how great his Porsche was and trying so desperately to find faults in the 4C; His very facial expression translated into "it's great but I don't like it, need to find an excuse" - To the point he complained about the steering being "hard to keep straight" and following the road "cresting", citing "British roads" as the source of the issue. Who could expect that - a basic, simply designed lightweight coupe' with no steering assists translating every single chip and stone on the road into feel on the wheel?

Also, that ZF box was praised into heavens when BWM used it, then Jag...now that's on an Alfa, it's "sluggish"..."
Ovaj dio o asistenciji je za njemacka vozila je imteresantan, nisam to znao.. a sto se tice fifth geara mislim da je svima jasno da favoriziraju vozila proizvedena u svabiji. Bas danas gledam usporedni test 911 gt3 i 458 italia speziale i Harris govori da mu italia ima ruzan zvuk (???) i premalo opreme a auto napravljen da bude track ready bez nepotrebnih gluposti. Gledao sam i taj test 4c kojeg je vozila Vicki i sve super ali auto je tvrd za njihove ceste (a cesta ono strava) prenervozan, ne mozes se opustit i nije za svakodnevnu upotrebu. Pa normalno da nije to je dvosjed, nece nitko kupit takav auto s namjerom da ide svaki dan u grad na posao i parkirat ga na bankinu ili ne znam vozit babu doktoru. Inace bez obzira volim pogledat fg jer su dosta zabavni.

Offline tomo AR 159

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4 turbo benzina
    • Zagreb - Sesvete
« Odgovori #3078 u: 13-05-2016, 13:59:54 »

Jaoooooo  :love:   :care   :Rock:
Il cuore ha sempre ragione

Offline ElRa

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #3079 u: 13-05-2016, 14:00:09 »

Ovo je ono cega sam se plasio. Pogledajte zavrsetke A stuba i razliku izmedju lijeve i desne strane. Razumijem predserijski je model, ali su barem u objavi za medije i to udarne, mogli da sakriju nepreciznosti u izradi ako nista onda photoshopom...
Giuliu je trebalo raditi negdje na sjeveru, Torino, Milan.

Offline noDi

• Član Alfa Kluba 9
  • Sa stažom
  • *
    • Rijeka
« Odgovori #3080 u: 13-05-2016, 14:10:11 »
(Image removed from quote.)

Ovo je ono cega sam se plasio. Pogledajte zavrsetke A stuba i razliku izmedju lijeve i desne strane. Razumijem predserijski je model, ali su barem u objavi za medije i to udarne, mogli da sakriju nepreciznosti u izradi ako nista onda photoshopom...
Giuliu je trebalo raditi negdje na sjeveru, Torino, Milan.
Au fak. Koji lapsus

James Hunt

• Gost
« Odgovori #3081 u: 13-05-2016, 14:30:11 »
Ma to je sjena, krivi kut sunca.

Offline rpichler

• Ovisnik o alfistima
  • Stelvio 2.2 210 Q4 Super Plus
    • Rijeka
« Odgovori #3082 u: 13-05-2016, 14:31:57 »
Čime se vi zamarate...

Ajmo karte na sunce od forumske ekipe, gdje god bili: koliko vas je sjelo u novu Giuliu?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Photographer with a love/hate relationship with Alfa Romeo :ar: :love:

Trenutni auto: Alfa Romeo Stelvio 2.2 210 Q4 Super Plus Grigio Vesuvio

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #3083 u: 13-05-2016, 14:32:11 »
Što je najgore ima bit da je sjena. :smijeh Ali pratim i Britance i Talijane, Nijemce neću i ne planiram. i naravno da se Balkanci jedini uhvate baš toga. :Hihi:

Offline Maegor

• Pripravnik
  • **
    • Oldenburg - DE
« Odgovori #3084 u: 13-05-2016, 14:44:53 »
Ja pratim nijemce i oni jedini ništa nisu ocjenjivali, nema zvjezdica niti ičega. Jer auti su samo probani i ocjena neće biti dok ne bude full test moguć.

Inače prodaja u njemackoj je počela katastrofa, službeno je u prodaji, ima i konfigurator, ali dileri još uvijek ne mogu naručiti aute sa svim opcijama koje su navedene. Par likova čeka već tjedan dana da naruce QV i pizde lagano.
Električna sjedala trenutno nisu raspoloživa, keramičke kočnice i HarmanKardon

Offline ElRa

• Sa stažom
    • Sarajevo
« Odgovori #3085 u: 13-05-2016, 14:45:48 »
Nema veze, moze biti da je i sjena, ali je trebalo sakriti. Svi znamo da ce se auto novinari uhvatiti ovih detalja i reci:

minus: ne moze da stane flasa od pola litra, mobitel se sporo puni, veliki centralni greben i slicne gluposti i onda losa zavrsna obrada

Offline Mariner

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #3086 u: 13-05-2016, 14:54:44 »
Čime se vi zamarate...

Ajmo karte na sunce od forumske ekipe, gdje god bili: koliko vas je sjelo u novu Giuliu?

Sjedio i vozio se na 15-ak min (nisam ja vozio). nemam zamjerki, sve štima ali za pravi doživljaj ne mogu reći s obzirom da nisam sjeo za upravljač

Offline bestija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #3087 u: 13-05-2016, 14:55:30 »
PR i kes cine cuda

Ajde ti popljuj bmw naspram alfe pa budes kitu vise testirao

Nije da je sve sto posto kako kaze..al u.pravu je
« Zadnja izmjena: 13-05-2016, 19:34:04 od a.m.alfa »
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline Vasko

• Moderator
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 FL 1.9 JTDm 8V
    • Pula
« Odgovori #3088 u: 13-05-2016, 15:30:05 »
Čime se vi zamarate...

Pogledao QV-jku izvana u listopadu prošle godine.. Bila zaključana. Na auto showu je naravno nije ni bilo, kao ni ostalih predstavnika talijanske auto industrije. Prije par dana prošao Europu poprijeko i još pitam gdje bi se mogla probati.. kažeš nigdje prije 28.05.

Tako da to što je masa ljudi nije vidjela, nije baš zato što su okretali glavu u drugu stranu... A kada kasniš sa svime onda jednostavno moraš biti spreman na komentare i analize slika jer su te slike sve što zaljubljenici imaju. Ono što sam rekao prije masu vremena, i još uvijek stojim pri tome, je da su iako su kasnili - prerano predstavili Giuliu. Znam datum je bio vezan na rođendan, ali eto komotno su je mogli predstaviti godinu kasnije.

Nemojte ovo shvatiti kao pljuvanje po Alfi, već nezadovoljstvo nekim njihovim poslovnim odlukama jer smatram da se Alfa mogla vratiti na pozornicu na puno bolji način nego što trenutno vodstvo FCA odrađuje. Naravno da moje mišljenje nije ni najmanje bitno jer nisam kupac za Giuliu, vrlo vjerojatno ni polovnu...

Offline rpichler

• Ovisnik o alfistima
  • Stelvio 2.2 210 Q4 Super Plus
    • Rijeka
« Odgovori #3089 u: 13-05-2016, 15:31:41 »
Da se mene pita, mogli su komotno proizvoditi 159tku do 2014 kad su vec vidjeli da ce kasniti s Giuliom.

Ili proizvesti 20.000 auta, prodali bi se 100%

Photographer with a love/hate relationship with Alfa Romeo :ar: :love:

Trenutni auto: Alfa Romeo Stelvio 2.2 210 Q4 Super Plus Grigio Vesuvio