Pa svi se prodaju sony ima prste u svemu svi postoje na trzistu pa i telefunken
Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk
Sony je danas na marginama u usporedbi onoga što je bio prije 40 godina.
Grundiga je kupio BEKO, ni sam neznam šta danas štancaju jer zadnji njihov proizvod s njihovim logom sam vidio pred 20 godina.
Telefunken današnji je sprdnja u odnosu na oo što je bio 60-ih, 70-ih i 80-ih, spao je na proizvodnju jeftinih radio uređaja, televizora za apartmane i budilica koje se prodaju u Konzumu i Pevecu.
Mislim ako i dalje ne shvaćaš poantu onoga što želim reći, onda odustajem jer stvarno nema smisla.
Koga briga za trziste. Zivi se od ljubavi. Na forumu imas mozda 5 aktivnih clanova koji bi si mogli priustiti auto te cijene bez da im zivot pati. Ajmo na njih racunati kao na kupce a ostatak drzave je nebitan. Alfa je trebala samo clanovima klubova po svijetu ponuditi kupnju tog ekskluzivnog modela. Ne cijelom trzistu. Treba to zasluziti...nije to tek tako. Nek je kvalitetna i distancirana od klosarskih modela pa ce 2020. u salonima jos stajati modeli proizvedeni 2016.
Kvaliteta je preduvjet za bilo sta. Ali dobar marketing i cijena pristupacnija od konkurencije je ono sto ce odluciti o prodajnim brojkama. Popricajte sa svijetom oko sebe. Hrpa ljudi nema pojma da postoji neka Alfa Giulija. Znaju zanesenjaci i Alfisti. Ostalima je tako svejedno za taj model. A ostalih je puno previse. Tako da, prodaju cine velika trzista na kojima se jednostavno mora pofajtati sa cijenom, uvjetima i marketingom...
Ove "ubode" od Alfista kojima je vrhunac Alfizma čađara sa prednjim pogonom ne treba shvacati ozbiljno 
I kao sto je Antonio napisao...povijest moze dopuniti cijelu pricu ali se prica ne moze temeljiti na povijesti.

Ovo zadnje je super napisano. Taj
heritage kojeg Alfa ima, neki bi dali sve za to, ali od toga se ne živi. Ljudi danas ne kupuju auto marke X jer ju baš želi, jer ju je vozio njegov otac ili djed itd. Danas je izbor ogroman, i svatko želi najviše za svoj novac.
BMW prodaje "gole" trojke za 33 333€ jer može, jer ima značku na haubi i jer su ljudi spremni platiti 33 333€ za njega, a mogu za te novce dobiti puno više.
Alfa ne može doći s takvom politikom cijena nakon 30 godina hibernacije, jer je globalno gledano potpuno nebitan brend, ljudi van Europe praktički ni neznaju za nju.