18-04-2026, 12:14:40

Autor Tema: Alfa Romeo Giulia  (Posjeta: 1164686 vremena)

Antonio i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline alfaKT

• Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
  • Spol: Muški
    • Kutina
Odg: Alfa Romeo Giulia
« Odgovori #270 u: 01-10-2015, 13:03:55 »
tko će to dočekati? Izgleda da normalne verzije nece biti do iduce jeseni na cestama, neki predvidjaju i do proljeca 2017.   :what: za to vrijeme ce svi konkurenti izbaciti bolje i naprednije modele  :gay: totalno razočaranje, predstaviti auto i onda vidimo se za godinu-dvije  :dick:

Online Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #271 u: 01-10-2015, 13:10:40 »
Civilne verzije se predstavljaju u Ženevi, dakle 3 mj 2016 i odmah poslje toga ide u salone.

Offline draak

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • LD 12
    • Bruxelles
« Odgovori #272 u: 01-10-2015, 13:12:47 »
tko će to dočekati? Izgleda da normalne verzije nece biti do iduce jeseni na cestama, neki predvidjaju i do proljeca 2017.   :what: za to vrijeme ce svi konkurenti izbaciti bolje i naprednije modele  :gay: totalno razočaranje, predstaviti auto i onda vidimo se za godinu-dvije  :dick:

Dok Giulia izadje, novi M4 ce vec imati 7:35 vrijeme kruga...
:ar:

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #273 u: 01-10-2015, 13:13:03 »
polako , kud zurite , treba talijanima da se organiziraju   :wait: :hshake:

:hehe:

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #274 u: 01-10-2015, 19:44:20 »
Prototipo di cerchio in carbonio per l' Alfa Romeo Giulia Q.v.

James Hunt

• Gost
« Odgovori #275 u: 02-10-2015, 15:54:56 »
Civilne verzije se predstavljaju u Ženevi, dakle 3 mj 2016 i odmah poslje toga ide u salone.
Pa brzi su...samo 9 mjeseci od inicijalne prezentacije i crvene QV 2.9 V6.

Online Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #276 u: 02-10-2015, 16:05:13 »
Ni meni nije najjasnija ta sema da auto puste u prodaju skoro godinu dana nakon predstavljanja, al eto.
Mislim da su se malo preracunali s testiranjima, a vec su prekoracili sve moguce rokove, pa su morali posto poto nesto pokazat vec ove godine.

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #277 u: 02-10-2015, 18:19:31 »
koje rokove  :?:
pred 3 mjeseca je quatroute bio kalendar na kojem stoji da giulia izlazi 2016 u 4 mjesecu.

Online Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #278 u: 02-10-2015, 18:23:13 »
Opcenito sve moguce rokove za nasljednika 159.

Jos od 2011 izlazi eto samo sto nije, a docekali smo ga tek u 2015.

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK
« Odgovori #279 u: 02-10-2015, 18:28:00 »
pa jos nije izasla  ::) ono je samo glinenea izvedba  :hehe:

Offline sale 75

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 JTDm Q2
    • aljmaš
« Odgovori #280 u: 02-10-2015, 19:27:51 »
bolje da se čeka pa da krenu radit aute sa konkretnim planovima nego da su nastavili izbacivat samo da se ima nešta u ponudi iako nitko ne kupuje

Offline 156 sp1 rosso

• Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
« Odgovori #281 u: 03-10-2015, 18:27:53 »
A to vas jako brine, u niskom startu za uplatu  :hap:

Je Grdi brine ,brine. Ovako budemo tek za 6 godina kupovali ,a ne za 5. ::)
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #282 u: 03-10-2015, 19:48:55 »

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #283 u: 03-10-2015, 21:47:15 »

Offline ozze

• Na probi
  • *
    • Tuzla BiH
« Odgovori #284 u: 05-10-2015, 16:44:24 »
Pitanje? Da li se zna za novi dizel 2.2 da li ce imati Adblue i SCR  ili ce emisju NOx rjesavati tzv. vrhunskom mehanikom? :smijeh
Citao sam na forumima gdje se skupljaju VW "strucnjaci" da Gulija 2.2 dizel ima odlivenu glavu motora i izduvnu granu zajedno a neki kazu da ce i kuciste turba biti sa njima u monobloku a sve radi smanjenja NOx:?: :?: :?: :?: :?: lupetanja nagadjanja ili sta vec???? Ima tu jos prica o smanjenoj frikciji motora,karikama i klipovima itd. Mozda zato kasni obicna verzija? Zna li tko sto? Bilo sto?

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #285 u: 05-10-2015, 17:58:55 »
Pitanje? Da li se zna za novi dizel 2.2 da li ce imati Adblue i SCR  ili ce emisju NOx rjesavati tzv. vrhunskom mehanikom? :smijeh
Citao sam na forumima gdje se skupljaju VW "strucnjaci" da Gulija 2.2 dizel ima odlivenu glavu motora i izduvnu granu zajedno a neki kazu da ce i kuciste turba biti sa njima u monobloku a sve radi smanjenja NOx:?: :?: :?: :?: :?: lupetanja nagadjanja ili sta vec???? Ima tu jos prica o smanjenoj frikciji motora,karikama i klipovima itd. Mozda zato kasni obicna verzija? Zna li tko sto? Bilo sto?

Koliko znam Giuliin 2.2 dizel neće veze imati sa onim u Cherokeeu i tu ne mislim samo na blok. Znači neće biti LNT nego SCR. Znam da su čak i MA testirali za taj dizel no ne znam hoće li ga imati.

Eto vidiš to je gore taj 2.2 dizel u Cherokeeu. Znači ovo narančasto na izlazu turbine je katalizator, DPF + LNT (FIAT to označava kao NSC).

Iako ne znam što će vau-vau "stručnjaci" znat kada njihovi njemački mediji dan danas tvrde da u Giuliu idu 1.4 MultiAir i 1.75 TBi, neki naravno spominju i već poznate JTD motori.

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #286 u: 05-10-2015, 21:37:13 »
@ ozze

Da ne bude zabune evo ti video službenog dobavljača Faurecie. Vjerojatno je video već bio. Pred kraj se spominju 2.0 Hurricane benzinac i 2.2 Multijet dizel. Te iste sam ja davno ovdje najavio. E kvaka je da u videu spominje nitrogen oxide reduction catalyst što je koliko znam naziv za SCR.

Offline ozze

• Na probi
  • *
    • Tuzla BiH
« Odgovori #287 u: 06-10-2015, 17:20:24 »
Hvala S.M. tek sada sam vidio na kraju klipa da pominju NOx reduction, previse sam se zanio citajuci komentare na clanke o VW dieselgate aferi pa sam potpuno smetnuo sa uma da je vec objavljeno da Giulia dizel dolazi sa katalitickim konverterom, zanimljiva je sva ta rasprava sa NOx na portalima...............ima tu puno brljotina, mislim da je SCR neizbjezan za Euro 6 normu kad je dizel u pitanju.
(samo urinea u ispuh  :Crazy :smijeh nikakva podvala o vrhunskoj mehanici kao iz njemackih fabrika otrovnih traktora)
« Zadnja izmjena: 06-10-2015, 17:41:57 od ozze »

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #288 u: 06-10-2015, 19:24:02 »
@ ozze

Nije to sve skupa tako jednostavno. Činjenica je da se sa SCR-om motor može prilagoditi za svaku eko normu koja postoji na svijetu. Praktično se može i bez toga samo će motor onda trošiti više i to je ono gdje je VW pao u SAD-u.
Meni to govori da bi 2.2 dizel mogao biti kod Giulie nuđen i u SAD-u.

E sada ima trik sa EU jer je u nas NEDC testiranje. Ti sada možeš složiti motor bez SCR-a da tako prođe Euro 6 i svi to obilno koriste kod jeftinijih i lakših auta pa i FCA. Jednostavno taj NEDC ne predstavlja ni približno prave uvjete vožnje i novi sistem testiranja bi trebao doći 2017. pod normom Euro 6c.

Trenutni 1.3, 1.6, 2.0 i 2.2 JTD svi redom zadovoljavaju Euro 6 normu bez SCR-a.

Evo video sa glavnim inženjerom koji priča o tom 2.2 JTD bez SCR-a i kako su postigli eko normu:

On govori zašto je povećan kapacitet sa 2 na 2.2 litre. Da su tu snagu(200 KS i 440 Nm) mogli postići sa 2.0 twin-turbo no da je motor više pod opterećenjem i da bi trebao SCR što bi sve skupa diglo cijenu, a oni su htjeli ostati u određenim cjenovnim okvirima. I tako je stari 2.0 narastao na 2.2 litre, a dobio je još bolji odziv na gas na niskim okretajima i kada turbo nema učinka ili ga ima jako malo. Ta kubikaža je postigla da je motor rasterećeniji i ima manje emisije NOx.
Ovdje je ipak cijena primarna jer će ići i u modele C-segmenta.

Tako da FPT će imati Euro 6 dizele i sa i bez SCR-a, ovisno o primjeni(skupa ili teška vozila) i treba li taj motor ići van EU ili ne.
« Zadnja izmjena: 06-10-2015, 19:25:58 od S.M. »

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #289 u: 07-10-2015, 14:29:36 »
Na FB netko napisao da je Alfa Giulia 2.0 sa 330 KS išla blizu 8:00 na 'ringu. Svakako zanimljivo, ne bih rekao da je nemoguće, a još manje neočekivano.

Offline ozze

• Na probi
  • *
    • Tuzla BiH
« Odgovori #290 u: 07-10-2015, 15:05:03 »
Opet ti hvala S.M. na pojasnjenjima  :thanks ,  te stvari sa vecim provrtima stubline poznate jos sa dolaskom zapremine 2.0 nakon 1.9 a sve radi smanjenja kompresije a time i NOx redukcije, ali ipak ostaje nedoumica sa ili bez SCR Giulia  :?:, na tragu prethodnog posta koji si postavio je i rasprava zasto Reno-ov dizel 1.6 u meganu nema SCR a isti licenciran u Mercedesu koristi SCR ali cini mi se da je 4 KW jaci, ali da ne bi bilo sad vec sve ovo off-topic koliko sam te razumio moguca je Giulia 2.2 bez SCR bar do EU6C   :good post
« Zadnja izmjena: 07-10-2015, 15:09:16 od ozze »

Offline ozze

• Na probi
  • *
    • Tuzla BiH
« Odgovori #291 u: 07-10-2015, 15:24:42 »
Na FB netko napisao da je Alfa Giulia 2.0 sa 330 KS išla blizu 8:00 na 'ringu. Svakako zanimljivo, ne bih rekao da je nemoguće, a još manje neočekivano.
Imas li komentar na ovo:
http://www.bmwblog.com/2015/10/06/bmw-m4-gts-nurburgring-time-728-minutes/
Cini mi se da su pozurili sa odgovoram na Giuliu  QV? Je li ovo neki methanol FAKE?
« Zadnja izmjena: 07-10-2015, 15:30:25 od ozze »

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #292 u: 07-10-2015, 15:29:45 »
Opet ti hvala S.M. na pojasnjenjima  :thanks ,  te stvari sa vecim provrtima stubline poznate jos sa dolaskom zapremine 2.0 nakon 1.9 a sve radi smanjenja kompresije a time i NOx redukcije, ali ipak ostaje nedoumica sa ili bez SCR Giulia  :?:,

Sa i to sam rekao i više puta. Samo sam dao primjer gdje sam FPT radi Euro 6 rješenje dosta dobrih perfromansi bez SCR-a.

Imas li komentar na ovo:
http://www.bmwblog.com/2015/10/06/bmw-m4-gts-nurburgring-time-728-minutes/
Cini mi se da su pozurili sa odgovoram na Giuliu  QV?

To apsolutno nije odgovor na Giuliu QV. Ovo je specijalka koja će imati i veću cijenu, a i vidiš da samo auto u biti nema puno veze sa običnom Serijom 4 i tu ne mislim samo na motor.

No danas je popularno uspređivati kruške i jabuke. Pati oni su Giuliu uspoređivali sa običnim M4 i to je donekle samo OK jer pravi takmac je još nešto sporiji M3.

Offline ozze

• Na probi
  • *
    • Tuzla BiH
« Odgovori #293 u: 07-10-2015, 15:49:23 »
No danas je popularno uspređivati kruške i jabuke. Pati oni su Giuliu uspoređivali sa običnim M4 i to je donekle samo OK jer pravi takmac je još nešto sporiji M3.
Naravno da su G QV i M3 u klasi, ali se ne mogu oteti utisku da su poletili sa ovim M4 GTS methanol FAKE (specijalka kako je ti iz pristojnosti nazivas) samo da bi ublazili demoliranje modela M(bez obzira 3 ili 4) na Nurburgring-u od Giulie (mozda sam previse subjektivan)
« Zadnja izmjena: 07-10-2015, 15:52:53 od ozze »

Offline S.M.

• Ovisnik o alfistima
    • Spalato
« Odgovori #294 u: 07-10-2015, 17:17:32 »
Naravno da su G QV i M3 u klasi, ali se ne mogu oteti utisku da su poletili sa ovim M4 GTS methanol FAKE (specijalka kako je ti iz pristojnosti nazivas) samo da bi ublazili demoliranje modela M(bez obzira 3 ili 4) na Nurburgring-u od Giulie (mozda sam previse subjektivan)

Koliko znam vrijeme QV je bilo po barem dijelom vlažnoj stazi, teško je bilo naći dan sa komplet suhom i da se sve potrefi.

Nema tu ništa FAKE kod BMW-a, taka je kakav je i ima super vrijeme. No činjenica je da nije direktno usporediv sa QV, uostalom samo vidi unutršnjost:

Offline bestija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #295 u: 07-10-2015, 17:41:49 »
evo jedan od komentara na taj članak...odmah ispod

7:28 is an estimated time. The Ring implemented a speed limit after the Aventador did its lap with those Pirellis. The one before was a Porsche Cayman GT4 by Sport Auto. Prior to that weather conditions didn't allow manufacturers to properly test their cars on the Ring. That was it. M4 GTS never got a chance to do the lap in life. Also, some say BMW was tossing out a 7:40 time for the standard M4? Yet, Sport Auto only managed 7:52?
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #296 u: 07-10-2015, 19:35:12 »
Sa i to sam rekao i više puta. Samo sam dao primjer gdje sam FPT radi Euro 6 rješenje dosta dobrih perfromansi bez SCR-a.

To apsolutno nije odgovor na Giuliu QV. Ovo je specijalka koja će imati i veću cijenu, a i vidiš da samo auto u biti nema puno veze sa običnom Serijom 4 i tu ne mislim samo na motor.

To meni isto nije jasno kako ekipa ne kuži da nije m4 pandan nego m3 jer gulia ima 4 vrata bunker i svakodnevni je auto ne limitirana serija

Ja bi sad na mjestu alfe napravio jednu seriju još lakše polugole gulie coupe sa svim mogućim doradama da pukne još bolje vrijeme ali je pustio u serijsku proizvodnju i za predstavljanje coupe varijante opet posramio sve mrtvo i živo

Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk

Nije bolest sve što boli

Offline bestija

• Ovisnik o alfistima
  • karavan
    • Vrgorac
« Odgovori #297 u: 07-10-2015, 19:37:02 »
To meni isto nije jasno kako ekipa ne kuži da nije m4 pandan nego m3 jer gulia ima 4 vrata bunker i svakodnevni je auto ne limitirana serija

Ja bi sad na mjestu alfe napravio jednu seriju još lakše polugole gulie coupe sa svim mogućim doradama da pukne još bolje vrijeme ali je pustio u serijsku proizvodnju i za predstavljanje coupe varijante opet posramio sve mrtvo i živo

taman da na nju nakelje onu svoju GTA značku..
''Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere''.

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site
« Odgovori #298 u: 07-10-2015, 19:47:45 »

A meni je to potpuna bedastoca jer M4 je M3 s troja vrata
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #299 u: 07-10-2015, 19:52:25 »
A meni je to potpuna bedastoca jer M4 je M3 s troja vrata
Da ali nije ista kg a zna se da tu svaki kg igra ulogu ako uspoređujes usporeduj iste po meni je relevantan podatak gdje je naspram nje

Audi RS4
BMW M3
Passat R36
Jaguar ne mogu se sjetiti oznake
Škoda Octavia RS
Ford Mondeo ST
Mitsubishi EVO
Subaru Impreza

Uglavnom top izvedenica limuzina a ne i coupe i hatchback i tko zna šta još ljudi uspoređuju

Nije bolest sve što boli