Evo kako sam ja legalno danas uvezao montirane gume.
Ulazim u sloveniju ( harmica) i pita me slovenac kuda idem , ja mu odgovaram da idem u vulkanizerski turizam,

na šta se on nasmijao i normalno me propustio ( ostadoh zapamčen ) .
Pardon nisam rekao da sam išao sa ženom ( kak sam to zaboravil ), uđem kod furlana , dobijem 15 posto popusta, ugrade mi gume i ja tražim dva računa svaki je na 140 eura dakle cca 1010kn. SAuper je to što oni montažu ionako stavljaju na poseban račun jer to ne posliježe povratu DDV-a ali i ne opterečuje račun sa gumama.
Uputio sma se nazad na istu granicu gdje mi se isti slovenac smije i pita me kako mi je bilo u turizmu i potvrđuje mi račune.
Dolazimo do HRV grane i sad ono najvažnije, NEMOJTE reći da nemate niš jer su naši carinici več potkovani svim forama i nemrete ih zmuljat ali im zato možete stat na žulj.
Čovjek me gleda.. ne u oči... več u gume i pita imam li kaj za carinit a ja mu hladnokrvno kažem da smo ja i žena investirali u gume ali pola pola kako to i svečenik reče pred oltrarom. A on me pita kako to mi mislimo i kako smo to izveli?
Ja mu hladnokrvno tutnem oba računa da si pogleda i kažem mu da mi je žena bila dužna lovu pa mi ovak vrača i rekoh da se nadam da je to u redu jer ne prelazimo soma kuna po računu.
Čovjek mi kaže...pa..da.. vi ste ovo sasvim legalno i u skladu sa zakonom izveli i ja nemam razloga da vas zadržavam. .
Poželio sam mu ugodan ostatak dana, malo je falilo da se ne izgrlimo

) .
Eto.... nadam se da sam pomogao barem oženjenima

)