i ti sad vozis gore ove 215/45/17?
ja to imam kao ljetni setup na ultraleggerama, a sada po zimi vozim orignal Mito 17'' felge i 205/40/17
felga je teza od ultraleggere ali bi se kladio da auto bolje ide na zimskom setupu...svjestan sam i hladnijeg vremena itd.. ali znam i u proljece kad skinem zimski setup i stavim ljetni kao da ga ustopa malo ta sira i veca guma
najbolje vidim na top speedu
Da, vozim 215/45-17 i neću ih mijenjati za zimske s obzirom da mi je trenutno najdalja ruta koju radim do Rijeke, eventualno koji izlet do Opatije, a južnije najdalje do Senja ako je baš lijepo vrijeme i hoću se provoziti za gušt.
Na autu su u originalu bile 16" sa 195/55-16 ako se dobro sjećam (Vredstein Sportrac gume koje su po meni jako loše. Jednom su me zavrtile na potpuno suhoj cesti a bočno su jako mekane - sve u svemu po meni jako loše iako im cijena po onome što sam gledao u toj dimenziji i nije baš malena).
Usporedba 16" kotača vs. 17" s ovim gumama - rekao bih da što se ubrzanja tiče nema neke značajnije razlike.
Što se tiče krajnje brzine 16" ne znam jer nisam imao priliku provati, a što se ovih 17" tiče prije par dana sam uspio na laganoj uzbrdici (brza cesta RI - SLO granica) navući 210 i mislim da bi se dalo još koji km/h - navukao me neki Slovenac s Mercedesom pa nisam mogao odolit i do nekih 200 mu očito nije bilo jasno što se događa jer vjerovatno nije očekivao da "mali prdac" može držati korak.
Btw. krajnja brzina mi na cesti i nije nešto što me obara s nogu. Po meni može biti slobodno blokiran na 160 no ono što mi je bitno je moment da mogu zaobići bez "mučenja" i nastaviti po svom guštu.