13-06-2026, 05:46:20

Autor Tema: Pitanja za Alfu 156, dodatne ugradnje u unutrašnjosti  (Posjeta: 4310 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

dkuki

• Gost
  • Trade Count: (0)
Pozdrav ljudi, imam Alfu 156 2.4 jtd it 2001 godine. Imam par pitanja, više su vezana za izgled, pa me zanima je li moguće i na kaji način napraviti sljedeće.
1. To je model prije redizajna, zanima me je li moguće staviti središnju konzolu od redizajna i to onu s dvozonskom klimom. Pri tome moram li mijenjati cijelu armaturu ili samo središnji dio između prednjih siceva i komande od ventilacije i klime. Auto ima ručnu klimu, ako bi stavio dvozonsku, moram li promijeniti i kompresor klime, kiler i kaj još ili je dovoljno promijeniti samo te komande na armaturi.
2. Nemam putno računalo, ako bi ga htio ugraditi kakva je procedura, dakle, isto kao pitanje 1., moram li mijenjati cijelu armaturu ili samo gornji dio stavim onaj s displejem umjesto postojeće ventilacije i još, koliko sam upoznat, taj putni komp daje raznorazne informacije tipa tlak u gumama, trenutnu potrošnju, temperaturu itd, znači li to da moram stavljat razne senzore ili oni postoje?
3. Na volanu nemam komande za radio,tempomat... Ako stavim takav volan, kaj sve trebam mijenjati dodatno da bi to funkcioniralo?
Budući da nemam iskustva s takvim stvarima, a pogotovo s alfama, novo sam nabavio auto, molio bi da mi netko stručniji objasni procedure za moja pitanja, kao i koliko je sve to kompleksno za napraviti.
Znam da sam recimo na BMW-u kockici ugrađivao električne podizače za stakla i sve je bilo plug and play jer je imao pripremu za to.
Zahvaljujem se na odgovorima.
« Zadnja izmjena: 26-01-2015, 05:44:24 od a.m.alfa »

Offline danko0013

• Član Alfa Kluba 12
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Odg: Pitanja za Alfu 156, dodatne ugradnje u unutrašnjosti
« Odgovori #1 u: 26-01-2015, 01:02:53 »
sve je moguće dobro prekopaj forum za sve postoji da je ntko već radio samo neke stavri je bolje ostaviti kako jesu  :da:
Nije bolest sve što boli

dkuki

• Gost
« Odgovori #2 u: 26-01-2015, 01:29:30 »
Ma jasno je to meni, da je neke stvari bolje ostavit kako jesu, ali mi je žao kaj nemam te neke sitnice koje vesele čovjeka, a vidio sam da ima hrpu toga za kupit za ne tako velike novce, pa sam počeo ražmišljat da si ugradim. Prokopat ću po forumu, ali koliko vidim, najčešće su takve stvari radili na 147-icama, nisam još naletio na 156 da je netko stavljao od fl-a u model prije fl-a.

Offline Stiv

• Trade Count: (+20)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 Busso SW & 147 1.9jtdM
    • Samobor
« Odgovori #3 u: 26-01-2015, 08:15:05 »
Stavljao je kolega niko u svoju 156 wtcc ali je cijeli auto rasturio iznutra i namucio se bogovski i rekao je da mu netko plati da nema sanse da bi nekome isao to raditi :ok:
:mahm QVMember of  U B OQV

Offline maXonja

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #4 u: 26-01-2015, 09:14:00 »
Trebao bi praktički cijelu instalaciju mijenjati da ti to sve profunkcionira, a i upitno je jel bi to sve radilo.

Bolje da si odmah kupio unutarnji redizajn i riješio se muka.

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Odgovori #5 u: 26-01-2015, 14:35:28 »
3. kad se skine volan ispod bi trebala biti zavojnica, kao u kompjuterima savitljivi vodiči u plastici i dio inastalacije od te zavojnice do cd playera.

dkuki

• Gost
« Odgovori #6 u: 26-01-2015, 23:43:45 »
Hvala vam na odgovorima. Malo me jeste uplašili s time da trebam cijelu instalaciju mijenjati, toga sam se i bojao, ali sam se nadao drugačijem odgovoru. :) Sad nisam siguran hoću li to raditi.

Offline icecol

• Na probi
  • *
    • Nedelišče
« Odgovori #7 u: 20-02-2015, 13:06:40 »
Pozdrav imam jedno pitanje imam 156 1.9 jtd 2005g al nemam volan s komandama za radio šta bi trebao da ga stavim samo volan drugi ili još šta

Offline josip84

• Na probi
  • *
    • Tar (Porec)
« Odgovori #8 u: 22-02-2015, 12:56:00 »
Evo vidim da se tu zeli nesta ugraditi pa da se nadovezem na ovo,imam 156 1.8 ts,u unutrasnjost sam ugradio novi radio sony explode sa usb i aux ulazima,te tablet uredjaj sa 4G mrezom,sve to ljepo pospajao i sve radi,kupio jos zadnju bluetooth kameru pa imam i kameru za unazad,a na tablet skinuo par aplikacija pa imam i hands free,navigaciju,pristup internetu,mailu,facebooku i sve pogodnosti koje pruza internet,napravio alu nosac za tablet od l profila usarafio ga sredinju armaturu pa imam i lcd monitor za gledanje spotova,crtica odlicna stvar za djecu,jos gledam da stavim usb blutooth dijagnostiku,skinem aplikaciju i eto i kompijuter od auta,a takodjer i prednju kameru koristim jer tab ju ima pa ponekad je koristim u voznji mozda mi se posreci pa snimim neku glupost na cesti,spajam mob na tab pa imam i daljinski za upravljanje,a sam radio ima svoj daljinski,jos mozda samo kupim univertalni koji se stavi na volan pa eto i komandi na volanu,a usput sam ugradio i muziku pojacala zvucnike subove pa preko tableta slusam mjuzu sto je odlicno jer se skine aplikacija sa eqlizerom i stima se bogovski zvuk :-),kablove isprovlacio ispod glavne armature i izvukao koliko mi treba uz nosac tako da se uopce nevide

Offline Stiv

• Ovisnik o alfistima
    • Samobor
« Odgovori #9 u: 22-02-2015, 16:12:54 »
Pozdrav imam jedno pitanje imam 156 1.9 jtd 2005g al nemam volan s komandama za radio šta bi trebao da ga stavim samo volan drugi ili još šta
Trebas volan sa tipkama i drugu špulnu volana preko koje ide dodatni kabel za rad tipki.
Ako imas srece mozda je vec serijski provucen kabel od mjesta za radio do iza volana gdje se samo usteka nova spulna :ok::da:

Offline Stiv

• Ovisnik o alfistima
    • Samobor
« Odgovori #10 u: 22-02-2015, 16:13:50 »
Kolega,stavi koju slike svega kaj si ugradio da vidimo kak ti izgleda na kraju :ok::alfisti:

Offline skuky156

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 1.9JTDm 16v 110kw,
    • Slunj
« Odgovori #11 u: 26-02-2015, 00:31:43 »
Pozdrav ljudi, imam Alfu 156 2.4 jtd it 2001 godine. Imam par pitanja, više su vezana za izgled, pa me zanima je li moguće i na kaji način napraviti sljedeće.
1. To je model prije redizajna, zanima me je li moguće staviti središnju konzolu od redizajna i to onu s dvozonskom klimom. Pri tome moram li mijenjati cijelu armaturu ili samo središnji dio između prednjih siceva i komande od ventilacije i klime. Auto ima ručnu klimu, ako bi stavio dvozonsku, moram li promijeniti i kompresor klime, kiler i kaj još ili je dovoljno promijeniti samo te komande na armaturi.
2. Nemam putno računalo, ako bi ga htio ugraditi kakva je procedura, dakle, isto kao pitanje 1., moram li mijenjati cijelu armaturu ili samo gornji dio stavim onaj s displejem umjesto postojeće ventilacije i još, koliko sam upoznat, taj putni komp daje raznorazne informacije tipa tlak u gumama, trenutnu potrošnju, temperaturu itd, znači li to da moram stavljat razne senzore ili oni postoje?
3. Na volanu nemam komande za radio,tempomat... Ako stavim takav volan, kaj sve trebam mijenjati dodatno da bi to funkcioniralo?
Budući da nemam iskustva s takvim stvarima, a pogotovo s alfama, novo sam nabavio auto, molio bi da mi netko stručniji objasni procedure za moja pitanja, kao i koliko je sve to kompleksno za napraviti.
Znam da sam recimo na BMW-u kockici ugrađivao električne podizače za stakla i sve je bilo plug and play jer je imao pripremu za to.
Zahvaljujem se na odgovorima.
Evo,ovo sam ja na svojoj bivšoj radio i eto kak je ispalo.. Meni bilo dovoljno.(središnja konzola,sjedala,oplate vrata=drugi auto) Ne razmišljaj o dualzone klimi jer ćeš sve rasturiti....

:ar:  
http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=69963.0
EX:http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=56880.0

Offline icecol

• Na probi
  • *
    • Nedelišče
« Odgovori #12 u: 26-02-2015, 21:06:48 »
pozdrav stiv mi možeš stavit neku sliku kak izgleda taj kabl jer ima neki i zanima me darl radio mora biti orginalni od auta

Offline josip84

• Na probi
  • *
    • Tar (Porec)
« Odgovori #13 u: 09-05-2015, 00:19:24 »
Ova prerada ljepo izgleda :-)

Offline Ivanov

• Sa stažom
  • AR 156 1.8ts & AR 159 1.9 8v
    • Zagreb
    • NA-VI Objekti
« Odgovori #14 u: 13-08-2015, 17:29:20 »
Dakle bolja mi je sa redizajn modela... Htjeo bi je ugradit u 156 98 god... Ako je moguce ????

Offline kovar

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2,4 JTD
    • Raša-Istra
« Odgovori #15 u: 13-08-2015, 17:36:23 »
Cini mi se da je neko to radio na forumu i da nije bas lako,mislin da su bili neki problemi oko spajanja klime- probaj pretrazit. Ili postojecu ofarbaj u sivo

Tapatalk

Offline Ivanov

• Sa stažom
  • AR 156 1.8ts & AR 159 1.9 8v
    • Zagreb
    • NA-VI Objekti
« Odgovori #16 u: 13-08-2015, 17:38:51 »
Pa i je u sivoj odavno... :hehe: Samo znas ljepsa je ova sa redizajna kako god okrenes  :ok:

Offline kovar

• Ovisnik o alfistima
  • AR 156 SW 2,4 JTD
    • Raša-Istra
« Odgovori #17 u: 13-08-2015, 18:23:56 »
Znam, zato sam i trazio fl1

Tapatalk

Offline pejo

• Trade Count: (+8)
  • Sa stažom
    • n.sad
« Odgovori #18 u: 22-09-2015, 22:37:47 »
ja kod mene sad stavljam ovo,a oću li uspet spojit,to će mo videti

dobro obratite pažnju na sliku,nije ono što mislite da jeste
svemir i ljudska glupost su beskonačni,s tim da za ovo prvo nisam siguran...

Offline maXonja

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #19 u: 30-05-2016, 12:38:43 »
Jel ima tko shemu kako složiti joystick za retrovizore te prekidače maglenki sa Giugiaro na Da Silvu?

Offline maXonja

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #20 u: 06-06-2016, 21:32:41 »
Nitko nista?

Offline maXonja

• Ovisnik o alfistima
« Odgovori #21 u: 12-07-2016, 09:43:25 »
Evo shema ako će netko trebati:

Spajanje maglenki
Izgled konektora za orijentaciju koji je koji pin dole u shemama:

Nova konzola ima na sebi LED potvrdu da su maglenke upaljene, stara nema. Kako pokazuju sheme potrebno je dovesti dve žice nakon releja, pluseve koji idu na prednje i zadnje maglenke.
Za one koji se gore u shemama ne snalaze, najlakše je po onom prvom prikazu markirati koja je koja žica na starome i novome konektoru i spojiti ih ovako:
Stari konektor Novi konektor Opis
1 10 (+) plus iza pozicionih svjetla, osvjetljenje tipkica
6 8 prekidač prednjih maglenki
5 7 (-) stalni minus
3 3 prekidač zadnjih maglenki
11 LED-ica za prednje maglenke (na ovu žicu dovesti plus koji ide na prednje maglenke)
6 LED-ica za stražnje maglenke (na ovu žicu dovesti plus koji ide na zadnje maglenke)

Spajanje retrovizora

Izgled konektora za orijentaciju koji je koji pin dolje u shemama te prilikom spajanja:
Pojednostavljeno: markirati koja je koja žica na starom i novom prekidaču i ovako spojiti:
Stari konektor Novi konektor
1 5
2 7
3 8
4 1
5 12
6 4
7 2
8 9

Preuzeto sa arcs foruma  :ok: