Otprilike 4 mjeseca se družim sa jednom ovakvim primjerkom, pa da napisem ukratko neka iskustva.
Ne treba posebno napominjati da je auto brz, samo dok se turbina ne zavrti ne ide nikako......ipak se radi o cca 1500 kg. Ta se masa osjeti manje nego sam mislio. Za ubrzanja se brine serijskih 187 ks, a kod prolazaka kroz zavoje je situacija specifična iz razloga sto je dio mase dosta nisko (kardan, diferencijali), pa to djeluje malo drugačije u stvarnosti.
Kočenje je isto zadovoljavajuće, iako sam se u prvi tren malo razočarao, ali su diskovi bili novi i sada kada je sve "sjelo" to djeluje puno bolje. Imao sam jednu kritičnu situaciju, ali kad sam stao, vidio sam da sam u stvari nije tako blizu bilo.
A sada ono najbolje.....pogon.
Osjećaj u vožnji je odličan, prilikom izlaska iz zavoja, gas se može dodati dosta rano. Zadnji kraj gura prema van, a auto lijepo prati putanju zavoja.
Trenutno su gore gume dimenzija 205/50 (ili 55)/15, ali svakako mora ići šira guma (215/xx/16), kako bi se još malo dobilo na držanju.
Start iz mjesta je isto fascinantan……isto je po suhom i po mokrome. Treba zavrtiti motor tamo iznad 3500 rpm, kako bi turbina lijepo punila, a onda katapult.
Pritom su opterećenja dosta velika, pa baš i ne prakticiram to, ali je teško odoliti.
Toliko za sada, ovo je sastavljeno na brzinu, ali valjda ima smisla.
Pozdrav Viktoru, koji mi je pomogao sa par korisnih savjeta. Hvala još jednom.