Danas ide mehanicaru jel neznam vise kaj se dogadja....
Znaci taj motor 140ks je radio super i vozio ga nekih 10 km kad sam uzeo 147-icu iz slovenije, vukao...sve 5.
Kad sam ga izvadio, zamjenio remene,rolice, vodenu pumpu,blokirao egr itd itd...
Zamjenio instalaciju motora na autu i ubacio motor.
Nakon toga auto upalio prakticki "na zub", radio ko urica...
Kad sam slozio auto do kraja, otisao na test voznju i sve bilo ok...kad se ugrijao, pocel sam ju stiskat...isao ko lid, vukao i sve i tada u jednom trenutku mi je prestao vuc, tj. turbina nije ukapcala i koda je malo glasnije pocela raditi (steketati).
Nakon toga bio covjek sa dijagnostikom, jedina greska je bila mjerac protoka zraka....promjenio mjerac protoka i provjerio sve cijevi interkulera itd itd....sve ok
Nakin toga vise nije bilo ni jedne greske na motoru....
Natocio gorivo, oprao auto i krenuo doma.
Stisnul sam ju u okretaje i tada je pocela raditi na 3 cilindra...i od tada samo na 3 cilindra radi.
Primjetio sam da prvi cilindar ne radi...kako otkopcam struju prvoj dizni auto isto radi...a kad otkapcam druge 3 dizne auto pocne raditi na 2 i crkne...
Ok...sumnjao na prvu diznu....jucer zamjenim prvu diznu sa drugom...i opet ista stvar...prvi cilindar ne radi...znaci dizna ispravna...primjetio sam tu i tamo da mi se upali "water in diesel fuel filter"....
Odserafio sam dolje maticu te ispustio cca deci goriva....ili vode....neznam...
Provjerio konektor prve dizne-ispravan i provjerio ozicenje od dizne do ecu-a....ispravno....
Ostao sam bez ideja, te ga vozim mehanicaru danas jel se bojim da nije neki mehanicki kvar tipa zupcastog, podizaca ili nesto trece...
Za pop.....
Neznam jel me moze zaje... filter goriva ? Njega jedino nisam mjenjao jel sam jednostavno zaboravio od svih ostalih poslova na njoj...
Imate kakvih ideja ?