05-10-2024, 05:41:43

Autor Tema: AR 147 SS: Brisaci se sami gase  (Posjeta: 1124 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Edis

• Gost
  • Trade Count: (0)
AR 147 SS: Brisaci se sami gase
« u: 18-01-2008, 13:20:39 »
pozdrav,
prije izvjesnog vremena, javio mi se problem sa brisačima, pa reko da vidim znajul kolege alfiste kako da to rijesim.

Naime, brisaci mi rade samo kada ih stavim u polozaj za stalno brisanje. Ukoliko odaberem interval, ili koristim brizgaljke za pranje, odradi par minuta i onda se jednostavno ugase, i ne rade nikako. Da bi proradili ponovno, moram zaustaviti auto, ugasiti pa ga upaliti (ctrl alt delete hehe ) i onda rade, ali opet ista stvar.

Sto i nije problem kada pada jaca kisha, jer upalim u full brzinu brisace i ok. ALi ako je mala kisha, i moram interval paliti, slijedi mi zautavljanje svako malo da bi restartao alfu.

Kopcao sam na dijagnostiku, ali tamo nikakve greske nema.

Imal ko kakav savjet. Spominjali su mi neki trafo za intervale sta li vec, da li neko zna gdje se on nalazi.

Pozdrav i hvala na konstruktivnim savjetima

Offline Dalibor-L

• Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 145 2.0TS Quadrifoglio Verde
    • Sisak
Odg: AR 147 SS: Brisaci se sami gase
« Odgovori #1 u: 18-01-2008, 19:10:17 »
Moguće da ti ručica brisača gubi negdje kontakt. Mislim da su na njoj neki mali mikro prekidači pa oni znaju zajebavat. Ja na primjer ne smijem brzo okrenut ono za intervale, ako je na najbržem intervalu i ja ga okrenem brzo na najsporiji ostane mi i dalje u najbržem intervalu. Vratim ga natrag i onda polako interval po interval i onda hvata svaki, naprijed i natrag. A i sama ručica je uglavljena na prekidač sa dva koljena prema dolje i jedan prema gore gdje ne ostaje nego samo za kratko i vraća ga sam, te k sebi i od sebe. Tak je bar kod mene. I taj prekidač ima hrpu kontakata pa su možda i oni u pitanju. Druga opcija je matična ploča u motoriću, možda ima negdje prekid i samo jednom primi informaciju ili naredbu za brisanje pa stane u bilo kojem položaju najčešće na pola šajbe. Jednom odradi i u povratku stane jer nema kontakta za natrag. Drugo niš mi ne pada na pamet. Pozz
…senza cuore saremmo solo macchine…
http://www.alfisti.hr/forum/index.php/topic,9175.0.html

Edis

• Gost
Odg: AR 147 SS: Brisaci se sami gase
« Odgovori #2 u: 18-01-2008, 23:41:08 »
meni ne stane na pola, nego se fino vrati u normalan polozaj, ali onda prestane skroz raditi dok ne ''restartujem'' Znaci on odradi interval dva tri puta pobrishe, i onda vise jednostavno se ne mice.