GT sam kupio gotovo slučajno, kao zamjenu za 156-icu iz 1998., čisto da mi bude daily driver. Tražio sam dobru 156, ali nije bilo u tom trenu, pa sam uzeo GT iz 2004. Moja je bila uvoz iz Belgije i s dosta km, sada je na 256.000 km. Na kraju me auto oduševio svime. A znate da sam razmažen jer mi je GTV 3.0 glavna Alfa, a još imamo 159 TI za obiteljske potrebe. Auto je super-upotrebljiv na dnevnoj bazi, prostran, ogroman prtljažnik, a na cesti se divno vozi (moja je Eibach spuštena i na 18"), rekao bih ništa lošije od famozne GTV. Radio sam i remap kako bih isključio EGR softverski, tada sam je mogao dići na 170 ks s novijom tvorničkom mapom, ali nisam namjerno jer auto ima originalnu turbinu, pa da ne tražim vraga, radije sam pustio kako je, snage ne fali niti ovako, svako pretjecanje odradim s lakoćom.
GT ima svoje bubice, ali sve su to stvari koje nisu "big deal". Izuzev prozora koji su delikatni i stražnje maglenke koja uvijek stada od blata. Mušica su i xenon farovi koji su loše osmišljeni (gotovo svaki se orose kada je velika kiša jer imaju rupu za trafo s donje strane), a sve drugo je redovno održavanje kao bilo koja 147-ica. Treba samo tražiti auto koji nije zanemarivan i koji je netko uredno održavao.

Evo i konrektne informacije što možete očekivati u smislu troškova s GT: vozim svoju od siječnja 2016. i do sada sam sveukupno uložio u nju 10.257 € (vodim sve troškove u Cars-Book sustavu). Znači to su svi troškovi od trenutke kupnje samog auta, davanja, registracija i svih servisa i upgradea do danas. Znači samo gorivo nije u tome. Ne čini se malo, ali kada oduzmete inicijalnu cijenu auta, ostalo raspodjelite na 4 godine i uzmete u obzir sve dogradnje koje sam napravio (ima sve, od navigacije do stražnje kamere) onda to ne ispadne mnogo. Samo zadnje felge i gume su bile gotove 7.000 kn. Nije mi žao jedne kn jer mi je zadovoljstvo vožnje zaista veliko i uvijek mi je gušt okrenuti se kada je parkiram, i dalje je najljepši auto u ulici!

Idući upgrade koji ću raditi su velike "GTA" kočnice i diskovi, pa da je kompletiram. Ne znam koliko dugo ću je još voziti, valjda dok ne skupim novca za Giuliju, uglavnom ako moja bude išla u prodaju, prvi ćete znati.