20-04-2026, 09:32:35

Autor Tema: Kupovina: Alfa GT  (Posjeta: 55032 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Breksy

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
    • Split
Odg: Kupovina: Alfa GT
« Odgovori #330 u: 28-11-2017, 17:28:56 »
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-gt-1.9-jtd-m-jet-full-oprema-oglas-24102571

Pozdravljam, evo gledam malo opet GT-jku samo ovaj put s drugom motorizacijom s obzirom da nisam baš bia oduševljen s JTS-om pa me zanima zna li se išta o ovom primjerku. Cijena je dosta niska, ali mi ovako na prvu izgleda dobro.
Pa sad ako ima itko ikakav info bio bih zahvalan.

Pozdrav

Offline NikolaIMRS

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #331 u: 08-03-2018, 22:07:17 »
Da li zna netko koliko iznosi posebni porez za GTa 2008. 1.9 JTDm?
I koliko otprilike vrijedi kod nas primjerak stanja 8/10 to godište. U oglasu ih trenutno nema puno
Hvala

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #332 u: 08-03-2018, 22:12:12 »
Oko 14tkn sva davanja
Spider 115

Offline maki147

• Član Alfa Kluba 6
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 GTA
    • Sisak
« Odgovori #333 u: 08-03-2018, 22:24:44 »
2 soma eura,bez da je bl ili Q2 onda samo raste

Sent from my iPhone using Tapatalk
« Zadnja izmjena: 08-03-2018, 22:25:18 od maki147 »

Offline DarioR

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #334 u: 29-04-2018, 16:06:59 »
Ima li netko kakav dodatni info o ovoj GT, dosta dugo je u oglasniku?

https://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-gt-2.0-jts-oglas-24988898

hvala

Offline BM0021

• Sa stažom
  • JTD 16v
    • Zagreb zapad
« Odgovori #335 u: 29-04-2018, 16:29:35 »
Ne mora biti da je bilo kakav problem, ljudi bjeze od jts... Ja kad sam uzeo zeni svi su se hvatali za glavu nismo imali nikakvih problema s autom jedino je dosta trosio (bez problema po 14) a nit je nesto isao niti imao zvuk ko 2.5 v6 da bi bar znao zasto trosi...

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: DarioR

Offline noiser

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Bezalfist
    • Kaštela i di posal odvede
« Odgovori #336 u: 29-04-2018, 17:05:59 »
Ima li netko kakav dodatni info o ovoj GT, dosta dugo je u oglasniku?

https://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-gt-2.0-jts-oglas-24988898

hvala
Puno trosi (i goriva i ulja), ne ide i samo cekas kad ce protuc radilica. Da ti neko pokloni to auto, uvalija te u problem. Jednostavno nema razloga kupit JTS (da san bar ja bija pametniji  :D). Viruj mi, previse je ljudi imalo previse problema s tim motorom :da:
"Alfa males buys BMW, Alfa's are for nice people"

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: DarioR

Offline abyssus

• Na probi
  • *
  • Spol: Ženski
  • GT
    • Međimurje
« Odgovori #337 u: 10-01-2019, 12:57:06 »
bok svima, gledam zadnjih par mjeseci GT po oglasnicima i nema ništa što zadovoljava kriterije. danas sam naletjela na ovo: https://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-gt-1.9-jtd-m-jet-oglas-27420719

gledam generalno do 5000€ da izađe s registracijom, ali do sad nisam naletjela na ništa osim razvaljenih primjeraka iz 2004.

vidi se po servisnoj da je auto uvoz iz italije, pa me samo zanima na što da dobro obratim pažnju kad odem pogledati to. telefonski sam pitala čovjeka što je rađeno na autu, nabrojao je ovo:
  • mijenjan remen na 101 i 189 tisuća kilometara,
  • redoviti veći/manji servisi kao što se i vidi iz SK
  • popravljen prednji ovjes, štogod mu to značilo, nije rekao jesu li vilice, seleni, samo je rekao da je u dobrom stanju  :roll:
  • nove zimske gume

zamašnjak i kuplung nisu dirani, motor navodno nije otvaran.

cijena mi je nekako sumnjivo mala, pogotovo kad se usporedi s ovim: https://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-gt-1.9-jtd-m-jet-nije-uvoz-oglas-27331207
to sam išla jučer gledati i auto je krš, vrijedi realno 2800  a tip ne da ispod 4300. auto TRESE divljački čim se upali, dakle zamašnjak i kuplung treba mijenjati odmah, 800 eura. loše je polakiran, ima dvije kile kita na njemu, hrđavi pragovi koji su isto nevješto pofarbani da se ne vidi, auto je lupljen a tip uvjerava da nije, prednji branik popucao i loše zakrpan. još 1000 eura za popravak toga. nije se udostojio lijevu žaruljicu promijeniti... egr treba "mali popravak", swirlovi nisu blokirani. još 300-400 eura za to.

unutrašnjost super, ali ostatak bezveze.

kako je ovaj crni s uvozom, 2007., za iste pare kao ovaj zlatni krš 2004. koji nije iz uvoza?

Offline Ben

• Administrator
  • Pripravnik
  • *
  • 159, 𝒢𝓉𝓋 TB, Giulietta
    • Zagreb
« Odgovori #338 u: 10-01-2019, 13:10:20 »
Nemrem ti puno pomoć, jer nemam iskustva s GT-jkama, ali imam iskustva s Alfama i Siskom. S dotičnom autokućom i ne, ali generalni savjet, uposli još jedan par očiju. U Sisku ima izvrstan majstor (Barić), pa ako je on nekaj radio na autu, najbolje da se čuješ s njim (tata ili sin, svejedno, s tim da je maki147 tu na forumu).

Kaj se tiče unešenih vozila, ona su u pravilu jeftinija od "NIJE UVOZ" vozila na oglasniku, ali to nipošto ne znači da su lošija. Po meni, za auto s ovakvom kilometražom (a potencijalno i većom, jer ipak je uvoz), cijena je i više no realna. Nekakvih boljki sigurno ima, ne kupuješ za osrednji budžet ako ne misliš uložiti do 1000-2000€.

Na koncu konca, kao i sa zlatnom koju si spomenula, morat ćeš otići uživo pogledat i ispregovarat cijenu još malo. Po ovome kaj si napisala si i više nego kompetentna da sama prosudiš je li to auto za tebe.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: abyssus

Offline Puh

• Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #339 u: 10-01-2019, 13:17:49 »
Jel išao ksenomn bez kože unutra  :dontno: Makar kod Alfe je sve moguće :D
I da kupiš najbolju GTjku koju nađeš, bar 1000€ treba imati sa strane ;)

Offline abyssus

• Na probi
  • *
  • GT
    • Međimurje
« Odgovori #340 u: 10-01-2019, 14:41:36 »
a onako, ako je stanje kako je rekao, onda mi nije žao dati te pare jer što god sam išla gledati od početka 9.mj. do sad, bilo je očajno.  naravno da ću probati spustiti na 4500-600, ali neću pretjerano plakati ako ostane 4950. ponuda je užasna, a uvoz je 2500 eura, tako da nemam neki izbor.

nisam neki stručnjak, tako da uvijek vodim nekoga sa sobom, ali generalno do sad nije došlo do tog da uopće taj iz pratnje provjeri stvari. najdalje što smo došli je dizanje pa sam probala uhvatiti kotač na 6-12 i 3-9, ne znam gdje je više plesalo  :tooth

problem mi je što u teoriji znam sve i svašta jer sam inženjer strojarstva pa bi bilo sramota da ne znam što je selen recimo, ali onda otvorim haubu i ne znam gdje ide antifriz (ne doslovno, da ne bi bilo zabune) jer se nikad nikom nije dalo odvojiti 15 minuta da mi pokaže osnovne stvari, a ja se ne usudim sama prpati  :roll:
« Zadnja izmjena: 10-01-2019, 14:42:44 od abyssus »

Offline Puh

• Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #341 u: 10-01-2019, 15:09:36 »
Pitaj tu na forumu, saznati ćeš i previše :)

S GTjkom ti je lutrija. Vrhunski modeli sa pedigreom odlaze brzo ili su precijenjeni (kako kome). Prošle godine je prodana jedna za duplu cijenu od koje ti tražiš... puno je ulagano u nju, bila je u tip top stanju, ali je ipak novog vlasnika kroz par dana ostavila na cesti. Nikakva skrivena mana, već hebaj ga... star auto, desi se.

Budi spremna na sve. Ili uzmi najjeftiniju koju nađeš, rastaviš-uložiš-sastaviš. Pa bar znaš 100% na čemu si.
2004. modeli su bez DPFa, swirlova, cf3 motor. Ima sve svojih prednosti i mana ;)
« Zadnja izmjena: 10-01-2019, 15:11:11 od Puh »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: abyssus

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #342 u: 10-01-2019, 15:32:45 »
Jel išao ksenomn bez kože unutra  :dontno: Makar kod Alfe je sve moguće :D
I da kupiš najbolju GTjku koju nađeš, bar 1000€ treba imati sa strane ;)
xenon nema veze s kožom kod Gt
Koža je serijala u Distinctive paketu, a xenon doplata kod svih modela

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Puh

Offline abyssus

• Na probi
  • *
  • GT
    • Međimurje
« Odgovori #343 u: 11-01-2019, 10:01:07 »
ma ne dira me oprema pretjerano, ne patim ni na kožne siceve ni xenon ni ništa, bitno da motor radi ko urica i da vozi kako bog zapovijeda. trenutno vozim cordobu SDI, tako da ću imati osjećaj da sam sjela u avion kad se u GT prebacim  :clap:

Offline niko33

• Pripravnik
  • **
    • varazdin
« Odgovori #344 u: 29-02-2020, 17:37:46 »
“Smiješno pitanje”!!
Pala mi u oko GT novijeg godišta sa nepretjeranom kilometražom,očuvana,bla,bla....sve skupa nebitno.
Ono kaj me brine su gabariti-ne auta nego mene :)
Imam 200 +\- cm visine i kojih 120 kg žive vage.
Nitko od poznatih ne vozi GT a gore navedena mi nije bas blizu da bi se otfural tak daleko da bi skuzil da se ne mogu nagurat unutra.
Iskustva sadašnjih/bivših vlasnika,jel ima mjesta za ugodno se ugurat???
Nebitno mi je za ostatak mjesta u autu budući da se 99,9% vremena mislim sam vozit u autu - autu za na posel i doma 300km mjesecno...

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 11
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
« Odgovori #345 u: 29-02-2020, 17:44:24 »
Ja imam 196cm i 120kg i 4 godine sam vozio 156-icu bez problema. Vozio sam i 147 i podjednako je tu mjesta, tako da vjerujem da i u GT mora bit komotno po tom pitanju

Offline dgas

• Starosjedioc
    • Vinkovci
« Odgovori #346 u: 29-02-2020, 18:36:21 »
“Smiješno pitanje”!!
Pala mi u oko GT novijeg godišta sa nepretjeranom kilometražom,očuvana,bla,bla....sve skupa nebitno.
Nitko od poznatih ne vozi GT a gore navedena mi nije bas blizu da bi se otfural tak daleko da bi skuzil da se ne mogu nagurat unutra.
Nebitno mi je za ostatak mjesta u autu budući da se 99,9% vremena mislim sam vozit u autu - autu za na posel i doma 300km mjesecno...

Mislim da će ti jedini problem predstavljati sjedala koja su onako više profilirana i uska a samim tim što je coupe ima malo veća vrata pa je to plus u ovom slučaju a mjesta ima solidno naprijed...

Offline Puh

• Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #347 u: 29-02-2020, 18:41:30 »
GTjka nema veze sa 147 i 156 što se tiče sjedala. Čak i oni vizualno isti sicevi imaju različitu spužvu. Na GTjci su tvrda sjedala sa jakim bokovima, za sjest U njih treba biti fit :)

Probaj i sve će ti odmah biti jasno.

No ako ti se auto baš sviđa, uvijek možeš ubaciti siceve iz 147 unutra  :ok:

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #348 u: 29-02-2020, 22:08:59 »
“Smiješno pitanje”!!

Nemoj, zamrzit ces je.  Stalno moras bit zgrbljen da vidis kroz staklo i boli vrat nakon dulje voznje. Plus sicevi su zbilja uski.

Nije problem mjesto koliko polozaj u sjedenju. 147 nema taj problem.

barba Oro

• Gost
« Odgovori #349 u: 01-03-2020, 00:05:35 »
Nažalost, zaboravi.

Offline niko33

• Pripravnik
  • **
    • varazdin
« Odgovori #350 u: 01-03-2020, 08:34:15 »
To i je stvar koja me najviše muči,nisam još tolko širok da bi mi širina smetala ali mi je problem kad se ravno/leđa uz sjedalo sjednem u auto glava mi završi spigana pod plafonom.U Mercedesu imam profilirana sjedala i u krajnjem položaju mi je noga ravno do kuplunga a glava taman cent do plafona-brijal sam da gt isto ima vise mjesta u visinu zbog dubokih sjedala...

« Zadnja izmjena: 01-03-2020, 08:35:19 od niko33 »

Offline kizo

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #351 u: 01-03-2020, 10:09:49 »
najbolje vam je probati sjesti u nju
 :ok:

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #352 u: 01-03-2020, 12:14:44 »
GT sam kupio gotovo slučajno, kao zamjenu za 156-icu iz 1998., čisto da mi bude daily driver. Tražio sam dobru 156, ali nije bilo u tom trenu, pa sam uzeo GT iz 2004. Moja je bila uvoz iz Belgije i s dosta km, sada je na 256.000 km. Na kraju me auto oduševio svime. A znate da sam razmažen jer mi je GTV 3.0 glavna Alfa, a još imamo 159 TI za obiteljske potrebe. Auto je super-upotrebljiv na dnevnoj bazi, prostran, ogroman prtljažnik, a na cesti se divno vozi (moja je Eibach spuštena i na 18"), rekao bih ništa lošije od famozne GTV. Radio sam i remap kako bih isključio EGR softverski, tada sam je mogao dići na 170 ks s novijom tvorničkom mapom, ali nisam namjerno jer auto ima originalnu turbinu, pa da ne tražim vraga, radije sam pustio kako je, snage ne fali niti ovako, svako pretjecanje odradim s lakoćom.

GT ima svoje bubice, ali sve su to stvari koje nisu "big deal". Izuzev prozora koji su delikatni i stražnje maglenke koja uvijek stada od blata. Mušica su i xenon farovi koji su loše osmišljeni (gotovo svaki se orose kada je velika kiša jer imaju rupu za trafo s donje strane), a sve drugo je redovno održavanje kao bilo koja 147-ica. Treba samo tražiti auto koji nije zanemarivan i koji je netko uredno održavao.

Evo i konrektne informacije što možete očekivati u smislu troškova s GT: vozim svoju od siječnja 2016. i do sada sam sveukupno uložio u nju 10.257 € (vodim sve troškove u Cars-Book sustavu). Znači to su svi troškovi od trenutke kupnje samog auta, davanja, registracija i svih servisa i upgradea do danas. Znači samo gorivo nije u tome. Ne čini se malo, ali kada oduzmete inicijalnu cijenu auta, ostalo raspodjelite na 4 godine i uzmete u obzir sve dogradnje koje sam napravio (ima sve, od navigacije do stražnje kamere) onda to ne ispadne mnogo. Samo zadnje felge i gume su bile gotove 7.000 kn. Nije mi žao jedne kn jer mi je zadovoljstvo vožnje zaista veliko i uvijek mi je gušt okrenuti se kada je parkiram, i dalje je najljepši auto u ulici! :)

Idući upgrade koji ću raditi su velike "GTA" kočnice i diskovi, pa da je kompletiram. Ne znam koliko dugo ću je još voziti, valjda dok ne skupim novca za Giuliju, uglavnom ako moja bude išla u prodaju, prvi ćete znati.
« Zadnja izmjena: 01-03-2020, 18:07:43 od Paso »

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #353 u: 01-03-2020, 12:15:07 »
E da, prvi bih kupio novu Alfu GT da je i danas proizvode. Znači da ništa ne diraju, samo da stave modernu opremu na ovu karoseriju, čak i motor mogu ostaviti kakav je, meni bi to bio savršen auto.

Potrošnja 6.5 litara kada ne paziš, a kada voziš ful štedljivo, uspio sam spustiti na samo 4.2 litre (zadnji put u Sloveniju od oko 300 km).
« Zadnja izmjena: 01-03-2020, 12:19:25 od Paso »

Offline mote kariola

• Ovisnik o alfistima
  • GT, Piaggio 50
    • Labin
« Odgovori #354 u: 01-03-2020, 12:16:17 »
Mislim da ne nebi trebalo biti frke. Ja imam 181cm i 85-90kg i skroz mi komotno a sjedalo mi na srednjoj visini i lagano pplegnuto unatrag. Da spustiš sjedalo skroz dole i nagmeš prema nazad mislim da bi stao bez problema. Prostora za noge (pd vrata do mjenjača) imaš ko u priči ... ali ko šta kolega, najbolje ti sjest u jednu i provjeriti.
Ako se najdeš u Istri, kupi par piva i javi mi se pa će vidimo  :)
功夫大师.

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #355 u: 01-03-2020, 12:35:59 »
Uvijek volim pročitat Paso-ove detaljne postove  :respect:
« Zadnja izmjena: 01-03-2020, 12:42:43 od M.P. »

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Paso

Offline mote kariola

• Ovisnik o alfistima
  • GT, Piaggio 50
    • Labin
« Odgovori #356 u: 01-03-2020, 12:44:58 »
Uvijek volim pročitat detaljne postove od Paso-a  :respect:

Nije ni spomenuo položaj sjedenja ... ko kad vidiš Plenkovića na tvu kad opisuje reforme mirovinskog sustava u RH ... o svemu pomalo a o reformama ni A ni B  :smijeh
功夫大师.

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #357 u: 01-03-2020, 12:48:20 »
Ako oćeš o reformama, onda moraš slušat Božu Petrova  :)

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #358 u: 01-03-2020, 13:48:35 »
@Paso, glupo je reci da si ulozio 10t€ ako je u toj cifri i cijena auta.. ulozeno znaci koliko je stavljeno nakon kupnje.. cisto radi boljeg pregleda racunice :ok:

Sto se polozaja sjedenja tice, to je zbilja individualno, ali vise sam nekako na strani onoga sto je Oro napisao a to je da osoba od 2m i preko 100kg moze zaboraviti ovako nesto jer to ce sve biti samo ne ugodno i lagodan polozaj neki, ali treba sjesti i probati

Recimo mote kariola napisao da mu je sic na polovici visine, ja sam 5-6cm visi od njega i nekih 15kg manje pa mi je sic skroz na najnizem i iza mene moze zaboraviti itko sjest, i opet mi nije niti blizu komotno koliko mi je bilo u 147, u njoj sam sjedio jos mrvicu nize i ugodnije (barem sam takav osjecaj/dojam imao) ali 147 je i puno"prostraniji" auto tako da je sigurno i bolja opcija za krupnije ljude nego Gt recimo, a opet meni osobno je draze da mi je "skucenije" da me sve "obgrli" nego da mi je dojam kao da sam u dnevnom boravku, sve u svemu jako individualno i treba probati pa ocijeniti
« Zadnja izmjena: 01-03-2020, 13:49:25 od Alfa_gtv »
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #359 u: 01-03-2020, 15:27:43 »
Nije ni spomenuo položaj sjedenja ...

To sam zaboravio, dakle, ja sam 179 cm (pogrbio se uz komp, bio sam 180) i za moje tijelo (relativno uzak struk, širi u ramenima) meni je od svih Alfi koje sam ikada vozio, najbolji položaj i najbolja sjedala ima upravo GT! Daleko bolja od GTV, daleko bolja od 159 i Brere, tek Giulia ima usporedivo dobra sjedala.