07-02-2025, 13:13:37

Autor Tema: AR156 Izrada prednje maske bez znaka  (Posjeta: 1186 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ivanov

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
  • AR 156 1.8ts & AR 159 1.9 8v
    • Zagreb
    • NA-VI Objekti
AR156 Izrada prednje maske bez znaka
« u: 13-08-2015, 16:51:17 »
Maska se treba skinut i rastavit, postoje vidljive kopce, nakon toga skine se znak... ocrta se gdje ce se rezat ( jedan dio znaka ) vidljivo na slikama gdje je kitan polukrug odnosno zavrsni rub...onako da je blagi polukrug..Izreze se pa pokita... Ja sam imao za kitat puno vise jer je bila puknuta po pola... 4 puta sam kitao pa brusio da bi dobio fini polukrug i lijepe crte... Na kraju spric kit u spreju( koristio dva puta)  i crna mat u spreju( koristio 3 puta)... Polirao sam na kraju...

Od alata sam koristio... Napominjem... Improvizacija je najbitnija drugacije nisam znao...Poklopac od veceg kuhinjskog lonca za obiljezavanje blagog polukruga i flomic... Brusilicu za rezanje. Za kitanje polukruznog ruba jer kad odrezes znak ruba plastike nema... kako bi dobio lijepe rubne coskove koristio sam Perforiranu traku od lima  koja se moze savijat rukama da ispadne polukruzna... lim sam zaljepio zastitnom trakom...Dakle cijeli limic da se ne zakita... On je samo kalup po kojem se kita rub kojeg nema...Pomocu pik trake sam zaljepio lim za plastiku kako bi mogao kitat i kasnije skinut... Lim se stavi sa unutarnje strane u obliku ruba i onda se kita sa vanjske strane. Kad se posusilo skinuo sam limic i sve pobrusio rucno pa opet kito pa opet brusio... Od papira sam koristio 100 obicni papir 350 takoder obicni papir 500 vodobrusni...A za spric kit 500. Ova stotka brusni jer mi se neda cijeli dan brusit... Nisam lud da izgubim pola dana... Kome se da moze i sa finijim, nakon prvog kitanja i ovako nemas beda.. Kad je u grubo...Drugo kitanje 350. Trece 500... Spric kit prvo kitanje pa 500 pod vodom... drugo spric kitanje pa 500 pod vodom... I onda lakiranje...

To je sve...A lim koji sam koristio je sirine 1 cm.. Zove se Perforirana traka... Moze se kupit u bilo kojem građevisnkom ducanu...I da ako nekome nes nije jasno slobodno se javi...

Evo i sredisnje konzole i one dvije na satovima

« Zadnja izmjena: 18-04-2016, 11:47:56 od Ivanov 156 »