Dobio sam upit o udobnosti i vožnji po Zagrebu sa 159 TI, pa ću sa svima podijeliti moje razmišljanje.

Daj mi molim te reci jel istina da su te 19" tak neudobne za vozit po Zagrebu, u zadnje vrijeme nailazim na sve više izjava kak to nije za vozit po gradu, lupa i slično. Ja sam u više navrata razgovarao s xyz i nekim ljudima koji su vozili 159 TI i nisam stekao takav dojam, dapače svi su hvalili taj ovjes s TI modela kao izuzetno udoban, udobniji od 156/147/GT na 17". Kakvo je tvoje mišljenje. Za sad još ne namjeravam kupovat 159, ali ako se odlučim jedino TI dolazi u obzir.
Nisam napravio ni 2tkm sa njom, od čega možda samo 200-300km po Zg-u...ali sam bar desetak puta prošao starom Samoborskom koja je po meni ogledni primjer Zg cesti.
No, moj dojam dosad je da, kao što su ti rekli, to tu negdje sa recimo 147-icom na 17" koju sam i ja imao 3g.
Iskreno, pravo je čudo kako taj auto dobro leži i ide - a istovremeno je prilično udoban. Ja sam zasad dosta oprezan i po gradu vozim laganini, pažljivo preko ležećih

, zaobilazim šahtove i rupe

koliko je to moguće...no svejedno i ja mislim da mu je ovjes dosta čvršći i udobniji od 147-ice, sad kako će se to pokazat nakon 100-150tk neznam, moj ima tek 55tkm.
Ovaj ili sljedeći tjedan ću staviti 18" pa će možda biti neke razlike - Role je sad za zimu stavio 17" i pisao je da je sad veeelika razlika koliko je auto udobniji. Ja iskreno ne očekujem toliku razliku sa 18"...