23-06-2026, 16:10:34

Autor Tema: Alfa 147 JTD, čuje se (potiše) zujanje pri vožnji  (Posjeta: 1185 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dragon

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
    • Zagreb
Bok ekipa, svima veliki pozdrav.

Malo mi nešto zuji u ljubimcu a radi se od alf 147 jtd, 85 kw. Naime prije dan dva sam očuo zujanje pri vožnji, onako kao oštriji zvuk al kažem ne toliko glasan. S normalno glasnim radiom teško se primjećuje. S povećanjem okretaja zvuk se pojačava ali nikad nije ono preglasan. Iskreno ne znam s čim bih ga usporedio. Uvelike se razlikuje od zvuka remena koji se se primjerice čuje u starijih auta kad se smoči... Nekakvo zujanje kao nekog insekta ili možda najbolji opis kad u onih auta s daljinskim upravljačem...

Jel' tko imao iskustva? Svaki savjet je dobro doša! Hvala ekipa i veliki pozdrav!!

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
Odg: Alfa 147 JTD, čuje se (potiše) zujanje pri vožnji
« Odgovori #1 u: 27-09-2013, 23:14:28 »
Možda koji ležaj kotača. 

Offline dragon

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #2 u: 27-09-2013, 23:52:59 »
Razmišljao sam i o tom al bih možda tada očekivao nekako ''tuplji'' zvuk, ovo baš nekako čudno. No svakako je moguće. Palo mi je napamet i da mi možda nedostaje ulja u servu jer sam pri skretanjima osjetio promjenu u tom zvuku. 
hvala ti :) Sve ću to zasigurno uzet u obzir :) 

Offline dragon

• Učim polako
    • Zagreb
« Odgovori #3 u: 28-09-2013, 15:25:30 »
Izgleda da je ipak samo jednostavna stvar - nedostatak ulja u servu. Nisam isprva mislio da je to zbog tog jer je zvuk na pravcu postojao i pojačavao se s povećanjem brzine al pumpica ''radi preko motora'' pa se tako manifestira i bez motanja volanom. Dokaz da moram još puno učit. Pozdrav svima