Imam problem sa alfom. Auto mi ima 150000 km, vozim ga zadnjih 20000 km. Nikad nisam imao problema sa njim. Do sada sam izmijenio svjećice (2 puta), motorno ulje, filtere za ulje i za gorivo i sve što spada u mali servis.
Od nedavno (zadnja 2 dana) imam njeSra s autom jer se na jednoj strani čuje kvrckanje, lupkanje ventila na 750 okretaja u leru, a naravno i u vožnji iako je tad motor mirniji, na većim okretajima. Prije godinu dana je promijenjen motor ler gasa i motorić minimuma na boxeru.
Dakle, radi se o alfi iz 1996 sa boxer 1.6 motorom, od 76 kW, sa brojem 84 i sa klimom. Originalna kilometraža i auto NIJE uvoz.
Što bi to moglo biti i ako treba brušenje glave u koliko se težak posao moram upustiti i ako je netko imao iskustva koliko ga je sve koštalo?
Nemojte mi nuditi servise van Šibenika, jer nije mi isplativo do njih ići. Auto leti na autoputu, normalno ubrzava i imao je 12 kompresiju na sva 4 cilindra prije 2 godine kad sam mjerio. Svjećice su zadnji put stavljene na zimu, a motorno ulje izmjenjeno prije 3000 km, prije 6 mjeseci.