Jučer idem iz Primoštena i u tunelu Plasina mi pukne prva lijeva guma. Nekako se izvučem iz tunela, iz gume se dimi, raspala se. Ajmo izbaciti sve stvari iz gepeka van, namontirati rezervnu, ala sranja od gume, na pola leži. Dovučem se do Otočca da je dopumpam, jbga, ona puna, samo joj je težak auto pa je legla na pola. Gledam je i mislim si nećeš ni ti dugo izdržati.
U međuvremenu naišao tatin kolega sa busom pa nam pokupio kofere iz auta da mogu felgu strpati u gepek.
Vidim guma se grije i to jako, već je noć, nazovem tatu da krene prema Korenici sa zimskom da je zamijenim. Od Otočca do Korenice, nigdje žive duše, a mi na rezervnoj. Vozim 40-50 kmh i malo malo stanem provjeriti jel se govno grije ili drži?
Dođemo do civilizacije, Korenice, ma jbga, ajmo dalje i u Slunju se taman sretnemo, prebacim gume i ajmo kući.
E da, a ujutro mi pukle naočale na pola, tako da sam imao i taj zajeb.
I sad je pitanje, za felgu, je li ona uporabljiva više? Gdje provjeriti? Vozio sam se manje od kilometra na praznoj, dobila je sigurno.
I ključno pitanje svega toga, je li ovaj moj auto uklet ili sam ja toliki baksuz!
Eto, malo avantura sa povratka kući.